Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

mandag den 7. maj 2018

Vidunderligt, som alting sprudler af energi.


Fyldt, hvid Anemone....


......beklager billedkvaliteten! :-(


Et hjørne af skovbedet


Midt i skovbedet....


Samme sted, her har jeg bare vendt mig om, så I kan se, jeg står under min pavillon.....


..... og kigger ud i resten af haven. 
Jeg er lidt spændt på, hvor meget af min Clematis Montana 'Rubens', der vil springe ud i år. Den ser mega vissen ud, i en meget stor del af planten. Kun øverst er der blade og knopper. Jeg forventer, at den blomstrer om en uges tid. Håber jeg bliver positivt overrasket..... Jeg har før været bekymret, men vist ikke så meget. Hvis den ikke bliver pæn i en fart, så får den saksen at føle! ....Så er den advaret!!! 

På samme måde er de lavendel, der vender denne vej i det runde bed, flotte og med friske blade, men mange steder, står de og ser mere eller mindre visne ud. Spændende, hvor mange der er gået tabt i vinterens løb!


En sød, lyserød Anemonella. 

Billedet yder den ingen retfærdighed, så det beklager jeg. 


Sommerhvidblomme Leucojum aestivum, er i familie med Dorothealiljen, men den blomstrer først her i maj- maj/juni og den bliver op til 50 cm. høj. Yndig er den. 


Tulipanerne blomstrer mest i halvskyggen, i det runde bed. 


Der er ikke meget bar jord, hvor ukrudtet kan så sig selv.


Tulipanen Queen of Night, passer fint i selvskab med det mørke løv, på mit Ahorntræ. 


Et tilbagekig fra pergolaen, ved drivhuset.

Vandslangen ligger her, fordi jeg ikke må løfte tunge vandkander, før efter vi har været på ferie. Lige nu, kan jeg heller ikke slæbe med slangen. 


Tulipanerne blomstrer bedst her på nordsiden, af det runde bed. 


Inden længe, er naboens gård så godt kamufleret, at man ikke kan se den, bag Olymphus-figuren.  Amor-figuren har fået en god ny plads her, hvis jeg selv skal sige det. Den danner fokuspunkt, uanset hvilken ende af haven, man kommer fra. 


Hvor er naboens gård blevet af? Næsten samme sted. 
Her står Olymphus-figuren til venstre for billedet. 

Blodblommen har været usandsynlig smuk.....Tulipanen 'White Marvel" og Snebollebusk. 


Tulipan 'White Marvel' med Narcissen 'Thalia'.....


Blå klokkeskilla, perlehyacinther, hornvioler og prærielilje Kamissa, gør de hvide blomster selskab.gule anemoner. Lilla kugleprimula. Dette bed bliver omlagt til næste år, for der er alt for lidt idé med det. 


To forskellige Trillium, oven i hinanden! I dag hentede jeg Isabella tidligt, i børnehaven. Hun skulle til 4 års undersøgelse. Bagefter hyggede vi os med frokost og leg i haven. 


Læg mærke til den lyserøde sky, fra Japansk kirsebær, som står omme bag huset, hvor Isabella har sin rutsjebane. 


Jeg er heldig, at jeg har to flotte eksemplarer. Denne står lidt mere udsat for vinden, så derfor er den dels lidt mindre, dels en dag eller to senere. 


Molly havde en Dental stick med ud i dag


Jeg håber mit røde Ahorntræ, vil skjule naboens skur, når det bliver en lidt større krone, på sigt. 


Årsagen til, at det ene Japanske Kirsebærtræ, står i læ, er som I kan se, et stort Kastanjetræ. 

......... Her ses det tydeligt, hvorfor jeg forsøger, at kamuflere vores hus, med en smuk have!!!!!!! Det bliver der lavet om på. Kommer tid, kommer råd! 


Japansk Røn, Sorbus 'Dodong', har for første gang fået to blomsterskærme, i år. Så jeg kan se frem til både blomster og bær. Det har jeg ventet på. 


Isabellas legeområde er langt fra færdigt anlagt, men fungerer udemærket. 
Hun er ved at lære, hvordan man gynger selv. Men det er svært. 


Natten til Store Bededag blev jeg genindlagt, med svære smerter og efter 3 besvimelser på en uge. Nu er der heldigvis kommet godt styr på det, og jeg har det rigtig godt. Det bliver vildt pænt, så jeg føler absolut det er det hele værd, selvom det har været noget bøvl. 


Så i weekenden, kunne vi som planlagt holde fødselsdag, for begge de store piger. Camilla fyldte 15 år, den 1. maj og Simone fylder 13 år 2. pinsedag. I år kunne vi oven i købet have gæster på terrassen. 
9 kommentarer:

 1. Der er masser af skønt forår i din have - en dejlig tid. Den der White Marvel fangede lige min interesse, er den en af de såkaldte "driftssikre" ? Ærgerligt at du måtte genindlægges, men nu kan det da kun gå fremad.
  Er det ferien i Frankrig, du omtaler?
  Tillykke med pigerne, dejligt at man kan have gæster på terrassen.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja, det er helt fantastisk. Man kan jo næsten høre det gro. :-)

   Jeg har i hvert fald købt 'White Marvel' tulipanen, som driftsikker, så det håber jeg på. Jeg må dog tilstå, at jeg supplerede med nogle flere i efteråret, så det er lidt svært for mig, at vurdere det. Den er MEGET mere rent hvid, end 'Purissima', som du sikkert kender. Den er også meget driftsikker, men er så råhvid, at den næsten nærmere er lysegul i mine øjne. Måske ville det være knap så meget, hvis ikke de stod i halvskyggen, det skal jeg lade være usagt. Men i hvert fald er 'White Marvel' den reneste hvide farve man kan ønske.
   Første weekend i oktober, er der jo mulighed for, at købe store forårsløg hos Tulipanmarken i Fole. Det ligger cirka 10-15 minutters kørsel her fra. Jeg giver gerne en kop kaffe, hvis I vil med derned. De har mange forskellige sorter og også mange driftsikre tulipaner..... desuden krokus, narcisser, frittelaria osv. osv.

   Ja! Nu går det fremad. Såret er næsten helet og det bliver simpelthen bare så pænt. Smerterne er sporløst forsvundet. Fantastisk. Desværre kniber det stadig med energien, men det kan skisme da vel også kun gå fremad! Jeg gør i hvert fald hvad jeg kan, for at få bygget ressourcerne op igen. Jeg ved da heldigvis hvilke ting der hjælper, og hvilke der gør det modsatte.
   Og ja, det er Frankrig jeg omtaler, så der skal jeg sørme godt nok gerne være i topform, så jeg kan klare det! Hele 14 dage bliver det til. Vi glæder os helt vildt. Og jeg kommer jo til, at vise billeder her, for vi skal jo også se haver dernede. :-)
   Tak. Ja, det giver noget helt andet. Det er bare super hyggeligt.... og børnene kunne jo huje rundt og lege vildt, uden at taget lettede. Det plejer jeg, at have meget svært ved at rumme,når det foregår inde.
   Isabella viste sine fætre og sin kusine, som alle er ældre end hende, hvor der var regnorm, bænkebidere og tusindben..... og så fandt hun sit børne-forstørrelsesglas. Især Tobias på 8 år blev dybt fascineret. Han fik lige biologiundervisning på højt plan der. Det var sjovt at følge med i, på sidelinjen.
   Knus og kram
   Malene

   Slet
 2. dejlige stemningsbilleder fra din have :) , og dine stier er jeg sgu' helt vild med ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Tak for det.
   Jamen, så må du jo fatte arbejdshandskerne og spaden. Jeg lover dig, at når først det er overstået, så bliver du vildt glad for det. Men det tager meget længere tid, end du regner med. Der kan ikke være andet end en halv til en hel meter sti (sten) i traileren af gangen, og det tager evigheder, at lægge det som et puslespil, hvor intet passer. Tak en lille bid af gangen. Mange bække små, giver som bekendt en stor å.
   Knus og kram
   Malene

   Slet
 3. Din smukke smukke have ��
  Din Montana ligner min. Jeg overvejer at klippe den et godt stykke ned for, at få den til at skyde nedefra igen.
  Hvor er det godt at det går fremad med dig og at smerterne har sluppet! Alting er nemmere når man ikke har smerter.
  Håber du får en rigtig god sommer
  Knus Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke.
   Ja, jeg plejer at studse den, efter blomstring. Men hvis den tror den skal se vissen ud for neden, så får den også en hårdere beskæring her, end den plejer.
   Ja, det er dejligt, men jeg mangler stadig at få energidepoterne op på mit normale, i forvejen relativt lave niveau. Jeg håber snart også det vil vende.

   Tak også rigtig god sommer til dig.
   Knus
   Malene

   Slet
 4. Jeg havde ikke fået læst dette indlæg, så jeg gik lige tilbage for at se, hvordan du havde det. Godt du er ovenpå igen.
  Knus

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth.
  Ja, det TROEDE jeg. Så nu er jeg på antibiotika igen igen, men det er kun et meget lille, overfladisk sår, som stadig har stafylokker, så det skal nok blive pænt alligevel.
  Knus og kram
  Malene

  SvarSlet
 6. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet