Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 13. juli 2012

Palle og Helenes skønne have.

Den sidste, og 6. have, som pigerne og jeg besøgte samme have var hos Palle og Helene Hansen, på Mølvejgårdsvej 4 i Hjerting, hvor jeg jo også bor, bare lidt uden for byen.

En dejlig arbejdsplads.

Pigerne var selvfølgelig vilde med havedammen. Den er blevet forsvarligt hegnet ind, fordi familien har fået et par små børnebørn de sidste par år. Noget jeg faktisk kan prale med jeg har en lille bitte andel i. Jeg præsenterede nemlig deres datter for min gamle skolekammerat og søde ven, og det har siden ført til ægteskab og to små søde piger.
Hunden Bastian er hermed afsløret. Vi fandt nemlig senere på aftenen ud af, at den ikke måtte gå op på broen. Fy Bastian!


En kreativ kombiløsning. Her er tørrestativet koblet sammen med en ekstra stolpe ind imod haveskuret, og det har givet plads til en gynge, der dog ikke var oppe og hænge denne aften.


Flisestien understreger endnu tydeligere havens runde former.

Hyggekrog og køkkenhave i et. Lig mærke til, at der er en ekstra bænk på enden af det ene højbed.

Helene har været kreativ og lavet dette søde fuglebad. Hun siger man skal bruge en bunke sand, et flot blad (her et rabarberblad) som man ligger med rillerne op af og den glatte side ned imod sandbunken. Herefter fylder man cement på. Rabarberbladet er svært at pille af, når cementen er størknet, og det er Helenes erfarring, at olie ikke afhjælper det. Så man skal være indstillet på et tålmodigt pillearbejde.

En larkeret planke på nogle rustne jernscylindere giver en dejlig varm farve. Bænken er placeret op af familiens olietank, som med tiden vil blive helt dækket af en klatrehortensia. I mellemtiden passer olietanken og bænkens farvar faktisk så godt sammen, at det ikke gør noget særligt, at den ikke er helt dækket endnu. Det virker gemmentænkt.

Et zinkkar/zinktrug. "Mor har Lotte badet i det der badekar, da hun var lille"? Ville Simone vide. Men det har hun jo selvfølgelig ikke.


Piksten/marksten er smukt benyttet i forhave, både langs facaden, ved et vandkunst og ved trappen op til entrédøren.

Et større buskskads i det ene hjørne af haven, havde fået en lille hyggelig flisebelagt skovsti, med havelåge i den ene ende. Og inde midters i buskskadset var der lavet en lille bitte fliseterrasse, hvorpå dette cafésæt stod. Camilla og Simone legede straks restaurent, og man skulle bestille bord her ind igennem "vinduet". Jo, dette var virkelig en have for pigerne. En skam klokken var næsten 21.30, for selv om skolen holder ferie, skulle de i sfo tidligt næste morgen. Men pyt, de skal ikke være friske nok til at koncentrere sig en hel masse, så det går jo nok.

Desværre et lidt sløret billede.

En god kombi mere, som jeg også selv har udnyttet i min egen have.

Simone lugtede tilsyneladende af Molly og de andre hunde vi havde mødt den aften. Bastian var dybt forelsket, fra vi kom til vi gik. Heldigvis tog Simone det nu ikke så tungt.
Det var en dejlig aften rundt i 6 haver den aften. De andre 5 haver har jeg skrevet om for sig også.

3 kommentarer:

 1. Tak for rundturen i den hyggelige have :o)

  SvarSlet
 2. Gode billeder.
  Tak for turen igennem den smukke have.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 3. Det var da enhelt fantastisk ften i havde der,var den arr, af haveselskabet, så har jeg overset den. Øv.

  SvarSlet