Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

søndag den 13. januar 2013

De første blomster i år

Jeg har haft fornøjelsen af at rode lidt med jord i dag. I sidste uge købte jeg nemlig en hel masse forskellige forårsblomster og løg. Jeg fyldte den største krukke jeg har, helt til bristepunktet. Det er længe siden jeg har rodet rundt med noget i haven, for i starten af december blev jeg opereret i mit håndled, så jeg har ikke kunnet grave eller kultivere, selvom det meste af vinteren har været grøn indtil nu. 

I tirsdags holdt vi møde i Rosenkredsen Haderslev/Åbenrå her hjemme hos mig, og der havde mine søde "kolleger" taget disse søde Aurikler/Primula med til mig. Lige præcis i mine farver. Dagen før havde jeg selv købt en stor bæreposefuld forårsløg og blomster. Men ingen Primula i lyserød, for det havde de ikke. Lyserøde blomster er jo ellers lige mig:-) Så jeg blev glad.

Så da jeg endelig fik tid til at plante alle mine nyindkøb her i weekenden, kunne jeg plante skønne lyserøde Aurikler med i min krukke.

Her er plantet Julerose Heleborus, Perlehyacinther, hvide, lilla og lyserøde Hyacinther, lilla Krokus, hvide Narcisser, blå og lilla Primula foruden de lyserøde, Bellis, og jeg købte en lille gul potte løg, som butikken havde glemt at informere om hvad var, men jeg gætter på det er Teatete/mini Påskeliljer. 

Resultatet blev en rigtig dejlig forårsbebuder lige ved fordøren. Næsten lige så overdådig som sommerens krukker. Jeg har tænkt meget over, at der skulle være noget i krukken der blomstrer i en længst mulig periode, da jeg bliver uarbejdsdygtig igen i den kommende periode:-(

En smuk silhuet af min Troldhassel i højt søndags-solskin.

Fodspor i sneen....

Knopper på Påskeklokker. Jeg fik dem af min søde veninde Mette i efteråret. De skulle blive bordeaux, og dem glæder jeg mig rigtig meget til at se, når de springer i blomst.  

Nyserod, som jeg har fået af Helle Blomsterhatten. Helle har ikke haft overskud til at blogge de sidste måneder, for det første fordi hun må dele sin computer med sin mand, som er ledig for tiden, og fordi hun får ondt af at sidde ved computeren. Men jeg kan jo sende en hilsen fra hende til alle jer der kender hende. Jeg krydser fingre for hun får overskud igen. Det er nu så hyggeligt at blogge sammen, samtidig med vi ses rigtig meget i den virkelige (have)verden.

Rhododendron står med lovende knopper.

Mange bede ser ret så grå og triste ud på denne årstid. 

Heldigvis har jeg også noget stedsegrønt hist og her i haven. Her en lille buksbom, men jeg har også de store buksbomkugler ved indgangen til haven, en kirsebær-lauerbærbusk, en hvid kornel med flotte røde grene og en kejserbusk. Alting er dog så småt endnu, for de færreste planter i min have er mere end 3 år gamle. Vi flyttede ind i november 2009 og dengang var der kun græs, plankeværk og de store træer som stadig er der. Før forrige ejer fældede næsten alle træer og buske på grunden og nedlagde alle bede, skulle det have været en flot have, har jeg hørt. Svært at forestille sig, når det var så trist en have vi overtog.


Klatrehortensiaen er vist blevet narret af de høje temperaturer vi har haft indtil for nyligt. Den står med store, bristefærdige bladknopper.

Mit nye rosenbed, som jeg glæder mig meget til at se, når romantikken blomstrer til sommer. Jeg er spændt på hvor meget jeg får behov for at korrigere med farver, højder og drøjder. 


Samme bed, bare set fra den anden side. Trampolinen er pakket væk for vinteren og tilbage er kun skelettet og et stort dybt hul med Mollys bolde nede i bunden. 

Juhu, jeg har fået post fra Gitte H./Fra Frø til Blomst. Jeg gættede farven på lysene i hendes adventskrans rigtigt. Hun havde brugt orange lys, sammen med en dekoration af klementiner og sølvkugler. Den var RIGTIG flot. Jeg vandt 3 poser frø efter eget valg, men da pakken kom, var der som I ser hele 6 poser frø med i pakken. Sikke en dejlig overraskelse:-) 

Gitte havde også skrevet et rigtig sødt kort og pakket en håndfuld karameller med i pakken. Sidstnævnte nåede jeg ikke at få billeder af. Da pigerne opdagede jeg havde fået slik, gik det stærkt med at de forsvandt, så det var ikke kun mig der blev glad den dag:-)

Før jul fik jeg en anden pakke, med to højtlæsningsbøger, som Lisa fra Livets Vindue selv har skrevet. Bøgerne er rigtig hyggelige og kan varmt anbefales:-) Man kommer ind i en nostaltisk tidslomme, når drengen Rodolpgus besøger sin oldemor Alma i Sverige. Jeg skulle egentligt anmelde bøgerne for Lisa, men forlaget vil kun bruge professionelle anmeldere. På billedet ser I kun én bog, og det er fordi jeg har lånt den anden bog ud.

Den kommende tid bliver jeg nok stille på bloggen. Jeg skal indlægges i morgen aften, da jeg skal opereres for hoftedysplasi på min højre hofte på tirsdag. Jeg regner med at være indlagt til mindst fredag. Pigerne bliver sendt på ferie hos mormor og morfar fra i morgen aften og til torsdag, og det glæder de sig til. Næste weekend skal de hjem til deres far. Molly sender jeg på ferie hos mine svigerforældre. Så har Jacob rig mulighed for at komme ud og besøge mig alt hvad han orker, når han har fri fra arbejde. Når jeg er kommet hjem, holder han nogle feriedage. Det er jeg glad for.
Jeg er spændt på hvor hård en omgang det bliver. Det eneste jeg ved med sikkerhed er, at jeg skal gå med krykker i mindst 8 uger, (hvis jeg altså kan, for jeg har stadig meget ondt i mit håndled. Ellers må vi finde en løsning, fx en rollator eller et gangstativ, eller en skinne på hånden). Det er lidt hårdt, at det er det ene oven i det andet. Men når det nu skal være, så er det jo det mest optimale tidspunkt for en havetosse som mig. Nu har jeg et mega egoistisk håb om, at jorden er bundfrossen de næste 8 uger, og at jeg kan få den hjælp af venner og familie jeg har brug for i haven til foråret, når jeg er klar til at være en lille smule med derude igen. 
Ha' det rigtig godt alle sammen, til vi skrives ved igen. Jeg giver lyd så snart jeg har lidt overskud.


29 kommentarer:

 1. Du kan lige tro jeg vil tænke på dig, Malene.
  Godt du fik havedimset lidt, så du har lidt på de psykiske batterier.

  Knus og mange varme ønsker om heling

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Marianne.
   Ja, det var nemlig vigtigt for mig at få lidt jord under neglene. Det gør mig jo bare så glad. Og at have sådan en skøn krukke stående når jeg kommer hjem, det ved jeg bare jeg vil blive glad for. Og fuglene blev også fodret af med hjemmelavet foder. De skal nemlig gerne blive her i den kommende uge, så jeg kan kigge på dem, når jeg kommer hjem:-)Så sætter jeg min store pige Camilla til at fodre, når jeg er hjemme igen. Hun har fået vist hvordan hun skal gøre, og det vil hun rigtig gerne.
   Ja, de psykiske batterier. De er ellers tyndslidte. Jeg glæder mig absolut ikke, og jeg drømmer om det om natten.... hvis jeg altså sover. Jeg er simpelthen en knold til at koble fra når der sker/skal ske for meget. Men nu glæder jeg mig til det er overstået.
   Glæder mig til jeg får overskud til at blogge igen.
   Knus Malene

   Slet
 2. Kære Malene
  Varme tanker til dig og pøj pøj med din operation.
  Selvfølgelig tager man lyserøde aurikler med til en pige, der har en blog der hedder Lad Romantikken blomstre! Hvad ellers.......?
  Du må hilsen Helle Blomsterhat når du får talt med hende og så en rigtig god bedring og heling, når du kommer dertil!
  Stort havekram herfra!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Bente.
   Tak for din hilsen. Det varmer. Og selvfølgelig vælger man de lyserøde aurikler til mig, det er da klart. Lyserødt rimer jo på romantik, ikke sandt?
   Jeg hilser Blomsterhatten, det bliver hun garanteret glad for.
   Knus og havekram til dig også.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
  2. Hej Bente Tusind tak for hilsen, jeg må se om jeg ikke kan komme igang igen det gir jo så meget, fik mail af Malene med din hilsen så derfor jeg er startet her..

   Slet
  3. Jamen du jeg forstår godt at vinteren, kan lægge sin klamme hånd på en, det kender jeg så udmærket. Det var bare længe siden, at vi havde hørt fra dig! Så du er savnet!
   God dag til dig ;0))

   Slet
 3. Godaften Malene.Jeg vil da også lige ønske dig pøj-pøj med din operation.Og dejligt med en krukke fyldt med dejlige forårsblomster.
  Håber på det bedste for dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette.
   Tusind tak for din hilsen. Ja, det er jo ikke sådan med det, når man er kommet i "reperationsalderen". Jeg håber også det går godt, og at mit håndled kan holde til at gå med krykker allerede nu. Og jeg håber endnu mere, at jeg kan få hofteoperationen overstået, også på trods af min hånd. Overvejer bare at lade som ingenting, og så først opdage bagefter, at det er for hårdt for hånden. Så er de jo nødt til at hjælpe mig med at finde en løsning på det. En skinne til håndledet eller gangstativ istedet for krykker. Hvad ved jeg. Nu vil jeg bare gerne ha' hofteoperationen overstået. Den er ikke sjov at se frem til.
   Og mon ikke jeg skulle prøve at gå i seng igen nu. Det er ved at være et par timer siden jeg opgav at sove. Håber I andre sover om natten.
   Knus Malene

   Slet
 4. Hej Malene.
  Sikken et dejligt indlæg - fuld af forårsfornemmelser. Tak fordi du har skrevet om mine bøger. Og pøj pøj med operationen.
  Kærlig Hilsen Lisa

  SvarSlet
 5. Kære Malene.
  Held og lykke med operationen! Håber at den går nemmest muligt, og at du hurtigt kommer oven på. Jeg glæder mig til vi hører fra dig igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg håber også snart jeg har overskud igen.
   Vi skrives ved:-)

   Slet
 6. Lære Malene
  Jeg har først set dit indlæg nu, så det varer lidt, inden du får læst min kommentar. Heldigvis har jeg jo ønsket dig held og lykke med operationen. Det er slet ikke sjovt at tænke på sådan noget, men heldigvis er det som regel værre at tænke på end at være i, så det håber vi er tilfældet også denne gang.
  Det er nogle fine krukker du har tilplantet, det bliver dejligt at komme hjem til.
  Husk også at hilse Helle fra mig, måske læser hun selv vores kommentarer.
  Held og lykke med operationen, som måske foregår lige i dette øjeblik.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeg kunne lige nå, at læse din og overstående kommentarer, inden jeg skal igang med at pakke. Jeg bliver først indlagt i aften, til operation i morgen. Mon ikke i morgen tidlig.
   Jeg tror også det er værre at tænke på, end det faktisk er. Jeg plejer normalt ikke at gå og være nervøs for noget, så det er da kommet lidt bag på mig, at jeg har været så nervøs op til begge operationer.
   Jeg regner med jeg kommer hjem igen sidst på ugen engang, eller måske mandag.
   Jeg ved også jeg bliver glad for at komme hjem og se den store krukke, fuld af forårsfornemmelser.

   Nu når jeg ikke at besvare flere kommentarer, før efter jeg har været indlagt. Jeg skal have pakket færdigt og over til mine svigerforældre og aflevere hunden, inden vi skal over til mine forældre og aflevere pigerne.
   Ha' det godt, til vi skrives ved igen.
   Knus Malene

   Slet
  2. Hej Lisbeth Tak for hilsene. Marlene mailede mig med den så nu er jeg sørme kommet lidt igang. Håber det kan holde ved denne gang. Foer det e rnu hyggeligt og være i blogland.

   Slet
 7. Hej Malene.
  Dejligt at kigge lidt på billeder af forår i form af den flotte krukke, du har tilplantet.
  Tillykke med præmien. Det er dejligt at få 'bloggerpost' :o)
  Jeg ved af erfaring, at der findes andre løsninger end den traditionelle krykke, og jeg er sikker på, at du i samråd med en fysioterapeut på hospitalet finder en egnet løsning.
  Pøj pøj med operationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel.
   Tak for din hilsen. Jeg nåede faktisk lige at læse den i min mailboks, før jeg tog af sted, fordi jeg kom i tanke om jeg skulle sende en besked af sted. Så jeg tog af sted med lidt mere ro i sindet angående hjælpemidler. Det skal du ha' tak for:-)
   Bortset fra angst før operationen og kvalme bagefter, næsten resten af dagen, så er det bare gået rigtig godt. Lige nu sidder jeg i min hospitalsseng, men jeg har været relativt meget oppe og humpe rundt på krykker, som også støtter oppe under armhulen. Det lader til det virker.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 8. Rigtig megen held og lykke med operationen. Skal trække vejret helt ned i maven når jeg læser dine ord. Håber inderligt det vil gå helt efter bogen. Skønt du fik krukker plantet til. De vil både give gæster en smuk velkomst samt være havevitaminer for dig i den kommende tid. De forårsbebuder gør noget ved humøret og det skal man ikke glemme et sekund....slet ikke når tiden er lidt hård.

  Men mange varme hilsner herfra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka.
   Det gik bare så godt. Jeg kunne ikke selv finde ud af, at trække vejret helt ned i maven, selvom jeg forsøgte på det. Jeg tror aldrig jeg har været så angst i mit liv. Jeg fik noget beroligende om formiddagen, men den nåede ikke at virke længere, inden det blev min tur. Så den sidste time, fra jeg blev hentet på stuen, og indtil de fik mig lagt i narkosen, tudede jeg så jeg kunne slet ikke stoppe igen. Selv i mens narkosen begyndte at virke, løb tårene endnu. Det var virkelig ubehageligt, at være SÅ bange. Normalt er jeg ellers ikke nogen piveskid, men lige når det kommer til operationer, har jeg åbenbart et meget ømt punkt. Resten af dagen var jeg meget træt og kastede alt op. I dag er det gået rigtig godt. Har fået appetitten tilbage igen og har været eminent god til at træne. De har været noget begejstrede for mig. Det er dejligt. Så kan jeg godt begynde, at turde drømme om, at være hjemme i weekenden.
   Ja, rigtig dejligt med en krukke fyldt med forårsfornemmelser og havevitaminer. Det kunne jeg bare mærke var den allerbedste måde jeg kunne gøre noget godt for mig selv. Ved jeg vil glæde mig over det, når jeg kommer hjem, og det er en dejlig måde, at byde sine gæster velkommen på. Håber da jeg får lidt mere besøg i den kommende tid, end jeg plejer.
   I dag har min veninde Mette været her et par timer, ud over min mand, som selvfølgelig er her alt det han kan.
   Tak for dine varme hilsener. Det varmer.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 9. Dejligt at du både nåede at få frø og fik tilplantet krukker - det giver lidt havelykke et stykke tid :-)

  Pøj pøj med operationen, håber alt går som planlagt :-)
  Undskyld, men så går der lige lidt "fag i mig"; du kan få en underarmstøttet albuestok, så du ikke skal bære vægten i håndleddet. Mon ikke hospitalet har sådan én og hvis du ikke "automatisk" får én, så skal du spørge om den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Ja, det giver dejlig havelykke. Dejligt at komme hjem til, og dejligt at byde gæster velkommen med.
   Tak, alt er gået helt efter bogen. Jeg har dog fået at vide, at de både opererede for dysplasi og altså satte skruer i hoften, samt drejede min hofteskål fremad, fordi den var meget bagudvendt. Derudover har jeg nu fået at vide, at jeg senere skal have lavet en kikkertoperation for "pistolgreb" og måske senere også for exostose, hvis det også er med til at genere mig. Så det er ikke så sært jeg har bøvlet med den hofte. Den anden hofte skal jeg nok også ha' gjort noget ved senere. Første gang jeg var til læge med det, var jeg kun ca. 12 år. Et utal af undersøgelser og en ny læge skulle der til, før jeg nåede her til. Dejligt det nu er overstået.
   Jeg har lige præcis fået udleveret den slags krykker du beskriver her. Det fungerer fint, og jeg har allerede trænet rigtigt meget i dag, dagen derpå.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
  2. Det lyder godt nok som en stor omgang - og derfor, at du skulle til OUH. Det er altså mange år at bøvle med en hofte, som gør ondt og som ikke fungerer som den skal. Dejligt at du kom til en læge, som tog dog alvorlig, så du kan få livskvaliteten hævet (når du engang er færdig med genoptræningen).
   Håber du er henvist til genoptræning enten på det nærmeste hospital eller i din egen kommune, så du kan få hjælp til at blive så "god som muligt". Pøj pøj med genoptræningen.

   Slet
  3. Ja, det kunne være dejligt, hvis det havde været klaret i teenageårene. Det kunne ha' sparet mig for meget bøvl og mange smerter.
   Mht. genoptræning foregår det på egen hånd. Jeg har 4 øvelser jeg skal lave en til to gange om dagen i de første 8 uger, og nogle flere øvelser der efter. Om jeg skal til noget træning ud af huset derefter, ved jeg ikke noget om, så det er jeg ikke sikker på om jeg skal. Øvelserne jeg laver nu, er så tilpas hårde, at det kan lade sig gøre at lave dem, men at jeg hviler med en varmepude på de ømme muskler bagefter. Så jeg er ikke begyndt at lave dem to gange om dagen endnu. De smerter jeg har efter operationen sidder samme steder, som jeg har haft ondt i alle årene, bare endnu mere end normalt jo, så det fortæller mig jo, at det nok er det helt rigtige de har pillet ved. Jeg håber jeg kan slippe for at få gjort noget ved exostosen og pistolgrebet.
   Ellers er pistolgrebet heldigvis noget de bare kan lave med en kikkertoperation.
   Tak for din støtte.
   Knus

   Slet
 10. Det ser dejligt ud med forårsstemningen i din krukke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja tak Vivi, jeg synes også den blev ret skøn. Næsten alle de slags forårsbebudere jeg kunne komme i nærheden af, på én gang.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 11. dejligt indlæg, så kører det da for dig med haven, trods helbredet ;) !!
  - det endelig Helle når i snakkes / ses eller lign..
  - total forårsstemning i krukken - dejligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Tak. Ja, det var med at være lidt på forkant.
   Jeg snakker næsten med Helle dagligt. Vi er bare blevet hinandens yin og yang, kan du tro.
   Krukken kunne lige sætte humøret lidt i vejret, både imens jeg plantede den til, og med garanti også når jeg kommer hjem.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 12. Hej Malene tak for ros, jeg prøver også virkelig at skrive med lidt mere substans. Jeg er ikke rigtig god til det med dagens små observationer, og tanker. Velkommen i min franske have. Jeg har lige været forbi dig også. Det lyder som om den forrige ejer af hus med have, vist havde misforstået det sidste...Der skal bare være græs...uh hvor jeg dog hader denne sætning. Lidt i retning af, vi skal bare have mad. Tænkt om vi havde det forhold til alt andet her i livet, Alt er pligter og ingen glæde...Det er faktisk lidt afstumpet synes jeg. Måske lidt hårde ord, men sådan føler jeg nu engang når mennesker siger "der skal bare være græs".
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Ja, det er da en skøn blog du har. Meget inspirerende, og man mærker helt klart du har noget på hjerte.
   Ja, hvor har du ret. De er ikke for kloge. Det værste af det hele er, at som jeg har hørt min nabo, så brugte de det meste af hvad der svarer til 10 års hårdt havearbejde, koncentreret på nogle få måneder, til at fælde, rykke hæk op, nedlægge bede og bygge plankeværk. Det havde nok været nemmere for dem selv, at passe det som det var. Evt. plante noget mere bunddække, men ellers bare lade have være, som den var. Og mere deprimerende arbejdsopgave, end at nedbryde og fjerne alt hvad der er kønt, har jeg da meget svært ved at forestille mig. Jeg har ofte indtryk af, at nogle mennesker tror, at jo pænere eller jo hyggeligere en have ser ud, jo vanskeligere er den nok at passe..... og vi har jo ikke grønne fingre. Og så er det de nedlægger alt det skønne. Men okay, når nu det skulle være, så er det da sjovt, at starte fra nul. Jeg kunne dog godt have brugt noget mere læ imod nordvest. Det kunne have været dejligt.
   Venlig hilsen Malene

   Slet