Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 3. april 2013

Forår, vinter, forår......Tør vi tro på det nu endelig er blevet rigtig forår?


Først så det sådan ud i skovbedet i min have.


Men så blev der varslet snestorm, og jeg skal da lige love for det blev vinter!


Det sneede helt ind i carporten. Krukken her står helt inde ved døren, længst inde under halvtaget!Ja, jeg vågede mig altså ikke længere ud end ud i døren. Hunden var heller ikke til at jage ud og tisse den dag! Så ringede Helle (Blomsterhatten) og fortalte, at det foredrag der, (dagen efter), skulle have holdt vores forårshumør i vejret, på trods af vejret, var blevet aflyst, netop på grund af vejret. Øv, så var der heller ikke længere dét at trøste sig selv med! Der smuttede mit ellers normalt gode humør godt nok og jeg MÅTTE ud i skabet og finde mig et marcipanbrød! Jeg var faktisk lige ved at overveje, om det mon ville være for sent, at få sig en ordentlig omgang vinterdepression sidst i marts måned! Det blev ikke væsentligt bedre næste dag, for der var det faktisk okay vejr, men vores foredrag var jo stadig aflyst!

Kejserbusk


Det føg helt vildt ude på markerne, og det var meget dramatisk, at følge med inde fra den varme stue.Det hjalp trods alt en lille smule på humøret, at jeg fik besøg af en Sjagger. Mig bekendt er det første gang nogensinde i en af mine haver. Den er tilsyneladende flyttet rigtigt ind i haven, og den fortærer to æbler om dagen, hver eneste dag. Sikke en sulten fætter! De andre fugle har en stor buffet med forskelligt fuglekorn, som de frit kan vælge om de vil indtage natural, i svinefedt, i margarine, eller i palmin.
Et kig ud i snemasserne, som det så ud dagen efter snestormen, fra Camillas værelses vindue, hvor man også kan se vores udestue i meget dårlig stand.


MEN, det er jo forår, så alting brækkes ned...... (Eller "næsten" noget i den retning, som Benny Andersen skriver i sin dejlige og humoristiske forårsvise).

I hvert fald har Jacob valgt, at trodse vejret og holde sig til planen. I påsken havde han jo fridagene og tiden. I april og især i maj, kommer der fødselsdage og alverdens andre ting vi skal, så skulle det være, så skulle det være i påsken:-)


Var der noget der i den grad kunne rede mit forårshumør, så var det, at Jacob, (og torsdag formiddag også svigerfar), bare trodsede vintervejret og gik i krig med årets første store haveprojekt.
Jeg kan desværre ikke selv hjælpe til pga. helbredet.Man kan måske fornemme lidt af vores fantastiske udsigt her bag Jacob. Foderbrættet her på denne side af huset, bliver nu rent faktisk synlig inde fra husets vinduer. 
Jeg har altid været meget glad for naturen og for fuglelivet. Som barn har jeg været på fugletur fra kl. 5 om morgenen ude hos min onkel Villy, der var skovfoged. Får du mulighed for sådan en oplevelse, gerne med en ornitolog eller en naturvejleder, vil jeg varmt anbefale at komme ud og lære fuglestemmer at kende og se solen stå op, også selvom man er b-menneske med stort B, lige som jeg selv er det.


Glasene var lige ved, at falde ud af de fleste vinduer af sig selv. Det lykkedes heldigvis, at få alle ruder ud, uden vi fik glasskår i haven.


Arbejdet med at rive væggene ned og pille vinduer ud, var relativt hurtigt overstået. Det tog ikke engang en hel dag.


Billedet her over er taget ud af køkkenvinduet. Nu er Jacob godt i gang med, at brække gulvet op derude.Arbejdet med at brække gulv op, er for en stor del af tiden gået samtidig med, at man har kunnet høre Jacobs høje røst: Hej ho, hej ho, hej ho, hej ho, hej ho........ ind imellem bankelydene fra de tunge mukkertslag. Tænk jeg tror ligefrem han har nydt en pause fra computerskærmen, til at være fysisk aktiv. Det ligner ellers ikke min Jacob. Vi skal ikke bare hente kompostmuld på genbrugspladsen og så græs i hele stykket, til at starte med, som jeg havde gået og forestillet mig i mit stille sind. Næ, for Jacob gider ikke køre i fast pendulfart efter jord, så det skulle bestilles ved en lokal entreprenør. Men her havde jeg så bare lige den anke, at hvis vi alligevel skulle have fat i en entreprenør, så ville det da være langt bedre, hvis vi kunne få dem til at levere det grus, som vi skal bruge i det meste af arealet alligevel, samt noget stabilgrus eller afretningsgrus, eller hvad det nu hedder, til under fliserne foran den "nye" bagdør. Så det er nu blevet besluttet. Så jeg kommer nok hurtigere til, at kunne se min haveplan tage form i denne del af haven, end jeg selv havde troet ville være muligt:-)

Indendøre er der masser af tegn på forår:


Jeg har fået en masse frø fra forskellige Blogvenner, som jeg nu er begyndt at så. 
Jeg har været så heldig at få frø fra Helle (Blomsterhatten), Tim Skovrup, Gitte H. (Fra Frø Til Blomst), Marianne (Den Helbredende Have) og også en enkelt slags frø fra Marianne Munk i Troldkær.  Desuden har Helle (Blomsterhatten) og jeg købt en hel del frø både sammen og hver især forskellige steder fra via internettet. Desuden har Helle og jeg købt Georgineknolde hos Blomsterverden.dk, ligesom Helle har købt Blodrød storkenæb i en æske fra et supermarked til mig. Jeg har aldrig selv prøvet at købe stauder på den måde, men det lader til der kan blive rigtig meget storkenæb ud af sådan en enkelt pakke, da den kunne fordeles i indtil flere potter.


I Rema 1000 har jeg købt mig et par såbakker. Jeg har valgt at bruge kaffefiltre nede i dem, for at være sikker på, at de små planter bliver til at håndtere, at få op af bakkerne igen.


Jeg har ikke fået kigget nok til pelargonierne i udestuen i år, der trods bobleplastik er mere eller mindre døde alle sammen. Jeg havde ellers relativt mange efterhånden. Det er lidt ærgerligt, men det er så prisen for, at jeg ikke har kunnet gå.


Alle mine såbakker med små frø og frølinger er rykket fra udestuen og ind i et køligt værelse. Men i morgen tager jeg dem med ud til Helle (Blomsterhatten), som har lovet mig, at hun kan have dem stående i et hjørne af sit drivhus, indtil jeg selv kan tage mig godt af dem igen.
Jeg har lige været ude og prøve af her til aften, om jeg er en sikker trafikant igen, og om jeg vil kunne bremse hurtigt nok, hvis jeg får behov for at blokere bremserne. Det gik fint, så nu kan jeg efter 11 uger, endelig få min frihed tilbage. Jeg har også humpet rundt helt uden krykker de sidste 5 dage. Jeg siger humpet, for jeg går ikke helt stabilt endnu. Men fremad, det går det:-) For hver dag humper jeg en lille smule mindre.


En enkelt ærteblomst spirer.


Jeg har sået rigtig mange forskellige ting, faktisk meget mere end jeg plejer at gøre. Her er det Violfrøstjerne, Timian og Japanlygter.Og her er det Lægekvæsurt fra Tim Skovrup og Pileurt fra "Fra Frø Til Blomst".


Udenfor ved døren, er krukken heldigvis blevet fri for sne igen, så de smukke løgvækster kan få en chance for at vise al deres skønhed og folde sig ud i fuldt flor. 


I krukken her, har jeg, ud over Tea te te og den blå anemone også en helt speciel vintergæk. Den blå anemone og vintergækken vandt jeg i amerikansk lotteri, sammen med en rød påskeklokke og en hvid Lærkespore, til et foredrag med Lisbeth Krapper om haveglæder i Stubbæk, som Tim Skovrup var så sød at tage  mig med til. 


Den blå sammenplantning med Hyacinther har jeg vist tidligere på bloggen. Den er en foræring fra Helle (Blomsterhatten), og den har indtil nu stået foran køkkenvinduet inde i udestuen. Hele udestuen duftede i de sidste mange uger af sin levetid af Hyacinther, så snart man trådte ind af døren.Den røde/lys bordeaux påskeklokke, som jeg vandt i amerikansk lotteri til foredrag i Stubbæk.
Jeg beklager billedkvaliteten. Mit kamera er ved at have udtjent sin værnepligt, og vil efterhånden ikke halvdelen af det jeg vil, på trods af tape og selvom jeg ved jeg skal trykke hårdt mod batteriet, for at få det til at virke. Inden længe køber jeg mig et nyt kamera, jeg skal bare lige ha´øje på et godt tilbud først.


Helle (Blomsterhatten) var så sød, at gå på indkøb for mig i Bilka, en dag hvor hun selv var på udkig efter nye påskeklokker til haven. Jeg havde bedt hende om, at købe en lyserød med spætter med hjem til mig, hvis hun kunne finde sådan én. Det kunne hun, oven i købet en dobbelt. Er den ikke bare fin? Dejligt hun har tænkt så meget på mig, når jeg selv har måttet ligge her hjemme med benet oppe. En anden gang ringede hun fra Bilka og spurgte om jeg skulle have nogle pæoner. Kunne jeg stå for fristelsen? Nej, det troede du vel heller ikke, vel?I haven er solen også ved at få magt igen....


Og man kan endelig se igen, at kalenderen faktisk siger forår og ikke vinter mere.En overgang var jeg lige ved at tro, at jeg ikke havde nogen påskeliljer i mit skovbed længere, men nu er de også skudt så meget op, at de er til at få øje på:-)


Akeleje skyder også med nye friske skud.


Nyserod, som er en foræring fra Helle (Blomsterhatten).


En bordeaux Påskeklokke, som er en foræring fra min veninde Mette. Til sammenligning med de billeder Lisbeth (Høneballehaven) kunne vise fra Samsø i dag, så er der ikke meget liv i min!


Det første lille tulipanskud i mit cirkelrunde bed.


Tænk, jeg kan slet ikke huske, at jeg skulle have løgvækster under min Klematis Montana. Gad vide hvilken blomst det er?


Krokus skyder op i bedene langs terrassen og i det cirkelrunde bed.


De første 3 krokus er begyndt at vise farve, og inden længe springer de helt sikkert ud.Det er meget smadret i haven nu. For få dage siden lå der komprimeret sne og is på dette sted.Uret er blevet stillet til sommertid. Man stiller uret frem, ligesom man stiller havemøblerne frem. Jeg har nu aldrig tidligere stillet havemøbler frem, imens der stadig har ligget sne. 
Okay, når sandheden skal frem, så var det jo nok fordi Jacob skulle tømme udestuen, og der var nogle ting som var mere vigtige, at få ind, end havemøblerne er nu, hvor vi er så langt henne på året, trods sne.


Inden længe skal trampolinen også ud i lyset igen. I baggrunden kan man skimte, at udestuen er blevet rykket ned, altså lige på nær taget, der skal blive indtil videre, da Jacob ikke har kunnet fuge og pudse muren op ved vinduerne, fordi det er for koldt til at tørre. 


Et kig fra terrassen ud mod det cirkelrunde bed og det ovale haverum.


Min klatrehortensia står med store, lovende knopper.


Mit nye rosenbed, som er puttet godt for vinteren, men som jeg glæder mig rigtig meget til at se, til sommer.


Nu skal de sidste ting vist flyttes, før Jacob kan komme videre. Jeg synes han er nået langt.
Jeg glæder mig til, at indrette have her hvor udestuen har stået.


Ifølge planen kommer det til, at se nogenlunde således ud:


Der skal være buksbomomkransede bede, et spejbassin, perlesten og fliser fra døren og om til en ny carport. 
Læs mere om mine haveplaner i mine tidligere indlæg.

Jeg kan ikke lade være med, at så, prikle, potte op osv., så hvad gør jeg nu uden udestuen?
Vi har heldigvis fået penge tilbage i skat, og Jacob har fået bonus på sit arbejde, så jeg er så heldig, at jeg har fået mig et lille bitte drivhus. Drivhuset skal stå hvor legehuset står i dag.


Det er et Halls Popular 106 drivhus i aluminium på 6,2 m2. Meget lille, men jeg må dele aktiviteterne op, så jeg sår, prikler og forspirer i foråret, og når planterne rykker ud, kan der rykke møbler ind, så drivhuset kan blive brugt til ophold og pelargonier om sommeren. Hvor der er vilje er der en vej. Vi har mange ting vi gerne vil bruge penge på ved huset, og da det også er en lille have jeg har, passer det også ret naturligt med et lille drivhus. Men jeg kommer helt klart til at savne pladsen i min udestue. Jeg kommer dog ikke til at savne, at se på udestuen, og det bliver dejligt især for planterne, at komme væk fra den nordvendte væg og ud i solen.

Billedet af drivhuset har jeg fundet på nettet. De øvrige billeder er mine egne.


20 kommentarer:

 1. Godmorgen Malene :o)

  Håber du har opgivet vinterdepressionen, for det er altså forår NU, - omend et koldt et af slagsen. Hvor dejligt at udestuen allerede er væk og nu er der bestilt drivhus og jord istedet, så der er nok at gøre i det lille hjem... ;o)

  Sjovt med din Sjagger. Jeg har haft dens fætter på besøg, som hang ud i vores to træer og jagede med alle solsortene. Den sidste uge har jeg dog ikke set mere til den.

  Jeg er udpræget B-menneske, men har altid fablet om at jeg skulle på fugle-stemme-morgenvandring, men hvad bliver det til???

  Ha' nu en dejlig dag, mon ikke der er lidt flere frø at så? :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godmorgen Jette og god aften;-)
   Ja, udestueprojektet har hjulpet godt på humøret, sammen med forårssolen, det nyindkøbte drivhus, og så det at jeg nu på 6. dag humper, eller måske skal jeg efterhånden til at sige går, helt uden krykker. Og i dag har jeg været ude og køre bil helt her fra Hjerting ved Rødding, til Sjølund hvor Helle (Blomsterhatten) bor.

   Det er altså sjovt med den Sjagger. Jeg kan ikke huske jeg har hilst på sådan en før, andet end i fuglebogen, og nu har jeg haft besøg, du har haft besøg, mine svigerforældre har haft besøg, og Karin fra Blomsterlyst har haft besøg. Det er da ret pudsigt. Herligt, at den kan give nogle lidt anderledes oplevelser, når vi betragter fuglelivet udenfor vore vinduer.

   At jeg også er udpræget B-menneske, det har du vist også opdaget, så tro mig på mit ord: Det ér virkelig en stor oplevelse, som er værd at stå tidligt op efter. Især hvis der er en dygtig fortæller med, som ved hvad han/hun taler om.

   Jeg har faktisk sået lidt flere frø og klippet over første bladpar på ærteblomsterne, sammen med Helle i hendes drivhus. For jeg kørte jo ud til hende, og havde også nogle af mine små frølinger med til plejeophold i hendes drivhus, nu hvor min udestue er væk, og jeg endnu ikke har mit eget drivhus rejst. Juhu, hvor var det dejligt, selv at kunne køre derud igen efter 11 uger i "husarrast". Godt nok har Jacob været sød til at køre med mig, og Tim Skovrup og Helle har haft mig med til foredrag og Helle har været god til at komme på besøg. Men det er stadig det bedste, når man også selv kan komme hjemmefra.

   Så jo tak, jeg har haft en fantastisk dejlig dag. Det håber jeg også du har.... i dejligt forårs solskinsvejr:-)
   Knus Malene

   Slet
 2. Kan godt forstå, at du ikke kan få armene ned ovenpå så produktiv en påske. Det må virkelig have givet lys, at udestuen kom væk. Det lyder også vældig fornuftigt, at I bestiller sand og grus med det samme, så I ikke skal til at fjerne jord senere hen.

  pst: en anden gang, når I tager til Stubbæk, så sig lig pip. Det kunne være hyggeligt at hilse på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.

   Ja, det lover jeg dig, jeg vil tænke på en anden gang. Helle og jeg har faktisk også lige været i Gråsten, der kunne vi også have sagt pip, hvis vi havde tænkt på dig. For du har ret, det vil da være herligt at mødes derude.

   Ja, projektet vil da være meget hurtigere i mål, når vi ikke skal lave molboarbejde, når nu vi ved, at vi vil ha' grus og fliser i størstedelen af det stykke have vi nu får ekstra. Helt tosset ville det da være, at begynde at betale en entreprenør for levering af jord, når det stort set ville være samme pris, som for det grus vi vil have i sidste ende. Det har hjulpet rigtig meget med lyset inde i huset. Især i køkkenet, hvor det eneste vindue vender den vej ud. Men det bliver jo endnu bedre, når Jacob har fået fuget og pudset muren op omkring vinduerne, så taget også kan blive revet ned.

   I dag har jeg endnu sværere ved, at få armene ned. Jeg har ikke bare gået rundt uden krykker i 6 dage nu. I dag har jeg også været ude at køre bil, så pigerne og jeg var ude ved Helle (Blomsterhatten). Pigerne nød også at være med. De fik både snakket med hestene, som står på marken lige ved siden af Helles have, de fik hoppet på trampolin, spillet basketball, bygget hule i "skoven" og hjalp Helle og mig i drivhuset. Jo, det har virkelig været en dejlig dag:-)

   Måske jeg skal sige et lille pip allerede nu faktisk, for lørdag den 20. april er der beskæringsdag i Rosenkredsen Haderslev/Åbenrå i Vojens kl. 14. Jeg er selv medarrangør. Det ville være hyggeligt, hvis du har tid og lyst til at være med.
   Ellers tror jeg det næste jeg skal er et foredrag om Primula i Hejls. Det var det foredrag der blev aflyst pga. snestormen. Han kommer til Hejls den 30. april. Men det er jo et stykke fra Rødekro. Jeg ved ikke om du er lige så tosset som mig, at du også kan finde på, at turnere sådan rundt?

   Kærlig hilsen Malene

   Slet
  2. Ork, jo, jeg er tosset nok til det meste :)
   Vi kører også gerne efter spændende foredrag, men lige d. 20. april tager jeg til plantemarked i Kiekeberg.

   Hvor dejligt for dig, at du har smidt krykkerne og især at du er blevet mobil. Det gør det hele lidt lettere.
   God dag

   Slet
  3. Ja, jeg er godt blevet klar over, der er Kiekeberg plantemarked samme dag. Det er der ikke noget, at gøre ved nu. Jeg vil tænke på, at prikke til dig fremover.

   Ja, det er bare fedt. Så kan jeg køre forskellige dagligdags ærinder igen, og jeg kan lave aftaler med veninderne andre steder end her.... og jeg kan selv køre til foredrag igen:-)
   Tak jeg har haft en dejlig dag, det håber jeg også du har.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 3. Hvior er det dejligt for dig at det går fremad med helbredet og godt du opgav vinterdepressionen for du er det forår, basta:-)
  Det gik stærkt med at få udestuen væk, skønt når ens planer lykkes.
  Jeg har også sået en masse og det meste er kommet op, nu skal det bare prikles og holdes liv i, men der er jo ikke andet for end at komme igang.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi.... Ja, NU er det forår BASTA! Og det har det altså bare, at blive ved med -indtil det bliver sommer! PUNKTUM!
   Ja, det var HERLIGT, at det gik så stærkt med, at rive udestuen ned. Nu har hverdagen meldt sig igen, men jeg håber han kan nå, at banke noget mere gulv op på søndag.
   Det er dejligt med alt det så og priklearbejde, som foråret kan byde på. Så har man jo hænderne lidt i jorden alligevel, selvom jorden i haven stadig er dækket af sne mange steder. Nu afleverede jeg mange af mine frølinger ude hos Helle (Blomsterhatten) i går, så hun kan hjælpe mig med at holde liv i dem, ude i sit drivhus, indtil jeg selv kan tage mig godt af det igen. Men jeg skal selvfølgelig ud og hjælpe hende med at prikle alligevel:-) Vi har også købt mange frø til fælles deling, som står hos hende i forvejen. Der kommer til at gå lidt tid, før mit nyindkøbte drivhus er kommet på plads. Nu bruger vi jo i første omgang energien på, at rive udestue ned og brække gulv op.
   Men det er da også hyggeligt, med sådan et fælles projekt om så og prilearbejdet sammen med Helle. Vi hygger os jo sammen om det.
   Spændende bliver det, hvor mange frølinger vi lykkes med, at holde liv i og få til at blomstre. Lykkes Helle og jeg med bare halvdelen, så kommer romantikken for alvor til at blomstre her i år. Spændende om du også får en masse herligt ud af dine såninger.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 4. tak for kikket, Jacob har sgu' været flittig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt Tim. Ja, det er da helt vildt, jeg har jo nærmest ikke engang kunnet kende ham, med al den energi han har lagt i projektet:-)
   Jacob har for øvrigt lige fået brev med billede af sig selv!
   Knus Malene

   Slet
 5. Hej Malene.Hvor har din mand været flittig i påsken.Dejligt at du nu har fået udestuen nedlagt,så du kan komme igang med fornuýelserne.Og du har da også godt gang i frøsåningen.Godt at Helle kan passe dem for dig.Nu varmer solen rigtig dejligt,så det fremmer vores humør.God dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, han har lagt en imponerende energi for dagen, hele påsken. Selvom haven ikke interesserer ham det fjerneste, tror jeg alligevel også han glæder sig til, at vi kan få noget kønt at se på, ud af vores vinduer.
   Ja, Helle er super. Hvad hun ikke gør for mig, det er altså bare ikke småting.
   Ja, solen er rigtig ved at få magten og mit humør er, som du med garanti også kan læse imellem linjerne steget, så meget at jeg er lige ved at boble helt over ind imellem:-) Alle de dejlige ting der sker lige nu, det er jo bare SÅ herligt. I dag har jeg også været ude og køre bil for første gang i 11 uger. Åh frihed, hold nu op, hvor har jeg savnet at kunne det på egen hånd:-) Juhu, juhu:-) Jeg har haft en herlig dag sammen med mine piger og Helle i Helles have og drivhus.
   Håber også du har haft en dejlig dag.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 6. Hvor er det dejligt for jer, at udestuen er væk, og i måske får ordnet flere af haveplanerne før beregnet :-)
  Tillykke med drivhuset, det bliver skønt, når i får den sat op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Ja, er det ikke bare herligt med alle de drømme jeg kan føre ud i livet lige nu i de her dage:-)Det bliver spændende hvornår vi kan få sat drivhuset op. Og hvordan/om vi får legehuset slæbt væk.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 7. Ja, det har godt nok været et deprimerende forår indtil nu, men jeg syntes virkelig det er dejligt i disse dage. Jorden begynder ligefrem at tø rigtig op nu, så der kommer til at ske en masse den nærmeste tid! :-)
  Det var sørme da en kæmpe udestue der skulle fjernes, sikke et hårdt arbejde! Det ser ud til at blive en smuk gevinst I får ud af det med den haveplan! :-)
  Dejligt at høre du kommer dig dag for dag, hvor bliver det skønt når du igen kan bevæge dig frit omkring i haven og det nye drivhus! :-)
  Venlig hilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har ind imellem faktisk været et uhyggeligt deprimerende forår. Nu lysner det heldigvis i øst og metrologerne lover mange flere flotte solskinsdage endnu, i de kommende dage:-). Min have er primært nordvendt og i sydskellet står der et stort, gammelt asketræ, som har meget karakter, og som jeg ikke frivilligt vil gå af med. Derfor ligger meget af haven i skygge eller halvskygge. Jeg kan nu alligevel ikke lide skrap sol for længe af gangen, så det passer fint til mig. Men jeg glæder mig alligevel, til det giver mere lys bag huset, når udestuen er helt væk.
   Venlig hilsen Malene

   Tak, jeg håber i hvert fald det bliver godt. Jeg har jo længe set det for mit indre øje. Nu er der noget der tyder på, at planerne kan blive fulgt til dørs i den del af haven, meget hurtigere end jeg havde turdet håbe.
   Udestuen var meget stor ja. Der var plads til både spisebord og sofagruppe, plantebord og en masse planter og alligevel gulvplads. Pladsen kommer jeg da til at savne, men jeg må dele aktiviteterne i drivhuset op og indrette mig smart, så der kan blive mulighed for mange af de samme aktiviteter/ting, som jeg har brugt udestuen til indtil nu.

   Ja, det er herligt jeg har kunnet smide krykkerne samtidig med, at solen får magten. I dag var det 7. dag uden krykker og jeg har kørt et par korte ærinder i min bil også. At kunne køre bil har været enormt savnet. Åh, hvilken frihed og fleksibilitet jeg har fået tilbage. Det er bare guld værd.
   Nu håber jeg, at jeg kan komme ned til jorden og kravle rundt når sneen er væk, og jordoverfladen er ved, at være tøet op.

   Slet
 8. Hej Malene
  Så kom jeg til dit indlæg . Og hold da op jeg e rnævnt mange gange , bliver jo helt forlegen, for det jo ikke kun for din skyld men også i allehøjeste grad for min egen, da jeg syntes vi hygger så gevaldig sammen. Og den dag hvor dig og pigerne kom på visit gik jo bare alt for hurtigt. Dejligt og se billeder fra udestue projektet, det blir altså godt, og dejligt når planen rykker tætter på sin virklighed. jubii
  Ja der dukkede jo dette forhåbentlig skønne foredrag op med Knud Petersen fra Rosenposten så glæder mig til vi ses i aften..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Ja, det er da helt vildt, men du er jo også gået hen og blevet en stor del af min verden. Ja, jeg ved det er gensidigt, og det bliver det jo bare endnu bedre af:-) Det er ikke så ofte jeg møder nogen, hvor vi i den grad klinger så godt, som du og jeg.
   Pigerne tager gerne med igen en anden dag. Jeg tænker faktisk på, at det kunne være vi/jeg (afhængig af om der stadig er lockout), kunne kigge forbi en af de første dage i næste uge.
   Jeg glæder mig også til vi ses i aften, og jeg er helt sikker på, det bliver et meget inspirerende foredrag.
   Knus

   Slet
 9. Hej Malene
  Dette indlæg har jeg også misset, men nu er jeg opdateret, der var mange spændende billeder og tekst, især lagde jeg mærke til filterposerne, som du sår i, det lyder da som en god idé. Nu har jeg så også set din skovbund, mon ikke humøret nu er blevet bedre end da du skrev, det tror jeg, for nu er foråret kommet. Her er det diset i dag.
  Men solen prøver at komme igennem.
  Jeg skrev til dig hos mig selv, at du kunne se bryllupsbilleder på indlægget i søndags, hvis du får tid, så kig forbi, det er meget romantisk :)
  Kærlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det var meget romantiske billeder du kunne vise. Det var dejligt du ville dele lidt af festen med os:-)
   Ja, mit skovbed er bare det allerbedste her i foråret. Der sker virkeligt noget. Det hjalp gevaldigt på humøret, da Jacob tog hul på årets første haveprojekt, med at rive udestuen ned, og at vi allerede kunne købe et lille drivhus til mig istedet i år. Og ikke mindst har det løftet humøret uendeligt mange grader, at jeg kan køre bil igen og klare småopgaver i haven:-)
   Kærlig hilsen
   Malene

   Slet