Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 27. december 2016

Julestemning i Fru Pedersens have


Midt i december tog Helle, (Blomsterhatten), mine store piger og jeg, ud til Fru Pedersens have i Vemb. Helle og jeg har set haven før, da vi har sovet i en af Fru Pedersens skurvogne, i juni sidste år. Vi har to timers kørsel til Vemb, og egentligt er der ikke de vilde staudebede, eller roser, så det er ikke en have i den forstand. Det der er attraktionen, er Anettes pyntegen. Den måde hun laver opstillinger og hele små iscenesatte drømmeverdener. Det er disse opstillinger, der er så inspirerende, at vi nu er vendt tilbage. For der er ikke mange tidspunkter på året, hvor det er mere oplagt, at pynte op, og lade sig inspirere, så julen bliver endnu hyggeligere i egen have også. Og det skulle pigerne også opleve, så de blev slæbt med. 


Af en eller anden grund har min cromebook sat billederne ind, i modsat rækkefølge, end jeg har taget dem. Her er vi i en dobbeltgarage, som er indrettet som gildesal. Her drak vi te og sodavand, samt spiste en af Anettes hjemmebagte muffins, før vi kørte hjemad igen. 
Mange af opstillingerne er i virkeligheden meget nemme, at gøre efter. 


Søde engle af noget rusten metalplade. Gad vide hvor hun har købt dem? 
'
Altankassen er pyntet med grangrene og betonkogler. 


Inde i et skur, eller en gammel lade, eller hvad det nu var, var der indrettet et drømme-univers....


Med seng, natpotte, sengebord med bøger og lampe......


Julemandens kane. Bordet til venstre er en del af julemandens værksted, hvor de gamle håndredskaber hænger henover. Jeg tog et billede af det, men kvaliteten er desværre så ringe, at man ikke kan se noget på det.  


I loftet hang der et stort rionet, med lysnet på. Det så fantastisk ud. Desværre må I selv bruge jeres forestillingsevne. 


Fra rionettet i loftet, hang disse skønne stjerner. 


Som en del af det skønne univers Anette havde skabt herinde, var der også indrettet et lille køkken. Fantasien har ikke fået for lidt, både af Anette, men faktisk også for os, som tilskuer. Mine piger havde været lidt vrøvlede over, at de skulle slæbes med ud og køre så langt i bil, to dage i træk. Men de gav udtryk for stor begejstring, både undervejs i Anettes have, og på køreturen hjem. 


Anette har det her skønne lysthus/gazebo, som jeg er pænt misundelig over. Det er ikke mindre fint, når det er pyntet op til jul, med gran og lys.
Lyset spejler sig i det flotte spejlbassin. Skurvognen til venstre, hvor Helle og jeg sov en nat i juni, sidste år. 
Der er en masse lys i haven. Der var pyntet op til jul i soveskuret. Jeg tror ikke der var nogen der fik lyst til, at sove derude i den kulde og regnen stod ned i stænger. Men man købte illusionen 100 %


Jeg undskylder billedkvaliteten, men regnen piskede ned på dette tidspunkt. 
Det jeg vil viser er, at det jo egentligt ikke er ret meget, der skal til, før vi sukker over hvor fint det ser ud. Det bliver ikke meget mere enkelt, end dette. Igen en natpotte under sengen, og træsko foret med halm. 


Chaussesten som gaver. 
En gammel dør, uden noget andet formål, end simpelthen bare, at stå og pynte. 


Stor redekasse...... Et fugle-kollektiv;-)


Kagebord med betonkager. Lækker lysekrone.... suk!Illusionen er jo en hyggelig, julepyntet stue, men det er i virkeligheden bare en overdækket terrasse, eller måske nærmere et skur, der mangler en væg ud imod. Hønsene bor fornemt, i en af havens skurvogne. Her er igen pyntet op, med masser af lys, gran og betonkogler/betonagern. Bordet er stillet, så lanternen kan hænge ned i en snor fra en gren på træet. Æbler er da pynt, som er nemt at købe for små penge. 


Inde i drivhuset, var der pyntet op til middag for to. 

I den bagerste ende af drivhuset, at glassene skiftet ud, så der er blevet en endevæg, med søde små sprossevinduer. En god idé, der er relativt nem, at gøre efter. I det andet drivhus, var der brugt mange græskar og pyntegræskar. Anette har garanteret haft mange af dem igang, som pynt i efteråret. Jeg tror hun dyrker de fleste selv, i sin køkkenhave. 
Vinen beskærer Anette allerede i november, inden hun pynter op til jul derude. Det tænker jeg er en tradition jeg vil gøre efter fremover. 


Kæmpe valnødder i beton. 


En balje brænde er pynt, som er nem at gøre efter. 
Potteskuret. Her er en god arbejdsplads, men det ser så velorganiseret og fint opstillet ud, så jeg næsten ikke kan forestille mig, det er her Anette arbejder ret meget. 

Et bord pyntet med gran, lyskæder, grene med lav, og en masse betonkogler. 


Et væghængt drivhus, er indrettet som udestue. 


Min ældste Camilla, vil gerne være indretningsarkitekt, når hun bliver voksen, og hun havde meget travlt med, at suge til sig. Bag Camilla, står Simone i døren, og Helle sidder på bænken. Selvom det regnede, var vi nu langt fra alene. 
I det væghængte drivhus/udestuen, var der også dækket op til julemiddag. 

Gad vide om Anettes mand er jæger? Der lå også et kranie fra et rådyr, inde i grovkøkkenet, ved gildesalen. (Øverste billede).Her er vi gået ud af det væghængte drivhus. I forlængelse hermed, er denne overdækkede terrasse. 


Genial lysekrone af rionet. Sidste sommer havde Anette små vaser hængende med blomster i, ned fra den. Det er garanteret meget forskelligt, om/hvad hun hænger i den. 


Beton-paddehatte. 


Det smukke lysthus/gazebo. 


Obelixer pyntet med gran, så de ligner juletræer. Der er skiftevis en døråbning og en væg af rionet, i lysthuset. På den måde har Anette 3 vægge, hun kan pynte op ad. Den her metalparaply, som Anette har pyntet med gran og hængt kugler ned fra, den er simpelthen genial som overstander, og man kan jo hænge alt muligt forskelligt pynt, afhængig af årstiden. 
Vi snakkede om, at det er jo ikke fordi der nødvendigvis skal så meget til. Anette har ikke overpyntet det, men pynter op på en yderst elegant måde. Mange af idéerne, er lige til, at gøre efter. 
Søde, hjemmelavede rensdyr. En genial idé. 


Legehuset er sirligt indrettet. Mine piger var ellevilde. Er dette ægte chokolade? spørger Camilla, min sukkergris. Men nej, det var malet beton-chokolade. Snydt du! :-)


Eej mor, sådan skal vi også indrette Isabellas legehus. Ja, det har jeg også selv tænkt, men jeg er bare i langt højere grad, end det ser ud her, nødt til, at bruge det forhåndenværende søms princip. 


Disse gæs kunne man købe i Anettes butik, "Haveshoppen", til en mindre formue pr. stk. Jeg blev forelsket i en rusten lanterne, men de kostede 250 kr. pr. stk. Det gik vist ikke her lige op til jul, hvis jeg kom hjem med sådan en..... eller allerhelst to!Det var dejligt, at gense Anettes have, og julestemningen kom hurtigt helt til tops. Det har sat tanker igang hos mig, for der er, mig bekendt, ingen haver i nærheden af mig, der holder åbent op til jul, eller bare om vinteren. Det vil jeg arbejde mig hen imod at gøre. Måske ikke allerede til næste jul, men på et tidspunkt. Der skal også være noget, at vise frem. Men nu er jeg, bortset fra et lysthus/gazebo, færdig med al den grove anlæggelse af min have. Så kan jeg godt begynde, at kredse noget mere for detaljerne. 

Rigtig glædelig bagjul. Jeg håber I har haft nogle gode juledage. 4 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Tak for turen til Fru Pedersens have, ja hun forstår at pynte op, må man sige. Som du ved, er det ikke lige noget, der interesseret mig så meget, men jeg skal heller ikke have åben julehave, måske skal du om et par år. I så fald skal du nok lykkes godt med det.
  Godt nytår
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth.
  Godt nytår.
  Jeg er heller ikke så god til, at dimse en hel masse, men jeg bliver meget inspireret af Anettes opstillinger, og jeg ved jeg kan gøre hende kunsten efter, hvis jeg bruger lidt tid på, at anskaffe mig nogle effekter til, at pynte med. Det være sig naturmaterialer eller købte dimser. Da jeg var ung, ville jeg nemlig have været dekoratør, og var også i praktik et par steder. Plan B var blomsterdekoratør. Desværre lykkedes ingen af delene den sommer jeg var færdig på handelsskolen, men jeg har da givet en hånd med både i hos dekoratøren og i blomsterafdelingen, da jeg var i Kvickly, samt i vores lokale blomsterbutik, når der var helligdage. Så jeg kan godt.
  Netop derfor har jeg også lyst til, at kombinere de to ting lidt mere med hinanden, men der er da ingen tvivl om, at for mig er det selve haven, dens design og dens planter, der er det mest interessante..... og i hvert fald den vigtigste bund, inden jeg kan se formålet med, at pynte op med noget. Jeg bliver dog nok aldrig helt så dimset, som Anette er det, men derfor kan jeg godt se det smukke og nyde inspirationen til fulde.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
 3. Ja Anette er en af de bedste jeg har set til og pynte op uden at det bliver overdimset, hun fanger nogle fantastiske stemninger og absolut en køretur værd at besøge, så dejligt vi tog os dagen og tiden til det og endnu bedre at Pigerne også nød dagen. Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var dejligt, at se hvor høje pigerne blev af den stemning Anette havde skabt. Jeg er helt enig, hun er en mester til at skabe stemninger, men bevarer en god balance, så det ikke bliver for dimset eller for rodet.
   Knus

   Slet