Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 18. januar 2017

Den romantiske have ved Sanderumgård gods


I sommer var jeg på en af mange ture til Fyn, sammen med Helle (Blomsterhatten). Her så vi blandt andet Sanderumgårds romantiske have.
Det bliver jo snart ikke mere romantisk. 
Jeg mener det var pæoner, der stod langs vejen. 


Vi gik ind og fulgte en sti....


Det viste sig, at være en relativt lang gåtur, hvilket vi ikke havde kalkuleret kræfter til, fordi vi allerede havde været i Humlemargasinet på Fyn først. Vi er jo nogle "gamle" skravl begge to. 


Men det var en flot gåtur. Til sidst kom vi til rosenhaven. 


Her har vi Helle, med min Isabella i barnevognen. Hun sov under hele besøget. 


Det var nogle gode skilte de havde. De virkede først og fremmest robuste, men de indeholdt også information om, hvilken rosengruppe de pågældende roser tilhørte, så man ikke kun kunne se deres navne. Farven skriger ikke så meget som et hvidt skilt. Simple, men effektive støttestativer. De larmer ikke en hel masse i synfeldtet, men de havde nok været endnu pænere, hvis trælisterne var malet sorte. 


Samme type stativ, men bredere og lidt lavere. Jeg drømmer, som mange af jer allerede ved, om et lysthus/en gazebo i min have. Da vi så denne, uden tag, tænkte jeg, at det kan man jo også gøre....... Men efter lange overvejelser, er jeg gået fra det igen, fordi jeg gerne vil have den skygge et tag kan give. Der skal heller ikke roser, men klematis op af mit lysthus. 
Det er vist nogle dyre skilte. 


Virkelig flot og virkelig romantisk. Vejen er opkaldt efter godset. 


Det ser vildt flot ud. Se lige det våbenskjold. 
Dog havde vi forventet mere have og mindre gåtur, men det var jo nok uvidenhed. 15 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Tak for turen i Den Romantiske Have. Jeg har stået og kigget ind i den, men aldrig været der. Min søn bor få kilometer fra den, men vi er jo altid kun på endagsture, så det kniber med at nå ind og se den, men jeg vil se, om jeg kan lokke dem med derhen, når vi en sommerdag er på besøg hos dem. Den ser smuk ud med alle de roser.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men der er ikke mere, at se, end det du ser her.
   Knus

   Slet
 2. Du og Helle smutter da jævnligt af sted på en lille havetur:-) Skiltene passer fint til sådanne parkomgivelser. Træstativerne er rent ud sagt lidt kedelige og for firkantede i forhold til rosenplanterne. Det må de kunne gøre lidt bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Ja, Helle og jeg ses mindst en gang i ugen, oftest mere. Så er vi sammen rundt omkring til haveforedrag nu her, hvor der er sæson for det, og kommer vidt omkring til det. Om sommeren oplever vi en hel del haver sammen.
   Ja, træstativerne er kedelige, men billigt lavet og holder roserne i facon, som de er tiltænkt at skulle. Derfor har de måske alligevel sin berettigelse for os fattigrøve, når vi selv har brug for stativer, som ikke skal stjæle for meget opmærksomhed. Jeg synes dog de i det mindste skal have en sort klat maling, for at være bare lige lidt pænere end her.
   Knus
   Malene

   Slet
 3. Næh, tænk at have så mange pæoner ... Den have vil jeg da gerne besøge engang :-)

  SvarSlet
 4. Det lyder som en ganske stor park, måske nærmest som de engelske godser og deres "haver" men tydeligt at se det er et romantisk landskabsanlæg. Så mange steder at besøge, så lidt tid. Tak for turen.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Ja, men så er det jo godt du kan se med her på bloggen.
   Ikke så galt stort, men der var bare ikke flere gå tur kræfter i os den dag.
   Knus
   Malene

   Slet
 5. Dejligt med en romantisk rosentur her midt i januar - det ser ud som et sted der er værd at kigge nærmere på. Jeg er heller ikke begejstret for de træstativer, men prismæssigt er der nok en forklaring.
  Pæonerne ser også flotte ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja, det var netop prismæssigt vi blev enige om, at der kunne vi være med. Og de holder jo roserne som de skal.
   Ja, det er dejligt at drømme sig lidt væk i alle de sommerbilleder vi kan se rundt omkring på bloggene.
   Knus
   Malene

   Slet
 6. Jeg har besøgt haven eller parken et par gange, og jeg synes det er et skønt område - faktisk et kæmpe område! - men anbefalelsesværdigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Ja, hvis man alligevel er i nærheden, er det bestemt et besøg værd. Men jeg synes ikke man skal køre langt efter det.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 7. Enig i at man skal besøge det hvis man er i nærheden ikke nok til og køre langt efter. Ja py den dag blev vi da godt nok brugte, godt jeg havde en barnevogn til hjælp ellers var jeg da strandet inde midt i det hele..
  Tak for alle de skønne oplevelser vi sammen får, det er dejligt og have en og følges med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Ja selv tak, det siger jeg også. Jeg havde ikke fået en brøkdel af de oplevelser, vi har sammen, hvis jeg ikke havde haft dig:-)
   Knus
   Malene

   Slet
 8. Very nice post really ! I apperciate your blog Thanks for sharing,keep sharing more blogs.

  ดูหนัง

  SvarSlet