Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 31. maj 2017

Lisbeths Høneballehave


Mandag morgen måtte jeg tidligt op. Jeg skulle hente Helle (Blomsterhatten) og Lone Henriksen ved Kolding syd, og SÅ skulle vi, ENDELIG, efter 4 års fravær, til Samsø og gense Bent og Lisbeths vidunderlige Høneballehave. Første gang jeg var der, var det roserne der blomstrede om kap med stauderne, denne gang var det Rhododendron og Azalea, der sammen med forårsblomstrende træer, buske og tidlige stauder, som især Lupiner, var hovedaktører. 

På billedet herover, skal du lægge mærke til den helt mørke Rhododendron midt i billedet. En helt usædvanlig farve, som jeg ikke kan mindes, at have set før. Den får et flot samspil i denne gruppe, især fordi farven bliver gengivet i de mørke Alunrod (Heuchera) i bedets kant. 

......Egentlig var planen, at vi skulle have været til Samsø i lørdags, hvor Lisbeth havde inviteret til blogtræf. Desværre faldt det sammen med Helles svigerdatters fødselsdag, så vi måtte melde afbud. Heldigvis sagde Lisbeth, at vi kunne komme mandag istedet, oven i købet samme dag som der kom en bilfuld mere fra Sjælland/øst Fyn, så der blev blogtræf alligevel, selvom det nok var i lidt mindre skala.

Jeg åndede lettet op over, at det alligevel blev til noget, for jeg havde sådan glædet mig, så det var bare dejligt. 


Snakken gik lystigt lige fra starten af. 
Her står Bent med ryggen til, og taler med Linda fra Casa Rosen, som sidder på bænken.
Bagved i den grå jakke, står Gerd fra Sjælland, hun har en instagramprofil. I midten skimtes Lisbeth/Fru Høneballe. Til højre er det Mette fra Haven i nr. 16. 

Bent på hjemmebane, Linda (Casa Rosen), Gerd (instagram), Mette (Haven i nr. 16).

Til venstre Lisbeth Høneballe. Til højre Helle Blomsterhatten, som er den bedste veninde der findes.


Til venstre: Lone Henriksen (aktiv på facebook og har en dejlig rækkehushave i Kolding), taler med Lisbeth. Til højre er det Linda og Gerd. Der var HELT VILDT mange knopper i denne, lyseblå klematis. Jeg fik ikke fat i navnet. 


Syren Beauty of Moscow i forgrunden. Et læhegn rundt om terrassen blev nedlagt, men her boede en gammel gr. 3 klematis, som så fik brug for støtte. Så byggede Bent dette fritstående espalier, som jeg vil kalde en nyfortolkning af et vægespalier. En super flot løsning. Det ser vildt godt ud. 


Jeg elsker krogede træer og ville ønske der var meget mere af det, i min egen have. Det er der overhovedet ikke, men til gengæld nyder jeg det måske ekstra, når jeg ser det i andres haver. 


Fantastisk pink Rhododendron, som jeg glemte at få navnet på. 


Stik lige næsen ned i denne her! NØJ, hvor den dufter. Men man kunne faktisk dufte den på flere meters afstand. Bedre end selv den bedste parfume, den var virkelig delikat. 
Rhododendron med brogede blade har også noget at byde på, når den ikke er i blomst. 


Hegn imod rådyr.


Samme Rhododendron som billedet lige ovenfor også. Den har en vidunderlig farve. Lige noget for mig:-) 
Rundt omkring i haven, var der flere forskellige vandposter. Jeg tænkte, at det må være for dyrt, at få en vvs'er til, at lave alle dem..... det må jeg vist hellere lige forhøre mig lidt om, for hvis der findes noget havearbejde, som jeg bare ikke synes er sjovt, så er det altså alt det slæb med tunge vandkander og lange, tunge vandslanger, som knækker alle de stauder, den kommer for tæt på, undervejs. 


Når man først har stiftet bekendtskab med Azalea Luthea én gang, så glemmer man den ikke så let igen. Der findes gangske enkelt ikke en mere fantastisk duft. Den dufter nærmest på flere kilometers afstand, men helt uden, på nogen måde, at blive kvalm. Den er virkelig noget helt særligt. 


Et paradisæbletræ, som bare er fuldstændig dækket af blomster og sidenhen små, dekorative bær/miniæbler. 


Suk, det ser da bare SÅ drømmedejligt ud:-) Det her, det er da bare picture perfect. Wauh. 

Jeg er vild med den dybde Lisbeth og Bent har i haven, når man følger de snoede stier. Det giver en helt fantastisk stemning. 


Pga. de mange, snoede stier, er haven en fantastisk gå-tur-have, og der er så billed skønt, uanset til hvilken side, man drejer sig. 


Bare smukt.....Perlebusk The Bride, som har stået på min ønskeliste i 100 år og en madpakke.


En fortryllende smuk Azalea. Jeg ved hvad jeg skal have fat i...... Rhododendronhaven i Tørring. Jeg er i akut Azalea mangel...... Tror faktisk næsten det kan være livstruende!!!
Hvad hedder denne skønhed Lisbeth? 
Se lige denne Hosta. Det er sørme godt nok noget af en basse. Og sikke et farvespil. 


Når man sidder i gyngesofaen, under en portal med klematis, har man dette fine view ud over en stor del af haven. Samtidig kan man nyde den lille havedam. Desværre fortalte Lisbeth, at fuglene vil sidde i portalen og skide ned i gyngesofaen, så den var på vej ud. Jeg foreslog noget transparent tag, for at løse problemet..... Sød Rosen-skovmærke, som jeg var så heldig, at få en bid med hjem af. Tusind tak for planter Lisbeth. Jeg har sikkert også noget du kan bruge, når du kommer forbi min have engang. 


Azalea Soir de Paris, blev noteret til ønskelisten.Alle steder var der vandposter, så der er aldrig langt, når noget skal vandes. 
Jeg fik spurgt Bent, og ganske rigtigt, så var det en hjemmelavet løsning. 
Der er gravet en sort PEL haveslange ned under jorden.  Man kan købe en rulle 25 mm. med 100 meter for i omegnen af 5-600 kroner hos P. Lindberg. 
Når haven bliver vinterklargjort, bliver der pustet luft ind i haveslangen med en kompressor, så der ikke ligger vand i slangen i løbet af vinteren. På den måde undgår man, at risikere den frostsprænger. 


Clematis Alpina Album (Plena), tror jeg nok denne skønhed hedder. Uhm, guf for både øjne og næse.


Hvid syren Victor et eller andet. Høj, fantastisk smuk syren, som jeg tror er Andenken an Ludwig Spät, og bag den et Gudesmukt paradisæbletræ, som har været blæst omkuld i en storm, sådan den kun hang fast i barken nærmest, da roden var væltet, men som har været bundet op i nogle år. Nu stortrives den heldigvis igen, så ingen kan se hvad den har været igennem. Den var bestemt værd, at kæmpe for.  


Japansk Røn. Sorbus Dodong. 
Der er laaaang vej igen, for min lille pind af et træ, selvom det er cirka 5 år siden jeg købte det. 
Azalea Irene Coster kom også på ønskesedlen. 


Til højre vil jeg tro, det er en af dem man kalder for en diamant azalea, der lyser op. 


Vortemælk Euphorbia, med mørke blomster/blade. Den var jeg så heldig, at få et stykke med hjem af. Den glæder jeg mig til, at den bliver lige så stor. Den skal selvfølgelig placeres i parykbusk-bedet. Indtil da har jeg pottet den op, så den kan blive stor nok, til at klare sig i bedet. Tusind tak for den også. En vortemælk i den farve, er jeg aldrig stødt på før.  


Her blev jeg forelsket til op over begge ører i en Slangeurt med cirka dobbelt så tykke kvaster, som min slangeurt der hjemme har. Det lykkedes efter lidt besvær, at få en lille bid med hjem, uden Lisbeth gjorde alt for meget skade på sin egen plante, som vist ikke var så gammel. Jeg håber som sagt jeg har noget jeg kan gøre gengæld med, når vi ses her hos mig engang. 


Det orange i midten af billedet, er en anden type, af vortemælk. 


Mange forskellige lupiner lyser op i flotte farver.
Hjemme igen har jeg lige priklet lupiner op, samtidig med, at jeg havde alle disse flotte lupiner på nethinden. Tænker jeg sikkert fik et ret drømmende blik i øjnene.


En vidunderlig smuk Akeleje. Den må du gerne tage frø af til mig Lisbeth, hvis du kan huske det. 


Endnu en smuk Akeleje. Der er jo uendelig variation i former og farver. Men der findes kun smukke:-) 
I baggrunden store, lovende knopper i Sværd Iris/Iris Germanica. Det er nogle af de mest imponerende blomster, der findes. 


Nogle gange er det de underligste ting man bliver inspireret af, og her er det måske nok lidt utraditionelt....... men inspireret, det blev jeg. Så jeg må prøve at se, om jeg kan gøre Bent kunsten efter på et tidspunkt. I tørre somre bliver jeg helt ødelagt af, at pukle rundt, så mit nuværende system holder i hvert fald ikke i længden. 

Vi var på Samsø næsten hele dagen. Undervejs blev vi beværtet med lækre sprøde boller - ja, nærmest hjemmelavede rundstykker.... te/kaffe/sodavand og sidenhen også med lækker lagkage. 
Tusind tak for jeres store gæstfrihed og hyggelige facon. Tak for små plantebabyer, dem bliver jeg rigtig glad for. Jeg vil sende jer en kærlig tanke hver gang de blomstrer, ligesom jeg i forvejen gør det med min mørke storkenæb, som jeg fik sidst jeg var hos jer. 

Hen på eftermiddagen kørte Linda, Gert og Mette til færgen, mens Lisbeth tog med os jyder ud til Cecil og hendes permahave. Det vil jeg fortælle om en anden dag, for det er en helt anden historie, og meget spændende........

Tusind tak for en rigtig dejlig dag og tak for dejligt selskab til jer alle sammen.

....... Og jeg tager mig som sædvanligt af de længste indlæg -ha ha...... begrænsningens kunst!!!  

11 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Selv tak for besøget. Ja du kan godt nok noget med lange indlæg, men det er helt fint, du har i hvert fald taget mange billeder og fundet alle de motiver, som jeg også holder meget af og flere til. Den du beder om navnet på hedder Sylphides, og hvad kan passe bedre til dig, nu du har tabt dig SÅ meget :) den må du have.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, tak for sidst og vi kan jo glæde os, til vi ses allerede igen på mandag.
   Ha ha. Sjov kommentar. Ja, den må jeg da ha' :-) Og vægttabet er da et rigtig godt påskud for, at jeg har fortjent at bruge penge på den:-)
   Endnu engang tak for en rigtig dejlig dag.
   Knus
   Malene

   Slet
 2. Hej Malene. Tak for sidst, skønt at møde jer :-). Hvor er Høneballehaven bare flot, jeg drømmer om haver og planter om natten :-). Flotte billeder du har fået taget og fra nogle andre vinkler end jeg. Jeg er også vild med dybden i haven og de små stier. Og heller ikke dårligt med alle de plantegaver vi fik. Her er de også pottet op. Ha det rigtig godt til vi ses igen :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette.
   Ja, tak for sidst. Det var også en fornøjelse, at mødes med jer.
   Uh ha, du er en lidelsesfælde, kan jeg høre. Men det er ikke de værste drømme man får ud af det. :-)
   Ja, det er det sjove, ved at se billeder ved hinanden. Vi har alle været det samme sted, men har taget billeder på helt forskellige måder.
   Nej, det var ikke dårligt. Vi blev godt nok forkælet på alle tænkelige måder. :-)
   Ja, kommer du også på mandag? Ellers kan det være vi skal besøge hinanden i løbet af sommeren? Ja, det kan vi jo også alligevel, hvis vi kan finde tiden til det. Jeg har luret lidt på din blog igen, men nåede ikke at kommentere en helt masse, fordi det var sengetid, så jeg kigger på det her om lidt igen.
   Knus
   Malene

   Slet
 3. Det ser rigtig godt ud i Høneballes have :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Ja, du skulle da ha' været med!!!! Det var et syn for Guderne. Er blevet super inspireret.
   Knus
   Malene

   Slet
 4. Nøj et godt indlæg du fik lavet, med rigtig mange detaljer, men ellers kender jeg dig jo heller ikke. he he
  Og mega gode billeder og tak for rosen det er så meget gengældt.
  Vil glæde mig til indlægget om permahaven for er ikke i tvivl om at der fik du rigtig meget med og du husker bare så meget bedre end jeg gør.
  ps er med på Azalea jagten og kan godt følge dig jeg har godt nok en del men må helt klart skaffe plads til flere. Og den duftende Rhodoe Fortuner? love it.
  Mange kram Hatten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Nå, har du nu OGSÅ fået Azalea i hatten, ikke kun blomster? Ha ha.
   Ja, jeg har slet ingen, og det er da ikke fordi jeg ikke savler over dem hvert eneste år, både forår og efterår, så det er da en stor fejl jeg ingen har ENDNU, ja nærmest en katastrofe!
   Tak, og nej, jeg kender ikke noget til begrænsningens kunst, så jeg får alverdens detaljer med. Så blev der ikke rigtig plads til Cecils have, så det må få et indlæg for sig selv, hvilket jeg heller ikke får nogle problemer med, at skrive om. Det var meget spændende, synes jeg.
   Glæder mig til vi ses igen senere i dag.
   Knus og kram
   Malene

   Slet
 5. Åhhh et herligt indlæg og utroligt smukke billeder. Der er altså ikke noget så skønt som blogtræf, og så i sådan en smuk have. Den perlebusk kom også lige på min ønskeseddel. Og de vandposter var da en fortræffelig ide.
  Tak for et langt og dejligt indlæg, som gjorde min eftermiddag skøn. Her i Nordjylland stormer det en hel pelikan og så er det hyggeligt at sidde og læse blog indlæg.

  Kærlig hilsen Lone

  SvarSlet
 6. Hej Malene, du tar simpelt hen prisen for det længste indlæg fra Hønneballehaven jeg nogenside har set :o))) hahahaha
  Men det er flotte deljer du har fået med og du har så ret, i det med dybten. Den have er noget ud over det sædvanlige og tror at man kan blive ved med at finde nye motiver i det uendelige.
  TAK for dit altid så glade selskab, dig og Helle er en super Duo og jeg glæder mig til vi ses igen på mandag. Gad vi om ikke emnet opdeling af bloggere ikke igen kommer op og vende.
  Stort Knus fra mig.

  SvarSlet
 7. Dejligt indlæg og begejstring for Høneballehaven, som jeg jo deler med dig - jeg synes også det er en fantastisk have. Ærgerligt at vi ikke skulle derovre samme dag, men vi ses på mandag, kan jeg høre.
  Der vil vi ikke tale om opdeling af bloggere.... vi lever jo hvert vores eget liv :)

  SvarSlet