Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

lørdag den 21. januar 2012

Stemningsbilleder efteråret 2011

Mine piger Simone på 6 år og Camilla på 8 år, med vores hund Molly i Marielyst skoven i Rødding.


 Et af mine staudebede i slutningen af oktober, imens jeg stadig har det grimme plankeværk, som jeg nu heldigvis er kommet af med.


 Halloween 2011.Bag hostaens gule blade, ligger en sten som Camilla har tilført mit lille stilleben. Hun har tegnet et ansigt på den.


 Pyntegræskar, paradisæbler og rønnebær. En lille udendørs dekoration ved indgangspartiet.


 Et lille kig fra carporten ud imod haven.


Høje asters. Jeg ved ikke hvad de hedder, da de er en foræring fra en sød veninde.


Rose de rescht i starten af november.


I det første haverum, står der et stort prydkirsebær. I efteråret har det smukke gule høstfarver. Min far og jeg har lige plantet en ny bøgehæk, som jeg glæder mig til er vokset til. Det gule hus i baggrunden er vores nabos hus. Det er svært at fornemme på dette billede, men i midten af dette haverum, er der en rund græsplæne med bede hele vejen rundt. Billedet er taget fra indgangen til haven.


 De første to haverum i min have er formet som cirkler og delt med en nyplantet bøgehæk. Imellem hvert haverum er jeg ved at lave en rosenportal. Ved hver stolpe har jeg plantet Rosa Helena "Lykkefund", som er meget frodig og kraftigt voksende. Den kommer forhåbentligt hurtigt til at forvandle min rumdeling til et romantisk indslag af høj kvalitet. Roserne kommer ikke til at stå i fuld sol hele dagen, da vi har et stort asketræ i sydskel ud imod vejen. Men "Lykkefund" har ikke brug for så meget sol for at trives, så vidt jeg har kunnet læse mig til. Så jeg håber der er sol nok til at der kommer mange blomster alligevel. Naboens hus i baggrunden ligger mod øst. Jeg synes det er et afskyeligt grimt skur naboen har, og jeg glæder mig til, at min nye hæk dækker derover imod. Bag den højre stolpe står et badekar med nogle hækplanter, som blev plantet efter billedet blev taget. Nederst i venstre hjørne ligger en sæk rosenjord. Jeg plantede intet mindre end 14 nye roser i efteråret.


 Børnenes legehus, som står i det eneste skel, som vi deler med en nabo. Naboen har et hjortetakstræ, så på dette sted får hækken ikke lov at blive for høj, så vi stadig kan "låne" synet af den fra vores side.
Om vinteren, når der ikke er så mange andre oplevelser derude, er det ind imellem sjovt, at røre ved træet, det er et rigtigt sansetræ, da det nærmest har pels på grenene. Det er et meget indlysende navn træet har, det giver virkelig mening, når man rører ved det. Det er perfekt her hvor børnene opholder sig mest. De synes det er sjovt.


Her kan man fornemme, at haverum nummer to er en rund græsplæne med bede rundt om. Til højre udenfor billedet er portalen fra før, og til venstre for dette billedet har pigerne deres legehus og "børnehave." Dette staudebed er det eneste som har rigtig meget sol, pga. vores høje asketræ i sydskellet. Derfor er jeg i skrivende stund igang med, at grave et rundt bed i midten af den runde græsplæne, så der bliver plads til flere solelskende stauder og roser. Det store træ vil jeg ikke af med, for det giver så meget karakter især i det første haverum, hvor jeg imellem mit prydkirskebærtræ og mit asketræ er igang med at tilplante en lille skovbundshave.


November 2011. Skovbundsbedet. Jeg forsøger på ikke at dyrke bar jord, selvom det ikke helt kan udgås, når haven er så ny. Vi flyttede ind i november 2009, og der var der kun græs og nogle enkelte høje træer på vores grund.


Et kig op i prydkirsebærtræet i sin efterårsdragt.


Asters. November 2011. Jeg kender ikke dens navn, da den ligesom rigtig mange andre af mine stauder er en foræring.

16 kommentarer:

 1. Flotte billeder, så kom du endelig igang :)

  SvarSlet
 2. Ja, jeg kunne ikke finde ud af det. Nu havde Jacob endelig tid til at hjælpe mig igang. Nu kribler det jo for at komme ud og få taget nogle opdaterede billeder. Jeg har selv siddet og forsøgt mig frem her til aften. Jeg tror jeg har fået nogenlunde styr på det nu:-)
  Jeg vil gerne med til Christiansfeldt næste mandag. Kan vi mødes hos dig? Det er ca. halvvejs for mig. Jeg er jo som sagt ikke helt tryk ved at køre ret langt igen endnu. Jeg vil blive super glad, hvis det kan arrangeres.

  SvarSlet
 3. Hej Malene,
  Velkommen i haveblogland, hvor vi aldrig bliver trætte af at se billeder fra din have, læse om dine planer og udveksle gode råd og erfaringer.
  Tim har vel fortalt dig om "Danske haveblogs" hvor du kan komme med når du har lavet et par indlæg mere.
  Glæder mig til at "besøge" din have i løbet af sæsonen.

  SvarSlet
 4. Også en velkomst fra mig :) Glæder mig til at følge din have...

  SvarSlet
 5. Velkommen i blogland :-D
  Glæder mig til at følge din blog.
  Ha´en god søndagaften.
  Havehilsen fra Marianne.

  SvarSlet
 6. Velkommen til tidsrøveren (blogland) ;-)
  Spændende at se mere fra din have :-)
  Hej fra Line
  (som også er forholdsvis ny blogger - jeg havde en blandet blog sidste år, men lavede i stedet en ren haveblog i november/december)

  SvarSlet
 7. Ja velkommen - til et altid spændende forum af have-bloggere.
  Herligt at se en ny have og vil glæde mig til at følge med hos dig.

  SvarSlet
 8. Velkommen i blogland.
  Jeg glæder mig til at følge din blog.
  Ha` en god søndag.

  SvarSlet
 9. Velkommen til. Jeg har lagt mig som følger af din blog, og glæder mig til at læse her.

  SvarSlet
 10. Hej Malene
  Ja men jeg har også meldt mig som fast læser af din blog og lægger dig på min blogliste nu.
  Jeg er nysgerrig efter at vide, hvad det er for 14 roser, du har plantet i efteråret.
  Havehilsener
  fra Lisbeth
  Samsø

  SvarSlet
 11. Velkommen til! Glæder mig til at se mere :-)

  SvarSlet
 12. Velkommen til bloglandia - havetossernes paradis. Hvor er det fint med rosenbillederne i siden, den variant syntes jeg ikke jeg har oplevet på nogle blogs før... Glæder mig til at høre mere fra dig... :o)

  SvarSlet
 13. Hej Malene.
  Velkommen til blogland. Her er rigtig hyggeligt, det skal du nok blive glad for. Vi glæder os til at se meget mere til dig.

  Kan se du har en skøn rose. Den har jeg lige fået plantet, så jeg glæder mig til at se den i blomst til sommer.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 14. Velkommen i bloglandia.....håber du kommer til at føle dig hjemme blandt havenisser og nørder ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
 15. Hej. Velkommen i haveblogland. Din have er spændende og jeg glæder mig til at følge med. Jeg melder mig sosm fast læser.

  SvarSlet
 16. Tak alle sammen.
  Tænk jeg ikke engang har svaret jer! Gad vide om jeg aldrig så jeres kommentarer, eller om jeg ikke anede hvordan man svarer!?! Tak under alle omstændigheder. Pinligt!
  Knus
  Malene

  SvarSlet