Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 23. januar 2013

Hjemme igen.
Så blev hofteoperationen heldigvis overstået, og jeg er kommet hjem fra sygehuset igen. 


Den første buket fik jeg på sygehuset. En buket hvide roser fra min veninde. Men den gamle overtro der siger, at hvis man tager blomster med hjem fra sygehuset, så kommer man igen. Det vil jeg jo nødigt, selvom jeg også har problemer med den anden hofte, så overtroen blev fulgt, så buketten blev derovre, til glæde for de der blev. Den violet/lyserøde buket her over, fik jeg af min mand, da jeg kom ind i bilen undervejs hjem. Godt pakket ind i papir med billeder af tulipaner. Gad vide hvad det er for en stor buket, der gemmer sig bag papiret, kunne jeg sidde og tænke hele vejen hjem fra Odense til Hjerting/Rødding.

Dagen efter jeg kom hjem, kom Jacobs lillesøster og storebror med denne kæmpe buket.


Mine forældre købte en smuk hvid orkidé til mig, istedet for en buket. Jacobs forældre siger jeg har en buket til gode, til de andre er færdige.
Her ligger jeg så, en stor del af min tid. Med benene oppe på en sækkestol. Vi har smidt sofaen ud af stuen og lånt Simones seng, som så til gengæld har lånt vores gæsteseng, som har en kant, så den kunne jeg ikke bruge. Simones seng er blevet klodset op i højden, så jeg nemmere kan komme op og ned. Når jeg skal op og gå, bruger jeg nogle armhule stokke, som skåner mit håndled, selvom jeg går med krykker. Jeg må støtte med ca. 40 kg på det opererede ben, men kan kun støtte med ca. 30 kg på det, på nuværende tidspunkt. Jeg har fået et hav af hjælpemidler. Fx armlæn på mit toilet, badeskammel, gribetang til at nå ting med, strømpepåtager og så har vi selv købt en varmepude, eller kirsepude, til at afspænde musklerne i benet og ballen med. Muskelsmerterne omkring hoften og helt ned i knæet er det værste, men med varmepuden, har jeg fået rimeligt styr på det også. 


Jeg er meget søvnig hele tiden, så det kniber med overskuddet til at blogge. Her er jeg igang med, at læse Claus Dalbys bog om juleroser og påskeklokker. Helt klart en planteslægt jeg ikke har nok af i haven. Her ligger jeg og drømmer om en tur på special planteskole, men den ligger helt ovre på Sjælland. 
Det er min datter Camilla, der har taget alle billederne til dette lidt atypiske indlæg. Jeg ville bare lige sige, at jeg er ved godt mod, og jeg håber jeg kan smide krykkerne når jeg skal til kontrol om 7 uger. I mellemtiden håber jeg jorden er bundfrossen, så jeg ikke skal humpe rundt og ærge mig over, at jeg ikke kan komme i haven. 

Så står den på aftensmad. På disse billeder er det fiskefiletter og rugbrød. I dag ville Jacob lave medister med ris og kogte grøntsager. Underlig ret, synes I ikke? På grund af mine og pigernes protester om, at det jo ikke passer sammen, så blev der lavet en sammenkogt ret i stedet. Pyha. Han kan sådan set godt lave mad, men han sørger bare altid for at finde på nogle meget hurtige hopla løsninger, og det er ikke altid lige gennemtænkt. Glæder mig til jeg selv kan servere noget ordentligt igen. I mellemtiden håber vi han holder et nogenlunde niveau.
Ha' det godt til jeg får overskud til at lave et ordentligt indlæg igen.

23 kommentarer:

 1. Åh hvor må det være skønt at have det overstået. Du ser ud til at være ved god mod. Super at du kan ligge i sengen i stuen, så er du stadig "med" selvom du er nødt til at ligge ned.

  Rigtig god bedring ønskes du heroppe fra Hjørring, her er minus 10,5 grader og jorden er BUNDFROSEN! :-)

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Mette.
   Tak skal du ha'.
   Dejligt at høre jorden også er bundfrossen hos dig, så er vi nogenlunde lige ringe stillet hvad angår muligheder for havearbejde.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 2. Dejligt at høre, at operationen gik godt, at at du er ved godt mod. Det ser ud som om, at du trods alt hygger dig i Simones seng. Herligt at du har noget havelitteratur, du så kan ty til og lade drømmene florere.
  God bedring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Tak igen. Jeg har også lige svaret dig igen på mit forrige indlæg.
   Jeg hygger mig absolut. Når jeg ligger stille her, kan jeg næsten ikke mærke jeg har ondt mere, andet end lige når musklerne protesterer, men så finder jeg bare varmepuden frem, så får jeg ret hurtigt has på det igen. Jeg har ligget så meget i sengen de sidste 5½ år, så jeg er i "træning". Jeg skulle dog hilse at sige, at det er altså noget nemmere overskueligt at blive lagt ned af et dårligt ben, end det er at komme ned med nakken med en ordentlig omgang migræne, der kan vare i flere døgn. Heldigvis får jeg nu noget meget stærkt B2 vitamin, som hjælper forebyggende, så nu behøver jeg normalt kun at hvile for ikke at overanstrenge mig i forhold til min sygdom. Så jo, med masser af litteratur, bærbar pc og jævnlige besøg, så klarer jeg mig "glimragende". Og til forskel fra min sygdom, har jeg med hoften et lys for enden af tunelen, så jeg behøver ikke at ligge og være bange for, at det bliver den uendelige historie, der aldrig får en ende. Jeg ved at jeg får det bedre. Det er en stor hjælp at vide. Og mht. min sygdom, så går den også så godt, at jeg har haft overskud til at tage mig af både håndled og nu også hoften, efter mange års smerter begge steder. Det ene med det andet. Det skulle da gerne øge min livskvalitet betragteligt. Håber en dag at blive så frisk, at jeg kan komme ud på arbejdsmarkedet igen, bare i et eller andet omfang.
   Kærlig hilsen
   Malene

   Slet
 3. Godaften Malene.Dejligt at operationer er overstået,og at du er ok.Nu venter der jo noget genoptræning,men det skal du nok klare.Dejligt at du kan ligge i stuen,og følge med i det hele.
  Havebøger er rigtig godt at få tiden til at gå med.
  God bedring fra mig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Jette.
   Jeg er ved overordentligt godt mod, og jeg er godt igang med genoptræningen, som foregår på egen hånd, i hvert fald i første omgang. Jeg ved ikke om jeg skal ud af huset til træning senere hen.

   Slet
 4. Hej Malene
  Også jeg er glad for at høre, at det er godt overstået, og at du har det godt efter omstændighederne.
  Kæft hvor ser du godt ud på de billeder, når du en gang kan stå op igen, kan du godt rette dig op over den ros :)Den kommer lige fra hjertet, du stråler jo, men det tror da pokker med egen kok, som finder på nemme måltider til jer :)
  Skønne buketter du har fået, så kan du rigtigt nyde dem.
  Sov du nu bare, så meget du kan, så kan du altid blogge, når du bliver mere kvik.
  Knus og god bedring og hils kokken
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Lisbeth.
   Tak skal du ha'. Jeg har det også utroligt godt efter omstændighederne, og den stress der har været, både fysisk og psykisk, i forbindelse med denne her omgang, har ikke påvirket min sygdom, så jeg er sluppet uden tilbagefald, hvilket jeg er utroligt lettet over. Så det har kunnet betale sig at vente, ikke bare på jeg tabte nogle af de mange kilo jeg har fået efter medicinen dengang, jeg er også stærk nok, til at kunne magte det. Så det er da stort, synes jeg. Kokken har strammet op i dag. Han havde første arbejdsdag efter sin omsorg-for-konen-ferie, og han kom i tanke om ude på arbejdet, at det kunne være lækkert med æggekage, så det har vi fået i dag.
   ja, jeg har fået placeret alle blomsterne strategisk, så jeg kan ligge og se dem her fra sofa-sengen.
   Jeg hviler, men det går bedre for hver dag, så jeg vender sikkert snart stærkt tilbage.
   Knus og kram fra Malene.
   Ps. kokken griner over din hilsen og siger tak, hils tilbage:-)

   Slet
 5. Hvor må det være dejligt at være på den anden side af operationen, omgivet af familien og skønne buketter og med havelitteratur i sengen... det' nu ikk' så ring' endda... ;o)
  Fortsat god bedring :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tak.
   Det er uendeligt dejligt. Jeg var hunderæd for det, så jeg er mega lettet. Nu ligger jeg her og har det rimeligt okay, i hvert fald nok til, at nyde buketterne og til at kunne fordybe mig i havelitteraturen. Og der er masser af omsorg fra både mand og børn, og venner og familie har kigget ind forbi hele ugen. Så jeg kan ikke klage. Bortset fra nogle slemme muskelsmerter hele dagen og natten i søndags, så har jeg bare haft det så utroligt godt efter omstændighederne.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 6. Hej. Rigtig god bedring og dejligt med flotte buketter at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte.
   Tak skal du ha', det går heldigvis hurtigt i den rigtige retning. På mandag skal jeg op til lægen og have taget stingene, eller klipsene ud. Så håber jeg også lægen synes det ser godt ud.
   Ja, skønne buketter og søde givere:-)

   Slet
 7. Ønsker dig rigtig god bedring og god fremgang! Sjovt nok er jeg også lige startet på at (gen)læse Juleroser og Påskeklokker. En dejlig bog. Har du lyst til at blive afledt med et glimt i øjet, så vil jeg anbefale "Den hundredeårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt".

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Zep.
   Det var dog pudsigt. Det er altså en skøn bog. Jeg har allerede både juleroser, påskeklokker og stinkende nyserod i haven, men på den årstid kan man altså ikke få blomster nok, og jeg synes det er skønt med noget der er lidt større end krokus og erantis. Den variation der er i påskeklokkerne er så facinerende og livsbekræftende, synes jeg. Og så er det jo skønt, at man også kan gå på opdagelse i haven så tidligt på året, for at vende hver enkel blomst og nærstudere den.
   Lyder som en spændende bog, den vil jeg straks gå ind på bibliotekets hjemmeside og reservere.
   Håber også inderligt, at du har det bedre igen, og at det går som det skal alt sammen?
   Knus og kram fra Malene

   Slet
 8. Velkommen hjem! Det må da bare være SÅ dejligt at være hjemme igen! Fortsat god bedring! Vi blogges ved når du er endnu friskere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Tak. Ja, det er bare skønt. De var søde derinde, og de havde også nemmere ved at holde mig smertedækket de første dage, men hjemme er nu bedst.
   Jeg glæder mig til vi blogges ved igen:-)
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 9. dejligt at høre at det går fremad :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Det går nemlig bare rigtig godt fremad. Hvor blev jeg bare glad for din sms i formiddags. Nu glæder jeg mig til dit besøg på lørdag:-)
   Knus

   Slet
  2. ps. og i morgen får jeg besøg af Helle, så jeg er godt underholdt i de her dage:-)

   Slet
 10. Hej Malene
  Velkommen hjem igen. Dejligt at høre at operationen er vel overstået. Håber du snart er oppe igen. Det hele er formentlig også hvidt og frostklart ovre hos jer. Ingen verdens grund til at haste ud i haven foreløbigt - alt gemmer sig under sneen. Fortsat rigtig god bedring. Vi blogges ved
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa.
   Ja, her ligger sneen også som en dyne over hele haven. Selvfølgelig gør den det. Jeg har jo talt med vejrguderne og bestilt bundfrossen jord helt frem til midt i marts. Så kribler det ikke alt for voldsomt i de grønne fingre, imens jeg må humpe rundt her inde.
   Tak, og vi blogges helt sikkert ved. Ha' det godt så længe.
   Knus

   Slet
 11. Hej Malene
  Velkommen hjem og en rigtig god snarlig bedring. Men med det dejlige smil du sender til kameraet, er jeg sikker på, at det nok skal gå hurtigt!
  Dejligt at blive forkælet med dejlige blomster af sine nærmeste.
  Det er jeg sikker på er velfortjent!
  Dejligt med en rapport fra den hjemvendte.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Tusind tak skal du ha'. Jeg synes i hvert fald det går over al forventning. Jeg SKAL gå med krykker i mindst 7 uger endnu, så skal jeg til kontrol, og så håber jeg at kunne selv. Men så skal jeg lave nogle flere genoptræningsøvelser. Hvor lang tid der går inden jeg er helt ovre operationen, er jeg ikke helt klar over, men jeg håber jeg kan grave til sommer, da spaden er et af de bedste redskaber jeg har. Den plejer nemlig at betyde nyerhvervelser, som skal plantes.
   Det er skønt med buketter inde på bordene, især i denne tid. I dag har jeg haft besøg af Helle Blomsterhatten hele dagen, og hun havde også en skøn buket pink tulipaner med til mig. Jeg elsker ikke bare tulipaner for den smukke blomst, også lyden når de bliver sat i vase. Dejlig frisk og sprød lyd, er det ikke rigtigt? Hun havde også købt 2 poser alium rosenløg til mig, som får søde sart lyserøde blomster. Dem glæder jeg mig til at se. Gad vide om de vil blomstre i maj/juni, hvis de først kommer i jorden nu? Det vil jeg prøve i en krukke, mon ikke Jacob kan hjælpe lidt med det?! (også med det)! :-)
   I morgen kommer Tim Skovrup og får rundstykker og morgenkaffe her hos os. Det glæder jeg mig også rigtig meget til.
   Rigtig god weekend.
   Knus

   Slet