Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

mandag den 7. januar 2013

Top 5 i 2012

Top 5 over haverelaterede oplevelser:

Blogtræf i Geografisk have i Kolding, Grundlovsdag. Min datter Camilla.
 

1) Blev blogger. Mødte mange søde mennesker til blogtræf i Geografisk have i Kolding, og på bloggene rundt omkring på nettet. Kunne følges med Tim Skovrup til forskellige foredrag, hvilket altid er rigtig hyggeligt. Mødte Helle Blomsterhatten, som jeg er blevet rigtig god veninde med. Hun er et fantastisk menneske, som jeg er kommet til at holde utroligt meget af. Endnu engang TUSIND TAK Tim, fordi du introducerede mig for denne fantastiske verden, som jeg slet ikke havde forestillet mig eksisterede. Da jeg er en meget udadvendt person, betyder det meget for mig med fællesskab og det at kunne dele min interesse med nogen. Man kan sige, at mine nye blogbekendtskaber, er blevet en form for erstatning for de kolleger jeg ikke længere har. Her er nemlig også tale om en form for arbejdsfællesskab, og vi har ofte nogle af de samme udfordringer og glæder, samt vi kan dele erfaringer og idéer med hinanden. Derfor glæder jeg mig også enormt meget allerede, til vi igen får mulighed for at mødes både i Kolding Grundlovsdag og hos Lisbeth på Samsø til juni.
 
 

2) En fantastisk oplevelse til Garden Party i Kjeld Slots Elipsehaver.  Her oplevede jeg både en rigtig dejlig have, helt ned i detaljerne, for det havde jeg god tid til, og mødte flere kendte havemennesker, nemlig både Flemming Hansen fra Clematis Danmark, Knud Pedersen fra Rosenposten, Ernst Jensen (rosenselskabet/et liv med roser), og selveste Claus Dalby, og så selvfølgelig værten selv. Alle tog sig god tid til at hilse på mig. Det var stortJ. Efter blogtræf i Kolding, kunne jeg desuden kende flere bloggere i Elipsehaverne, og de fleste fik jeg endnu engang en lille sludder med. Jeg fik også brændt en mindre formue af, på nogle af alle de spændende stande, som Kjeld Slot havde fået arrangeret til sin Garden Party. Min mand Jacob var chauffør for mig, da jeg ikke selv kan køre så langt pga. min sygdom, og han havde forberedt sig hjemme fra med bøger, bærbar pc og dvd film. Haver interesserer ham ikke det fjerneste, og han havde regnet med at komme til at kede sig bravt. Vi var af sted hele dagen, men Jacob nåede aldrig at få brug for anden underholdning, end den som alle vi andre fik i Elipsehaverne. Da vi kom hjem havde han endda helt styr på hvordan og hvornår en blåregn skal beskæres.  Foredragende havde været underholdende også for ham og han havde også hygget sig med de andre bloggere og sammen med mig. Jeg synes det var dejligt at kunne dele min oplevelse med ham. Selv havde jeg det som om jeg havde fået en stor mængde euforiserende stoffer, da vi kørte hjem. I hvert fald var jeg helt høj over den oplevelse jeg havde haft på Djursland den dag.
Det gyldne snit i Kjeld Slots dejlige have på Djursland.

3) Jeg fik oplevet en hel perlerække af spændende foredrag i 2012. Til forskel fra tidligere, har jeg i år kunnet følges med nogle, da Tim og Helle har gjort mig godt selskab. At Tim har haft lyst til at være chauffør noget af vejen, har tilmed betydet at jeg er kommet mere omkring, end jeg selv har magtet på egen hånd.
Ernst Jensen i Bredebro.
 
 Nina Ewald i Haderslev.
 
4) Oplevede mange spændende åbne haver. Især var jeg meget imponeret over Helbos have på Fyn. Desuden havde Helle og jeg en rigtig dejlig oplevelse, da vi besøgte Marianne Munk i oktober.
 

Her er jeg på besøg i Marie-Louises Frodige have.

 Helbos have.
Helbos have.
 
Marianne Munks have.
 
 
 5) Jeg/vi fik anbefalet JAS Roser af Marianne Munk, og jeg fik 3 gange så mange roser for pengene, end jeg havde regnet med jeg kunne få, før Marianne fortalte om JAS Roser, så jeg kom hjem med intet mindre end 25 nye roser, da Helle og jeg var på rosenindkøb i starten af november. Turen må alligevel nøjes med en top 5, da glæden mest er en forventningens glæde jo. Prisen og mængden af roser jeg fik med hjem, var jeg dog meget glad for allerede den dag vi handlede.
 
Helle Blomsterhattens rosenindkøb.
 

(Jeg kom med i bestyrelsen i Rosenkredsen Haderslev/Åbenrå. Jeg har kun været til et enkelt møde, men regner med at vi når, at holde et møde mere her i starten af januar, før jeg skal opereres i min hofte. Her er lagt i kakkelovnen til flere gode oplevelser og interessefællesskab. Så indtil nu er det mest forventningens glæde, og derfor er dette punkt ikke med på top 5, men alligevel et punkt jeg ikke vil glemme, at nævne i min årsberetning over gode haveoplevelser).                   

 Top 5 over det jeg er lykkedes bedst med/er gladest for i min egen have:

1) Jeg fik formfuldendt haverummet med det cirkelrunde bed i min have. Bedet får resten af haverummet til at give meget mere mening. Bedet er prikken over det berømte i, som man siger.  Haverummet havde jeg i forvejen formet med en cirkelrund plæne, indrammet af staudebede. Men plænen kaldte ligefrem på et rundt bed i midten, og det er bare blevet så smukt og formstærkt, synes jeg. Her er jeg så glad for havens form, så jeg nu kun vil lege med forskellige plantesammensætninger i dette haverum.


 
 2) Rosenbedet imellem terrassen og trampolinen, som jeg begyndte at anlægge i 2011, har allerede i 2012 vist sig, at blive et rigtig smukt sammensat bed, hvor jeg er rigtig godt tilfreds med samspillet imellem de forskellige planter. Til næste år glæder jeg mig meget til at se, hvor smukt bedet bliver rammet ind af det nye espalier og de nye slyngroser langs bedet.
 

3) Pigernes "børnehave" er blevet skøn og hyggelig. De har været glade for roserne og solsikkerne og de mange sommerblomster har givet mange buketter fra pigerne til morJ Det lille stakit rundt om deres have får den til at føles som deres eget private sted, og haverummet blev i det hele taget meget hyggeligere, efter vi fik sat stakkittet op, rundt om deres have. Til næste år skal stakittet males hvidt.
 

4) Jeg har brugt lang tid på overvejelser, på at måle op, diskutere med Helle og tegne. Det har været en sjov og spændende proces. Nu er min haveplan for den del af haven færdig, som jeg ikke er nået til endnu, så nu ved jeg hvilken retning jeg skal arbejde hen imod, når jeg arbejder videre med haven i den nye havesæson vi har i vente. Haveplanen er blevet rigtig god, så på papiret er jeg meget tilfreds. Haveplanen har også ændret på nogle af vores planer med huset, både ude, men faktisk endda også inde. Jeg glæder mig meget til at vise jer haveplanen, som jeg forventer, bliver mit næste indlæg. Det tager noget tid, at tegne det ind på computeren, men Jacob hjælper mig, og vi er i fuld gang. Det bliver et indlæg I kan glæde jer meget til at læse. Jeg håber jeg når at blive færdig med det indlæg, før jeg skal indlægges.
 

 
5)  Siddepladserne i min have må også nævnes i denne top 5.
Siddepladsen i den ovale græscirkel ved skovbedet er igen i år blevet den siddeplads vi har nydt mest. Her sidder man dejligt i læ og i halvskygge, hvilket er dejligt for mine lysfølsomme øjne. Siddegruppen er blevet brugt så meget, at jeg nu har besluttet, at der skal lægges belægning under møblerne, så vi ikke skal slæbe dem frem og tilbage, hver eneste gang vi skal have slået græs. Til min fødselsdag, i februar, fik jeg en længe ønsket granitbænk, som har fået en noget nær optimal placering i halvskygge og læ ved østmuren, så jeg kan sidde og nyde mit cirkelrunde bed –længe. I udestuen fik vi nye møbler, som vi arvede af mine svigerforældre. De blev ombetrukket med nyt stof. Sidst, men ikke mindst, var vi så super heldige, kvit og frit, at arve nogle gode kvalitets teaktræs havemøbler til vores solterrasse. Det er møbler der kan holde til at blive brugt i mange år endnu. Hvis en hængekøje kan gå ind under punktet om siddepladser, vil jeg også lige nævne, at næste år håber jeg på, at finde en god placering til min hængekøje, som bare venter på at blive hængt op.

  
 
 
 
Top 5 over de smukkeste planter i min have i 2012:
En umulig liste for mig, at lave.  Jeg har så mange ynglinge, så jeg opgiver. Men I skal ikke snydes for nogle dejlige billeder.

Storkenæb Geranium Rose Clair.

Rose som har fulgt mig i 3 af mine haver. Jeg har desværre ikke navnet på den.

Georgine/Dahlia Stolze von Berlin.

Storkenæb Geranium Rozanne. Blomstrede fra juni til frost. Den er fantastisk smuk.

Rosen White Cover.

Rose de Rescht.

Kirsebærtræet blomstrer i maj 2012.
 
Jeg vil gerne ønske et forsinket godt nytår til jer alle. Jeg håber I kom godt ind i det nye år. Jeg selv kom lidt dramatisk ind i det, idet min mand og jeg opdagede en ildebrand på vej hjem fra nytårsfesten. En ung familie med helt små tvillinger, havde lagt sig til at sove, imens der var gået ild i taget på deres staldbygning. Det viste sig siden, at det var nytårskrudt der var havnet i deres ventilationssystem. I løbet af den første uge i år, har vi også været til både begravelse og 50 års fødselsdag, så jeg har nærmest ligget vandret, for at følge med. Så der har ikke været så meget overskud til, at blogge også.
 
Rigtig godt nytår alle sammen. 

28 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt indlæg. Jeg vil glæde mig til at se haveplanen - det er altid spændende.
  Og sikke da en start på det nye år. Godt I kom forbi.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Tak for det.
   Ja, jeg lover, at haveplanen bliver værd at vente på. Med Jacobs hjælp kommer det til at se mega profesionelt ud. Han er teknisk assistent, så han har et tegneprogram, som han af og til bruger på hans arbejde. Det her med haveplanen synes han er sjovt, så der bliver gjort meget ud af det. Det bliver noget helt andet, end bare at scanne min tegning ind.
   Ja, puha. Sikke et nytår.

   Slet
 2. Hej Malene
  Godt at høre fra dig igen. Dejlige top 5´ere du har remset op. Bloggen er jo helt sikkert det bedste, der er sket for os alle. Jeg giver dig helt ret i, at det vi er en slags kollegaer. Godt du kom med, det har du og jeg haft meget glæde af :) Og jeg glæder mig til, vi ses til sommer.
  Jeg kan se på billedet fra Kolding, at vi stod nærmest ved siden af hinanden, men jeg erindrer ikke, at jeg hilste på dig, det var da ærgerligt. Derimod husker jeg tydeligt Helle, for vi fulgtes ad noget af tiden.
  Din historie om Mortens begejstring for turen til Elipsehaverne genkender jeg også. Min mand var heller ikke meget for blogtræf, men han måtte tilstå, at han havde hygget sig i den grad, da vi havde besøg af bloggerne her i haven.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, jeg tænkte også nok det var dig på det billede. Vi havde allerede skrevet en del frem og tilbage dengang, så hvis jeg havde opdaget det var dig, ville jeg helt klart have hilst på. Men der var også så mange andre, og jeg fik mig en god sludder med mange af dem. Helle havde jeg mødt til foredrag sammen med Tim en gang tidligere, så hende kunne jeg jo kende, og det samme med Fru Friis.
   Dejligt fællesskab på bloggen.
   Jeg glæder mig meget til at komme til Samsø og hygge hos dig i din have.
   Ja, Jacob synes slet ikke det er så kedeligt endda. Han var også sød at være chauffør i havefestivallen, da der var nogle haver på fyn, som jeg gerne ville se. Der hyggede han sig også.
   Vi snakkes ved.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
  2. Hej Malene
   Pøj pøj i morgen, håber det går godt, og at du kommer hurtigt igennem det, også bagefter.
   Knus
   Lisbeth

   Slet
  3. Tusind tak fordi du tænker på mig søde Lisbeth. Jeg håber det samme. Jeg giver lyd igen, når jeg engang har overskud igen.
   Ha' det rigtig godt så længe:-)
   Knus og kram til dig også
   Malene

   Slet
 3. spændende indlæg ;) og uha.... jeg er med i toppen :) :)
  og der er plads i bilen hvis du vil med på torsdag forventer at køre kl. 8.15

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Ja, selvfølgelig er du med i toppen. Jeg er så glad for den verden du har introduceret mig for her på bloggen, og det er så dejligt du har lyst til at følges til de forskellige ting. Det er altid hyggeligt. Jeg kan desværre ikke tage med dig på torsdag. Det lyder ellers spændende. En anden god gang. Ha' det godt så længe.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 4. Hej Malene.Dejligt at høre fra dig igen.Det har da været et helt utroligt år for dig.Og sikke en masse udstillinger og træf/besøg-
  du har været til i 2012.
  Men det bedste synes jeg er alle de skønne bloggere....dem vil jeg ikke undvære.
  Dejligt indlæg.....skal læse en gang til.
  Rigtig god dag-håber vi mødes derude et sted i det nye år.knus Jette

  SvarSlet
 5. Hej Jette.
  Ja, det var et rigtig godt år. Jeg har også prioriteret rigtig mange kræfter og tid på haverelaterede oplevelser, for det er virkelig noget der giver livskvalitet for mig. I 2012 er det gået så meget frem af med helbredet, så det er meget længe siden jeg har været så meget ud af huset. Og med gode venners hjælp, og her i forbindelse med haveoplevelser, tænker jeg især på Tim, så er jeg kommet endnu mere omkring, fordi han har tilbudt at køre mange gange, så jeg har kunnet komme længere omkring. Så det har bare været super dejligt. Her i 2013 har jeg lige den der hofteoperation jeg skal ha' overstået, men når jeg smider krykkerne igen, håber jeg på, at 2013 bliver et om muligt endnu bedre år.
  Jeg håber også vi ses et sted derude. Det kunne bare være SÅ hyggeligt.
  Rigtig god dag til dig også.
  Knus Malene

  SvarSlet
 6. Dejligt at se dig på bloggen igen Malene! Et rigtigt godt nytår til dig.
  Skønne billeder fra haven din! Jeg synes især godt om billedet af pigernes legehus som er blevet indhegnet. Det giver, som du skriver, dem noget der er helt deres eget, og måske kimen til to nye havemennesker på sigt! Dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Tak skal du ha'.
   Ja, kimen til to nye havemennesker er helt sikkert allerede lagt. De vil enten være frisør eller havearkitekt. De siger det samme begge to. Men det er især den ældste Camilla, der tegner haven, igen og igen. Fælles for dem begge er, at de elsker at være med i noget af det jeg går og roder med derude. Da jeg var barn var det mest opgaver og pligter jeg havde i haven, når det havde noget med mine forældre at gøre. Jeg skulle fx. luge i køkkenhaven, bælge ærter og skære stilke af bønnerne. Den slags opgaver, der gør det modsatte, end at tænde en lyst til havearbejde. Det er ikke den slags opgaver jeg giver mine piger. De får lov at være med, når de selv ønsker det, og nogle gange tilbyder jeg dem en opgave jeg tror de vil synes er sjov. Fx. at så sommerblomster i deres egen have. Eller sætte solsikkefrø i potter, ligeledes til deres egen have. De kan også være andre ting i resten af haven, eller i udestuen. Men altid først og fremmest lystbetinget. Min egen haveinteresse udspringer nok mest af, at jeg altid har været udemenneske. Da jeg var barn, elskede jeg at klatre i træer, lege i skoven og ved bækken, hvor vi boede, og i min farmor og farfars skov. Min mormor har også altid haft en meget sirligt passet have. Mine forældres have har også altid været meget flot passet, men den har ud over køkkenhaven mest indeholdt forskellige prydbuske og ikke så mange blomster. Det var faktisk først da jeg var 16-17 år, hvor min eksmands far var syg og døde af kræft, hvor jeg hjalp ham og hans mor i deres have. Min eksmands far var haveentussiast og havde mange stauder og roser. En virkelig lækker have at rode rundt i og fikse op. Da jeg så selv fik lov til at passe den have vi fik, da vi flyttede sammen, tog det rigtig fart.
   Nu hvor jeg ikke længere har arbejdsevne nok til at være på arbejdsmarkedet, nyder jeg endnu mere at arbejde i haven. Her kan jeg se resultaterne af mine anstrengelser, og det er ikke (så meget) at se hvor mange pauser (og hviledage) jeg bruger. Det giver endnu mere mod på havearbejdet. Det er meget givende, synes jeg.
   Godt nytår til dig også.
   Knus

   Slet
 7. Det er en god og spændende måde at opsumere året på, som du har lavet. Og ja, det er en skøn verden vi bevæger os rundt i har i Blglandia - altid positive og venlige mennesker, som er klar til at hjælpe både på bloggene og i den virkelige verden - herligt :-)

  Du og dine ønskes også et rigtig godt nyt(have)år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Det er dejligt at høre, at du synes det.
   Ja, blogfællesskabet er virkeligt givende, både med hensyn til den måde vi skriver sammen på, men også som du skriver ude i den virkelige verden, når vi mødes. Måske er det fordi vi så entussiastisk deler den samme passion. I hvert fald er det dejligt at opleve.
   Tak for din nytårshilsen og i lige måde.

   Slet
 8. Tjulahop hvor det går Marlene, jeg skal da lige love for du skyder det nye haveår igang med maner!!! Det er nogle dejlige top 5'er du har lavet, og din glæde ved det hele lyser gennem hele indlægget som oser af livs- og haveglæde :) jeg er sikker på vi render sammen i det nye år, så hyggehejsa indtil da. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, jeg vil gerne ha' noget på hjerte når jeg skriver. 2012 har været et rigtig godt år, især når det kommer til min haveinteresse. Jeg har haft rigtig mange mægtig gode oplevelser i den sammenhæng og jeg er kommet meget længere i min egen have, end jeg troede jeg havde kræfter til. Men ved hjælp af pauser, hviledage og en god selvkonstrueret plan, så er det gået stødt og roligt fremad. Efter en hel havesæson forstår jeg næsten ikke hvordan jeg nåede så langt, og det meste uden hjælp. Det er fedt. Havearbejde er den bedste genoptræning der findes tror jeg. Det er det i hvert fald for mig. Og det er aldrig svært at finde motivationen.
   Jeg håber også vi render ind i hinanden i det nye år. Jeg ved ikke om jeg bliver i stand til at komme med til foredrag her i foråret, for jeg ved ikke hvor godt jeg kan holde ud at sidde, når jeg er blevet opereret i min hofte. Men jeg går stadig og håber vi kan følges til Samsø, og vi ses vel også Grundlovsdag? Jeg har i hvert fald sat kryds i min kalender.
   Du må også ha' det godt så længe.

   Slet
 9. Jacob og jeg (mest Jacob), har været igang med, at tegne haveplanen ind på computeren igen her til aften. Jeg kunne forstå på Jacob, at jeg er for naiv, når jeg tror den kan blive færdig i denne uge. Han mener godt det kan ta' i hvert fald et par uger endnu. Han har foreslået, at jeg laver et indlæg med det jeg har tegnet i hånden først, men jeg vil hellere lave det som ét samlet indlæg. Så I må vente tålmodigt lidt endnu. Til gengæld lover jeg, at det bliver HELT VILDT godt:-)

  SvarSlet
 10. Rigtig godt nytår Malene og tak for din kommentar på min blog.
  Sikke en fin blog du har. Jeg har lige meldt mig som fast læser så jeg kan følge lidt med :o)

  Med venlig hilsen

  Tine Uldall Vogt
  www.haveglaeder.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tine.
   Du skal være så hjerteligt velkommen. Der kommer desværre nok ikke til at ske så meget på bloggen de næste par måneder, som der plejer at gøre. Men jeg har planer om, at vende stærkt tilbage, og så har jeg garanteret masser på hjerte igen.
   Husk din blogspot adresse er .com
   Vi skrives ved.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
  2. Ps. Dejligt at skrive med en der ikke bor så langt væk, som mange af de andre.

   Slet
 11. Kære Malene.
  Rigtig godt nytår til dig og familien. Spændende læsning og hold da op, hvor har du været aktiv i haven og på haveture i det forgangne år. Jeg håber I har hygget jer med at læse Rodolphus bøgerne, men det bliver desværre ikke aktuelt med at anmelde dem, da de har meddelt at de kun optager anmeldelser af professionelle.
  Jeg glæder mig sådan til at komme ordentligt igang med haven i år. Det må bare være skønt og overskueligt at have en haveplan. Puha sikken en start på året - håber ikke nogen kom noget til.
  Det er dybt inspirerende at kigge rundt i din og få ideer.
  Kærlig hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa.
   Ja, haven er, sammen med min lille familie og mine nærmeste venner, min største kilde til livskvalitet, og jeg samler på livskvalitet, fordi jeg tror på, at det er med til at gøre, at jeg får det bedre. En strategi der ser ud til at virke. Jacob ligefrem opfordrer mig til at lade opvasken stå, og gå ud og nyde haven. Det har jeg så ikke helt altid samvittighed til, men han har da ret i, at når ressourcerne ikke er som før, så får jeg hurtigere brugt for mange kræfter på sure pligter, og så får han ikke så glad en kone jo. Han er simpelthen bare den mest fantastiske støtte jeg kan ønske mig.

   Vi hyggede os rigtig meget med at læse om Rudolphus, så det er da ærgerligt du ikke får brug for min anmeldelse alligevel så. Vil du gerne ha' bøgerne retur, nu hvor jeg er færdig med at læse dem?

   Jeg glæder mig også til at komme igang med haven, men jeg håber jorden er bundfrossen de næste 8 uger. Ret egoistisk måske, men i den tid kan jeg ikke komme ud og rode i haven, så af bare misundelse over alle jer andre, så drømmer jeg altså om frostvejr! Jeg kan da ikke holde ud at ligge her inde, når solen skinner og der er 10 grader jo, vel!:-)

   Jeg har heller ikke haft en særlig avanceret haveplan før nu. Jeg har tegnet hver vinter, men ikke målfast. Så alt hvad jeg har gravet af bede har været nøje gennemtænkt før jeg gravede. I efteråret var jeg på haveplankursus. Et kursus jeg i sig selv ikke fik en pind ud af, desværre, men på grund af kurset havde jeg Jacob med ude i haven og måle op, og han tegnede grundplanen ind på computer. I forbindelse med kurset havde jeg rigtig mange timers god og konstruktiv debat med min søde veninde Helle Blomsterhatten. Nu er Jacob ved at lave en helt vildt flot 3D haveplan til mig, som jeg glæder mig helt afsindigt til at vise jer alle sammen. Jeg skal bare hjælpe ham med at tolke hvordan jeg forestiller mig min egen tegning, når det skal tegnes i 3D.

   Ja, puha, sikke en start på det nye år. De måtte aflive 27 grise i første omgang pga. røgforgiftning og stress. Siden har forsikringsselskabet rådet dem til at slagte alle de største, så nu har de kun 49 grise tilbage ud af 207, sagde han den anden dag. Jeg drejede ind forbi og spurgte om de var kommet sig over det værste chok. Men herre Gud, de skulle jo slagtes alligevel. Familien kom jo ud i god behold, og de fik hverken røg- eller vandskade i stuehuset. De fortalte, at de fik at vide bagefter, at bare et kvarter senere, kunne det ha' set helt anderledes ud. Så det var sørme godt vi ikke kørte hjem i seng, før vi havde fået opklaret hvor røgen stammede fra. Den første uge i år var vi også lige til en begravelse og til 50 års fødselsdag. Alt for meget på én gang for mig, og nu skal jeg indlægges til operation i morgen, så det kører bare med 210 derudaf! Ikke det bedste når man som jeg er følsom overfor stress.
   SUPER DEJLIGT jeg kan inspirere dig, det glæder mig oprigtigt meget.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
  2. Hej Malene.
   Det lyder til at du har en rigtig dejlig og fornuftig mand. De er mere end guld værd. Jeg synes også alt det spirende og blomstrende giver en masse energi og samtidig giver det bare ro i sjælen at gå rundt ude i haven. Jeg glæder mig helt vildt meget til at se din haveplan færdig og også hvordan dit nye rosenbed folder sig ud.
   Jamen dit ønske om sne og kulde kom da vist til at holde - det er hvidt derude - og sikkert lige til kyndelmesse.
   Jeg håber som sagt du snart er på mærkerne igen.
   Selvfølgelig skal du da beholde bøgerne under alle omstændigheder.
   Hvor var det godt at ingen mennesker kom noget til. Grisene får de vel erstattet og som du selv skriver, de skulle jo slagtes alligevel, så de var nok ligeglade - grisene altså. Krøller på halen er der nok langt imellem.
   Mon ikke vi mødes i den virkelige verden i dette skønne haveår.
   Herligt at du vandt nogle poser frø. Orange lys, det har jeg aldrig set. Jeg har prøvet lilla og lyserøde, men intet vildere, men det er sikkert smukt.
   Kærlig hilsen Lisa

   Slet
  3. Ja, han er bare fantastisk. Og mine piger er også meget glade for ham. Det betyder jo også meget.
   Ja, det er bare timing. Selvom Jacob valgte at køre hjem igen her til morgen, og arbejde hjemme fra. Han mener godt jeg kunne ha' ventet en uge med at bestille sne, nu hvor han skal til at pendle til Odense hver dag. Men jeg holder fast i, at jeg håber jorden er bundfrosen så længe jeg er uarbejdsdygtig. Så skal jeg ikke være misundelig på jer andre;-)
   Det kunne være dejligt at mødes i den virkelige verden. Jeg ved allerede nu, at jeg vil til blogtræf i Kolding Grundlovsdag og på Samsø hos Lisbeth til juni. Desuden er planen, at jeg vil til Elipsehavernes Garden Party hos Kjeld Slot igen i år, samt til diverse mindre arrangementer. Jeg kommer ikke helt til Sjælland i år.
   Ja, det var herligt jeg vandt. Jeg havde godt set både pink, orange og lyserødt i forbindelse med jul tidligere, så da hun skrev det var utraditionelt, lå den lige til højrebenet. Det blev en rigtig smuk adventskrans. Du skal næsten prøve at se den. Fra Frø til Blomst, hedder Gittes blog.
   Glæder mig til at skrives ved.
   Knus Malene

   Slet
 12. Ingen tvivl....et helt fantastik haveår med gode oplevelser du der genopfrisker. Hyggeligt at møde dig....og hvem ved - måske det sker igen i det kommende år.

  Knus og godt nyt haveår til dig.
  Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe.
   Ja, det var måske det bedste haveår nogensinde. Ikke fordi det var det år hvor mest lykkedes, for det er jeg ikke helt så sikker på, og ikke så meget fordi vejret var strålende godt, for det synes jeg absolut godt kunne have været bedre.

   Men at kunne dele min haveglæde med jer andre, mødes til blogtræf, have nogen at følges med til foredrag og åbne haver. Dét har virkeligt gjort en forskel for mig. Derfor er jeg også kommet endnu mere omkring end jeg ville gøre hvis jeg skulle selv afsted hver gang, så jeg har fået enormt meget ud af haveåret i 2012
   .
   Jeg håber bestemt vi mødes igen i år. Jeg har planer om et mindst lige så fantastisk haveår, når først jeg har smidt mine krykker igen. Jeg har sat kryds i kalenderen angående adskillige havearrangementer, gardenparty, blogtræf og lignende allerede, så der skulle være en god chance for at mødes igen:-)
   Knus og rigtig godt haveår til dig også.
   Malene

   Slet
 13. Hej Min Ven

  En fed opdatering af de bedste ting der er sket, og jeg er helt enig i det meste af dem og ja vores sparring med haveplanen håber jeg kan fortsætte fremad rettet også vi har jo mere der skal tegnes begge to så men vi skal jo lige have arbejdet fra hånden også det bliver godt nok noget af et projekt fra min side, som kommer til at strække sig over hele haveår 2013
  Jeg krydser alt hvad krydses for at det bare går glat men daet har jo skrevet til dig og hvis du keder dig i Odense så smser du bare så kommer jeg også der..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde.
   ja, jeg håber også vi kan diskuter haveplanerne igennem igen. Karsten, som jeg sidder i Rosenkredsen med, kom med nogle indspark og idéer jeg gerne vil snakke igennem med dig. Det rykker lidt på det jeg først har tænkt med noget af det, men det var nogle mægtigt gode forslag, så jeg kan ikke helt slippe det han foreslog.
   De siger jeg er super sej her ovre. Der sker simpelhen så meget her ovre, så jeg vil meget hellere ha' besøg når jeg kommer hjem i fred og ro.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet