Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 22. marts 2013

Jeg har en plan , del 2 - Udestuen og den del af haven.

I spidsen af grunden er der i dag et krat med forskellige træer og buske. Her siger mine piger, at de har en hule, og de elsker at gemme sig dernede. Da krattet skærmer imod vesten vinden, og da hjørnet er svær at finde anden og bedre anvendelse til, har vi valgt at bevare det, men det trænger dog snart til en udtynding. 
Beklager de uskønne billeder. Det er ikke det just det kønneste område på grunden!


Her ved siden af traileren plejer min bil at holde, og Jacobs bil plejer at holde i carporten ved den modsatte gavl.

Ved siden af krattet er der en stor mørk firkant på tegningen. Den skal illustrere en ny dobbelt carport, så vi kan parkere begge vores biler samme sted. 


Fra carporten fører en flisesti om mod baghaven. Flisestien bliver belagt med fliser som jeg vil genbruge fra den nuværende carport og nogle fliser som jeg har stablet op i en bunke. 
Fliserne er 40 x 40 cm, og jeg forestiller mig, jeg vil kombinere dem med chaussesten imellem.

Langs flisestien imellem carporten og den første hæk er det meningen jeg vil lave et lille skovparti. I fremtiden bliver det den vej vi skal gå ind til vores hus i hverdagen, da vores bagdør ikke længere skal være bindeled imellem hus og udestue, men bagdør til huset direkte fra baghaven. (Den indgang vi har brugt indtil nu, bliver mest en gæsteindgang i fremtiden). 

Jeg forestiller mig, jeg skal have nogle Rhododendron/Azalea, bregner, hosta, påskeklokker og løgvækster med mere i den nye skovinspirerede del af haven. Langs skel ønsker jeg mig nogle Syrener og nogle Japanske Rønnetræer. Forslag til beplantningen vil blive modtaget med kyshånd. Farverne på blomster i min have er og bliver mest hvid, lilla/blå og lyserød/pink. 

Nu vil jeg gerne på forhånd undskylde de næste billeder. Det er virkelig det man kan kalde for øjenbæ! Sarte sjæle bør derfor måske slet ikke læse videre?!?!!!!!!!

I baghaven har jeg en udestue så grim, at jeg hidtil aldrig tidligere har villet være bekendt, at vise jer hvor frygteligt den ser ud udefra, men det gør jeg altså nu, så på forhånd undskyld!


(Naboen har frit indsyn til hele haven, som den er i dag. Det skal der laves om på med et læhegn i skel). Nedløbsrøret over døren sender en stråle ned ved vinduet når det regner. Det er trods alt bedre end i starten da vi lige var flyttet ind, for der kom strålen ned midt foran døren. Det grimme nedløbsrør længst til venstre i billedet, er lavet for at få vandet bare lidt væk fra muren. Før var der kun tagrende, uden nedløbsrør. Tagrenden sidder langs husmuren, men den var pakket ind i træplader indvendigt i udestuen, så man ikke kunne se den inde fra udestuen. Det har så bare haft den ulempe, at det store asketræ i forhaven jo ikke holdt op med at smide bladene i efteråret, selvom de havde pakket tagrenden væk. Så Jacob har pillet alt det her trævæg ned derinde, renset tagrende (mange gange i de 3 år vi har boet her), og sat damspærre plastik op istedet, for i det mindste at stoppe noget af det træk der kom istedet. Døren og karmen i udestuen sidder kun fast i det ene øverste hjørne, og døren binder, så den er rigtig svær både at åbne og at lukke.


Vinduesglasset er faldet ned igennem bunden af vinduerne flere steder, især i dette vindue, samt i døren til højre for det. Døren har man ikke kunnet bruge imens vi har boet her.

Vi kan vist godt blive enige om, at udestuen ikke har hverken bevarings værdi eller pryd værdi!
Indendøre er den dog god til at så, prikle, potte op og sidde i ly for blæsten i.
Bag hængepetuniaen, kan man se det plastic Jacob har hængt op foran tagrenden. Da vi kom hertil, var tagrenden gemt væk inde bag noget træ magen til det der er oven over køkkenvinduet. Det lille vindue i siden er ind til vores vaskerum, hvor vores vaskemaskine osv. står.

Men uanset hvor dejligt det er for både planter og mennesker inde i udestuen, så er den alligevel et rædsel udvendigt, og den ødelægger udsynet til haven fra de eneste to vinduer vi har i køkkenet og i stuen, der vender ud imod haven.  Alle andre vinduer både fra disse to rum, og fra alle vores soverum, på nær Camillas værelse, vender ud imod vejen. 

Jacob og svigerfar jævner efter planen udestuen med jorden i løbet af påsken i år.

Jeg må ha' mig et drivhus istedet......

Havde udestuen ikke været der, ville jeg have haft denne udsigt fra mit køkkenvindue:


Men virkeligheden rammer, som et hårdt slag, når man går udenfor og kigger ind imod huset!Eneste lyspunkt er, at vi her har skiftet vinduet ind til Camillas værelse, lige som vi har gjort flere andre steder, så vi nu har skiftet cirka halvdelen af alle vinduer. Vi har valgt at spare op, fremfor at låne, så det tager et stykke tid, især fordi der også skal skiftes overliggere ved de største vinduer, og det er dyrt. Men vi bliver vel færdige med at skifte vinduer i løbet af et par år mere eller tre.


Efter vi har væltet udestuen (og en gammel tilbygning yderst på huset, som de kaldte for en garage i salgsopstillingen, da vi købte huset), og bygget en ny dobbelt carport istedet, (man kan se hjørnet af den nye carport længst til højre i billedet), er der blevet adgang til huset via en gammel bagdør, som nu bliver fri, efter udestuen er fjernet. Derfor bliver der også lagt en flisesti fra carporten, ind igennem hækportalen og frem til bagdøren. Hækken man kommer igennem, kommer til at gå tværs igennem haven, fra muren imellem bagdøren og vinduet ind til Camillas værelse.


Det nye vindue her er ind til Camillas værelse. Imellem hendes vindue og det lille grimme vindue, kan man måske fornemme en lodret streg i muren. Det er der det oprindelige hus er gået til. Resten er den såkaldte garage, som vi vil jævne med jorden.

 Området her fra Camillas vindue og frem om i mod den kommende nye carport, bliver betydeligt åbnet op i forhold til i dag.Således kom min haveplan også til at påvirke vores hus indvendigt, så vi skal til at lægge nyt gulv der tåler beskidte sko, og indrette baggang, hvor vi i dag har mellemgang imellem vores børneværelser. Vi er så heldige, at Jacobs storebror lige har lagt nyt gulv, fordi han fjernede et skab. Han kunne ikke få mere af samme slags, som han havde i forvejen, så han måtte skifte det hele. Gulvet er et slidstærkt trægulv, som tåler hårdt brug. Så det er bare at gå i gang.

I det første haverum med carporten og frem til første hæk, forestiller jeg mig, som sagt,  der skal være en skovhave med rhododendron, magnolia, forskellige løgvækster, hosta, bregner, påskeklokker og hvad jeg nu ellers kan få skruet ned. Der skal være masser at se på året rundt, det er vigtigt. Da jeg voksede op, havde min farmor og farfar deres helt egen private skov. Der har jeg leget uendeligt mange timer som barn. Måske er det derfor den stemning er noget af det der tiltaler mig mest. I hvert fald er der i forvejen en del skygge i denne del af haven, både fra huset og fra et stort kastanietræ der står i yderkanten af krattet, helt ud mod skel. Derfor er det oplagt at udnytte den skygge og halvskygge der er her til et skovinspireret haverum.


Når man er kommet indenfor den første hæk, er der en plads med ærte-/perlegrus. Her bliver der plads til en bænk eller en lille siddegruppe. Muren vender imod nord, så det bliver ikke en solterrasse, men den har vi længere ude i haven, og jeg søger faktisk oftest mod skyggen, når solen står højt, så det vil passe mig fint med en lille terrasse her. 

Ind mod muren, under køkkenvinduet er der et lille bed med buksbom omkring. Her forestiller jeg mig der skal stå et par babylyserøde Hortensia.

Parallelt med huset har jeg tegnet et langt, smalt bed med buksbom omkring. Her har jeg også tegnet et lille cirkelformet bassin. Her kan himlen spejle sig, ligesom jeg er sikker på jeg vil tiltrække en del dyreliv, som jeg vil kunne følge inde fra de to vinduer. 


Jeg er bla. blevet inspireret af havearkitekt Jørgen Larsens, som har tegnet denne forhave. Jeg har læst om forhaven her i Politikens bog om havens indretning.


Parallelt med dette bed vil jeg plante en lav bøgehæk på den modsatte side af en havesti. Om vinteren vil jeg kunne stå inde og se kontrasten imellem det stedsegrønne og den bronzebrune farve på bøgehækken, som naturligvis skal være en smule højere end buksbomhækken. I det trekantede område som fremkommer ud mod skel, når hækken plantes parallelt med huset, vil jeg plante nogle prydbuske, tror jeg. Måske også nogle større svajende prydgræsser. Fx dværg pampasgræs. Jeg har ikke lagt mig fast på noget endnu, så sidder du med et godt foreslag, så modtager jeg det med kyshånd.


Jeg er vild med den farvekontrast, der opstår imellem bøgehækken og de stedsegrønne fx. buksbom. Med den slags kontraster i haven, ville jeg have noget at glæde mig til, også i efterårs- og vinterhaven.


De sidste to billeder har jeg fundet på nettet. De resterende billeder er mine egne.14 kommentarer:

 1. Halløjsa Malene . Sidder du her midt om natten og tegner og tænker store planer...!?
  Der er ihvertfald gang i rigtig mange planer hos jer, det skal nok blive rigtig godt hen af vejen. Så er det jo også ekstra sjovt at have de gamle billeder, så du rigtig kan nyde forvandlingen.
  Sov nu godt... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hej Fru Friis.
   Vi har rigtig gang i hinandens blogge her "lidt" sent ja.
   Jeg har snydt lidt og haft indlægget gemt som en klade i et par dage, så jeg har kun sat billeder ind her til aften/nat. Tegningerne har været et noget nært evigheds projekt, fordi Jacob ville gerne hjælpe mig med at tegne min tegning ind på computeren, og det var meget sjovt (til at starte med i hvert fald), så det greb om sig. Det tegneprogram han har brugt, er normalt til at tegne ventiler til Danfoss på:-) Så vi har brugt mange aftener med at tegne og snakke planer.
   Ja, de billeder her egner sig absolut bedst som før billeder! Jeg glæder mig usandsynligt meget til jeg kommer af med rædslet, og jeg håber ikke det kommer til at blive alt for bøvlet for Jacob, at brække betongulvet op derude. Jeg kan jo desværre slet ikke hjælpe selv endnu.
   Tak, sov du nu også godt. Det er jo høj sengetid! Godnat

   Slet
 2. Hej Og god morgen fra en som godt kan finde i seng :O)
  Jammen altså hvor blir det bare godt ( fine billeder fra havestuen set indefra, der er nu hyggeligt) det må du lave et andet sted når der nu kommer stil og linjer ind i stedet for. Men der er også lang vej ,men det er nu tit den både sjove og lærerige process som jeg ihverfald godt kan lide, og det skal jo være skidt før det kan blive godt.Og det blir også spændene når du til næste vinter kan sidde og lave vinge ud fra listen af ting som skal gøres, man når altså langt på et år når man ser tilbage ihverfald ,men når man står foran det kan det nu godt virke som om det aldrig for ende.. Og arbejdskraften kan du "måske" låne dig til pengene må du selv klare :O)Knus fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Jamen jeg var da allerede oppe igen kl.5...... for at tisse altså!
   Ja, det har nu været hyggeligt indenfor i udestuen. Og jeg tror da også jeg kommer til at savne al den gode plads, der er indvendigt. Men hold nu op, hvor jeg glæder mig til den er væk, så vi ikke længere skal se på den -især udefra, men jeg glæder mig altså også til at kunne se helt ud af de to vinduer i køkkenet og i stuen.
   Jeg lader Jacob om at gøre det rigtig godt skidt, før jeg tager over og prøver, at gøre det rigtig flot bagefter.
   Det er rigtigt, man tror ikke man kan nå ret meget på en enkelt havesæson, men jeg kan jo godt se, at på trods af manglende ressourcer, både i form af kræfter og likvide midler, så er jeg alligevel kommet rigtig langt bare på de første 3 havesæsoner. Det hjælper også meget, at man ved hvad det er man vil arbejde sig hen imod, så man kan arbejde målrettet, og uden at skulle lave alt for meget om igen, måske allerede året efter. Jeg glæder mig meget til at se om det bliver lige så flot i virkeligheden, som det jeg forestiller mig.
   Den måde jeg har planlagt arealet bagved huset, hvor udestuen er i dag, er jo markant anderledes end de haver jeg har haft hidtil. Men som jeg også tidligere har fortalt dig, så blive jeg ved med at forelske mig, hver gang jeg ser en bøgehæk i vinterdragt, som på en eller anden måde er kombineret med noget klippet stedsegrønt, fx. en buksbomhæk. Så jeg tror jeg bliver rigtig glad for at se ud på det hver dag. Og netop fordi det bliver den del af haven jeg kommer til at se mest ud på indefra, så er det også vigtigt for mig, at det skal være flot uden for sæsonen.
   Dejligt du har sådan nogle raske drenge, alle 3. Det vil da være dejligt med noget ekstra arbejdskraft en dag. Jeg vil også komme og hjælpe dig engang imellem:-) De ting/planter der skal købes må jo komme til lidt af gangen, lige som hidtil.
   Knus til dig fra mig også:-)

   Slet
 3. Hej Malene.Hold da helt op, der er godt nok dømt projekter i jeres have.Men det skal nok blive rigtig godt når i får væltet jeres "øjebæ" ned.
  Jeg er sikker på at din have kun bliver smukkere når du få udført alle jeres planer.Og jeg tror også at nogle stedsegrønnr planter vil gi en dejlig ro....Jeg er meget glad for alle mine formklippede buskbom- thuja og taks.
  God weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, det kan simpelthen bare kun gå for langsomt, med at få væltet det gamle skrammel omkuld. Jacob var godt nok ved at spørge i dag, om jeg ikke hellere ville vente til det er blevet lidt varmere i vejret, men så er jeg simpelthen bange for, at det bliver efterår, før vi får tid igen. Så det skal bare være nu. Jeg har godt nok gang i en masse frø og potte og alt sådan noget, men Helle "Blomsterhatten" har lovet mig, at jeg kan sende noget af det i pleje ude hos hende resten af foråret :-) Det er jo en stor hjælp. Noget af det kan jeg måske også sende ned til mine svigerforældre (?)
   Ja, stedsegrønt er vigtigt i haven, især om vinteren, men også for at skabe struktur og som du selv er inde på, for at skabe ro. Et vildt staudebed bliver fx hurtigt meget flottere, når man placerer nogle buksbom kugler fx, synes jeg.
   Jeg kan godt forstå du er glad for alle dine stedsegrønne, det er der al mulig grund til at være.
   Tak og god weekend til dig også.
   Knus Malene

   Slet
 4. Du (I) har godt nok mange planer og hvor er det godt. Der er ikke noget skønnere en at planlægge, det skulle da lige være at udføre planerne.
  Det ser rigtig hyggeligt ud i jeres udestue, men når man ser den udefra og hører om alt det bøvl i har med den kan jeg godt forstå at I vælger at nedlægge den. Men du får da brug for et drivhus:-) Vi har først fået drivhus sidste forår og det var fordi vi valgte at vente til vi syntes vi havde råd til at få et der var så stor, at vi også kan bruge det som udestue. Mulighede opstod så, da jeg blev fyrret fra mit job og da jeg havde været ansat i over 25 år havde jeg ret til en fratrædelses godtgørelse, den skulle jeg jo nok havde valgt at sætte i pension, men jeg valgte altså drivhuset og det har jeg bestemt ikke fortrudt.
  Det bliver spændende at se hvor langt I når, jeg fik lavet en haveplan af en konsulent, da jeg fyldte 40, jeg blev 53 i går og vi er ikke helt færdige endnu:-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene.
   Hjerteligt tillykke med din fødselsdag. Jeg håber du havde en dejlig dag? :-)
   Ja, jeg kommer helt sikkert til at savne al den gode plads i udestuen, og den kommer vi ikke til, at kunne erstatte, for haven er ikke stor nok og økonomien er ikke super fantastisk. Jeg er førtidspensionist, så det giver jo ikke så meget i lønningsposen. Jeg har allerede fået bevilling på et drivhus i år, men det bliver kun et lille billigt et. Vi har rigtig meget vi skal ha' gjort ved huset også. Det lyder helt vildt fedt med dit drivhus. Nu er misundelse jo en grim ting, men jeg kan da godt blive (lidt) misundelig alligevel, kan jeg vist lige så godt indrømme. Men det er vel nok fedt for dig. Den dag pladsen og økonomien var der til et stort drivhus, ville vi nok slet ikke bo her.
   Jeg er dog glad for økonomien ikke er til, at hyre en havearkitekt..... hvis den var havde jeg måske ikke brugt pengene på det alligevel. Jeg synes det har været en rigtig sjov proces at tegne, og tegne om, og tegne igen, diskutere planerne og korrigere igen. Det er meget tilfredsstillende nu, og jeg glæder mig helt vildt, til planerne kan blive ført ud i livet.
   Den dag jeg måske kan begynde at arbejde igen, (man har vel lov at håbe og drømme), så er jeg ikke i tvivl. Jeg vil være havearkitekt eller autodidakt havedesigner.
   Jeg har vist også planer for mange år, det kommer i hvert fald til at tage lang tid. Og så bliver man jo alligevel aldrig færdig, for så får man jo gerne nye idéer, ikke?! :-)
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 5. Spændende plan du/I har lavet. Jeg er sikker på, at du nok skal finde på noget i stedet for den udestue, I nu river ned! Måske man kan have et drivhus, der er stort nok til også at sidde i f.eks.
  Jeg har svært ved at se det for mig på tegningen, så jeg vil da bare glæde mig til at se jeres projekter på foto, når de er færdiggjort.
  Iøvrigt er det en god idé, at spare op, og købe når man har råd.
  Der er alt for mange, der låner og så bagefter må gå fra hus og hjem.
  Held og lykke med projektet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Tak, som JEG har lavet, men som Jacob har tegnet ind på computeren:-) Og det synes jeg han har gjort rigtig godt:-)
   Men hold op hvor har vi brugt lang tid på, at overføre tegningerne til computeren! Puha!
   Der bliver hverken plads eller råd til et stort drivhus, men drivhus kommer der og jeg har fået en bevilling på det til allerede i år.
   Jeg plejer mest at så, prikle og potte georginer op i foråret. Senere på sommeren har jeg mest brugt udestuen (og drivhuset i min gamle have), til at sidde i, og til pelargonier og lignende. Så jeg må kunne løse mine plads problemer, ved at fjerne havemøblerne fra drivhuset om vinteren, så der er plads til alle forårsprojekterne. Så kan møblerne rykke tilbage, når de små planter er blevet plantet ud. Sådan bliver jeg nok nødt til at løse det. Men jeg kommer helt sikkert til at savne min store udestue. Jeg tror faktisk den er mindst 20 m2. Jeg glæder mig dog meget til at kunne se min have inde fra mine vinduer:-)
   Der er ingen grund til at låne, når man selv kan spare op. Taget er dog så dyr en investering, så der er vi afhængige af, at få lov til at låne af banken.
   Tusind tak skal du ha' Bente, og rigtig god weekend.
   Knus Malene

   Slet
 6. Hej Malene
  Du har ret, jeg har misset dit indlæg. Har nok ikke lige haft tid, det tager jo lang tid at følge med i dine indlæg :)
  Det lyder altsammen meget spændende, du har mange planer, og jeg beundrer dig for alt det, du har planer om skal ske i din lille have.
  Jeg har altid sagt, at det ingen kunst er at få meget ned i en stor have som min, men få så meget ned i en lille have, det er en kunst.
  Du skriver om rønnetræer, der vil jeg anbefale dig Sorbus Dodong også kaldet høstrøn, den er smuk både i udspring og om efteråret, det vil du aldrig fortryde. Jeg er lidt bekymret for planerne om rhodoerne, det lyder som om de kommer til at stå i skygge, det mener jeg ikke er godt, for dem jeg har foreslået.
  Knus Lisbeth
  Her kan du læse hvad Claus rhodohaven skriver om japanske rhodoer:
  De er selvskrevne til placering i forgrunden af et bed og meget gerne blandt store granitsten. De ynder at gro på et lyst område på nordsiden af en bygning eller beplantning, hvor der er sol om sommeren men ikke i vinterhalvåret. Ved evt. vinterbeskyttelse tilrådes det at lægge visne blade rundt om stammen og sætte granris omkring planten. Dog må hverken blade eller granris ligge direkte på planten, da der let kan opstå forrådnelse af plantens blade og yderste grendele.
  Alle har mere eller mindre den karakteristiske "japanske vækstform", som henføres til den asymmetriske grensætning. Planterne bliver bredere end de bliver høje. De har et lys-til mørkgrønt skinnende blad, almindeligvis stærkt behåret. Bladene varierer fra 2-5cm. i længden og findes i formerne ovale til ellipseformede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jo, men nu er der jo heller ikke nogen lovkrav om, at du SKAL læse alle mine indlæg. Men det er hyggeligt, når du gør det, og jeg er meget glad for dine kommentarer. Jeg tror faktisk nok det var fordi du havde fødselsdag, og så var mit øverste billede jo også, (helt bevidst), mage til det, som jeg også brugte i første indlæg om min haveplan.
   Tak, du er sød. Nu er det så spændende, om det så også bliver godt i virkeligheden, når jeg realiserer planerne. Når nu udestuen er helt væk, lige om lidt, så begynder vi allerede med belægningen. En af dame fra Vejen havekreds snakkede om, til haveplanskursus i efteråret, at hun har nogle buksbomstiklinger jeg kan købe, så det vil jeg prøve at finde ud af hvad hun vil ha' for. (Hun havde vist også nogle andre aflæggere fra nogle prydbuske bla. fra dronningebusk, som jeg har tænkt at bruge ved plankeværket ud imod vejen, så jeg kan skærme for indkig).
   Så mangler jeg stort set kun spejlbassinet, som jeg har en idé om en billig løsning til, så det kan også blive i år, hvis min idé holder vand, ha ha.
   Bøgehækkene bliver tidligst til efteråret, men det kan også godt være det må vente til næste år. Nu må vi se hvad pengepungen siger til efteråret. Der er jo allerede meget vi gerne vil inden da.
   Det er lige præcis den Japanske Røn Dodong, som jeg har tænkt mig, at plante. Jeg vidste ikke den også bliver kaldt høstrøn. Den er kåret til at være det bedste træ til små haver, (hvor husker jeg desværre ikke på stående fod), fordi den har så meget at byde på hele året. Sidste år forsøgte jeg at købe et enkelt træ eller to, afhængig af prisen, på Vamdrup plantecenter, men ham Lars der har det derude, kunne ikke skaffe den til mig. Men det må jo kunne lade sig gøre et andet sted istedet så.
   Med hensyn til de Rhododendron du har foreslået, tænker jeg, at det er lidt svært at se/fornemme, hvor meget slagskygge der vil være når den gamle "garage" er rykket ned, og der er blevet bygget en ny dobbelt carport i stedet. Men hvis Rhododendronerne ikke kommer til at stå i slagskygge fra murene, kan de jo fint bruges deromme, som jeg læser det, for Claus skriver selv om et lyst område på nordsiden. Jeg tænker de skal stå i bedet ud mod skel omkring den første tværgående hæk, på carportens side af hækken, langs med flisestien. Ellers har jeg også det eksisterende skovbed i det ovale haverum, hvor jeg stadig kan finde plads til nogle små rhodoer. Det kan være jeg ved nærmere eftertanke lige skal slå lidt koldt vand i blodet, og vente lidt med at indkøbe dem, indtil jeg er lidt mere sikker på hvor de kan stå godt. Jeg kan også prøve at spørge Claus, når Helle og jeg skal til Tørring og se Rhododendronhaven. Men du har ramt rigtig godt med dine forslag, for jeg synes de er super søde alle 3.:-)
   Knus og fortsat god påske.
   Malene

   Slet
 7. Hej Malene
  Jeg er glad for, det ikke er et lovkrav :) Jeg tror godt, jeg kan huske at jeg sprang over, og så glemte jeg det. Jeg ved jo af erfaring, at det tager lang tid at læse dine lange indlæg. Og det kan knibe med at nå alle bloggere i forvejen. Håber du tilgiver mig, for nu har jeg læst det :)
  Jeg har også planer om spejlbassin, men lad os nu se, det koster jo det hele. Samt arbejde til vores mænd.
  Du kan i hvert fald købe Sorbus Dodong ved Solhøj Planter, der er link til Solhøj på min blog, de bor tæt på Rhododendronhaven og Lille Malund, der ville I jo alligevel op.
  Det er nok en god idé at vente med at købe rhodoerne til du kan se, hvordan det bliver og evt. rådføre dig med Claus.
  Jeg er glad for, at mine forslag duede, men de skal jo passe til Lad romantikken blomstre, og det synes jeg bestemt også de gør både i farver og det hele.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har rigtig meget på hjerte, og jeg er godt klar over det tager lang tid at læse. Til gengæld håber jeg man kan se, at der er blevet lagt tid i det fra min side også, og at de der læser det også får noget ud af det.
   Selvfølgelig tilgiver jeg dig, det er jo som sagt ganske frivilligt. Jeg kan heller ikke selv nå, at følge med, alt det som jeg gerne ville rundt omkring.
   Jeg tror jeg har en meget billig idé til mit spejlbassin, i hvert fald hvis det kan lade sig gøre, sådan som jeg har forestillet mig det. Når Jacob er færdig med at fjerne udestuen og samle mit drivhus, så tror jeg godt jeg, stort set i hvert fald, kan klare resten selv, så længe jeg kan løfte opgaverne i mit eget tempo.
   Jeg kender ikke Solhøj Planter, så tak for tippet, det vil jeg da prøve.
   Jeg synes helt klart også det er nogle fine Rhodoer du har foreslået, og jeg er helt sikker på de vil passe fint ind hos mig. Så må jeg prøve at høre Claus ad omkring hvor de vil stå bedst.
   Knus Malene

   Slet