Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

søndag den 28. april 2013

Det går stærkt i haven i denne tid

Primula

Påskeliljer, Te a teté og blå balkananemone. Billedet er fra først på ugen. Nu er de fordelt rundt i haven.

Mit skovbed

Mit skovbed

Påskeliljer og Snepryd

Årets første kugleprimula

Nyserod fra Helle (Blomsterhatten) er næsten helt sprunget ud.

Den Påskeklokke jeg har fået af Mette, og som jeg troede var bordeauxrød! Men hvor er den smuk:-)

Lungeurt


Pæon skud

Pæon skud

Felix

Felix og Molly

Pæonskud og vorterod

Tulipaner i det runde bed

Det runde bed

Valmue i det runde bed

Krokus

Lupin

Pæon skud

Her langs en nordvendt mur, har jeg plantet Dorothealiljer, hvide krokus og dobbelte vintergækker.


Jeg gik i gang med denne del af haven i efteråret. Bag stolpen i højre side, er der et trekantet bed. Det er der hvor jeg plantede en masse roser i efteråret. Jeg er spændt på hvordan de kommer til, at harmonere med hinanden, når de blomstrer.

Jeg har klippet roserne og plantet Dorothealiljer i bedet langs stakittet imellem terrassen og børnehaven, som nu ikke skal hede børnehaven længere, men drivhushaven.


Bedet ved min terrasse. Her er jeg ikke færdig med at klippe roser endnu. Jeg kan ikke så godt holde til det i min ryg og min hofte, så jeg må tage én rose af gangen og arbejde mig stødt og roligt frem. Jeg har klippet roser næsten hver dag de sidste 8 dage, så det bliver da til noget, selvom det går langsomt!

Et nærbillede fra bedet langs terrassen.
Pæon og Lodden Løvefod.

De lilla krokus er klasket sammen nu, men tidligere på ugen var det et herligt syn.

Pæonerne er flyttet fra vinduet i fyrrummet og ud i solen på terrassen.

Ny daglilje og storkenæb.

Mine Georginer var nødt til at rykke ud i solen for en kortere bemærkning, men er nu rykket tilbage til fyrrummet, hvor jeg har lavet hylder i vinduet, så der er plads til mere. Der ser ud som om, der spirer en solsikke ved denne Georgine. Det må være en mus der har rykket rundt, for jeg havde sået solsikke i nogle andre små potter!

Pæon som jeg har fået sidste år. Jeg ved ikke hvilken farve eller sort jeg er blevet indehaver af. Så det bliver spændende, at få at se.


Storkenæb med mørkeblade. En gave fra Helle (Blomsterhatten).

Liljer købt til liljeforedrag tidligere på året, skyder med lovende nye skud.

Her driller solen. Men Jacob har haft travlt med, at brække gulvet op i udestuen, og er nu klar til, at køre jord på, der hvor bedet skal være. Vi har også kigget priser på stabilgrus, afretter sand og perlesten. Inden længe bliver det bestilt.

Jeg har lige fjernet poserne fra de nye pelargonie stiklinger i dag. Det så ud til, at der var 12 ud af 14 der vil lykkes. Det er da en succesrate, der er til at forstå.

De eneste to pelargonier der overlevede i udestuen i vinter. Det blev dermed at se, at jeg ikke har været mobil i vinter!


Nye pelatgonier:

Jeg har priklet de småplanter der trængte til det i dag. Jeg har også hjulpet med at prikle hos Helle (Blomsterhatten), da vi jo har et fælles projekt med mange små nye planter i hendes drivhus. Det er rigtig hyggeligt, at være fælles om, og dejligt vi kan hjælpe hinanden.


Billederne er fra først på ugen. Jeg kunne ikke få liv i mit kamera i dag, så jeg kunne ikke tage nye billeder og de billeder fra i går og i forgårs ved jeg ikke om jeg kan få ud af kameraet. Jeg har længe ønsket mig et nyt kamera, da det er ved at være et tilbagevendende problem. For 5 år siden blev kameraet tabt, så batteriet sidder ikke ordentligt fast. Problemet er ikke blevet mindre siden dengang. Jeg vil SNART have mig et digitalt spejlrefleks kamera istedet. 
Jeg håber jeg får bedre held med kameraet i morgen, for der sker så meget i de her dage. Det er ærgerligt, ikke at kunne vise det nyeste der er sket i haven. Jacob knokler jo også helt vildt derude i disse dage, ligesom jeg heller ikke selv har ligget på den lade side.
Så jeg vender snart tilbage med nyt:-) Mon ikke jeg lykkes med at genoplive kameraet endnu engang, indtil jeg får købt mig et nyt her en af dagene.

14 kommentarer:

 1. Ja nu sker der endelig en masse i haverne :-)
  Godt du kan gå og ordne lidt i din have engang imellem, lidt her og lidt der bliver pludselig til en hel del.
  Hold da helt op du har mange planter der står og venter på at komme i ud i haven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Ja, der sker simpelthen så meget, så det er svært at følge med, når man ikke helt har fysik til alt det man gerne vil. Men ja, lidt af gangen, det bliver alligevel hurtigt at se. Jeg har trods alt kun en lille have. Ja, jeg har rigtig mange nye, spændende ting stående, som venter på, at blive plantet ud. Jeg har købt lidt hist og her, når jeg har været til foredrag, og hvad du ikke kan se på billederne er, at jeg siden hen også har fået flere planter med hjem ude fra Helle (Blomsterhatten), både fra hende selv og fra hendes nabo, som havde nogle herligheder i overskud. Så jeg har masser at gå i krig med derude. Jacob knokler også med en arbejdsiver, der er så stor, så jeg næsten ikke kan kende ham. Det har han gjort i en hel måned nu. Jeg tror han satser på, at det bliver at se på vægten. Haven interesserer ham nemlig ikke. Men det er fantastisk dejligt, at han er så sød til, at hjælpe mig.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 2. Jeg skal da love for, at der sker noget hos dig - så herligt at se!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Det er så skønt at det hele rører på sig og vokser dag for dag. Hvor har du mange dejlige pæoner, det bliver spændende at se farverne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, der sker simpelthen så meget i de her dage, så der er noget nyt at få øje på, hver dag når jeg kommer derud. Jo, jeg har efterhånden en pæn samling pæoner, kontra min haves alder og størrelse i hvert fald. De fleste er lyserøde og pink, og så har jeg købt en ny hvid. Men der er så også de som jeg har fået, som jeg ikke ved hvad er. Sidste år fik jeg nemlig lov til, at grave alt det op, jeg overhovedet orkede, fra en have hvor ejeren var mangeårig formand i havekredsen. Men det var datteren og svigersønnen som jeg kender der gav mig adgang til det store skattekammer. Manden selv var nemlig død. Derfor kunne jeg heller ikke spørge om sortsnavne og farver. Hele haven skal nedlægges og laves om til græs, fordi svigersønnen skal bruge stedet til sit firma.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 4. Ja du fik alligevel taget mange billeder. Ærgerligt med dit kamera, Bent har et Nikon D40 spejlreflekskamera til salg i den blå avis. Der er ekstra telezoom og blitz med, det hele koster 2000 kr. Et godt tilbud, du kan måske få lov at afdrage, fordi du kender mig :)
  Du har rigtig mange ting på vej hos dig, jeg glæder mig til at få en nyserod fra Helle, din ser flot ud. Smart at I sår i filterposer, det er da en god idé.
  Engforglemmigej får I hos mig, når I kommer d. 29.6.
  Kh og god dag
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tusind tak for tilbudet. Jeg har sendt dig en mail.
   Ja, der sker bare så meget, så der er så meget jeg gerne vil vise. Så er det lidt træls når det ikke vil virke.
   Ja, den nyserod er da bare så sød. Og den har været ret så sjov at følge her sidst på vinteren.
   Åh, hvor dejligt Lisbeth. Det vil jeg godt nok glæde mig til. Hvad kan jeg mon bytte med til gengæld? Jeg har lige fået 4 skud af "Skæbnetræ". Jeg får kun brug for de 2 eller 3. Kan du mon bruge sådan 1? Du kan se billeder af den inde på Lønbæk Planteskoles hjemmeside.
   Kh. Malene

   Slet
 5. sikken det spire hos dig og hvor har du grønne fingre skønt at se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe.
   Dig kender jeg vist ikke. Velkommen til.
   Ha ha, ja de er vist mørkegrønne mine fingre tror jeg:-)Ja, der er bare fuld gang i haven og projekterne nu. Det er bare SÅ dejligt, at vi er kommet igang med en ny havesæson. Det er lige så jeg bobler af glæde over det:-)
   Venlig hilsen
   Malene
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 6. Godaften Malene.Der er da godt gang i alle dine planter.Dejligt når vi kan sætte det hele ud i vores haver.
  Skønt at du kan lave lidt hver dag.Og de har lover rigtig godt vejr sidst på ugen.
  Jeg glæder mig også vildt meget til alle mine pæoner blomstre.God uge til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette.
   Ja, det er simpelthen bare SÅ DEJLIGT:-)
   Ja, det er dejligt, at være sluppet af med krykkerne. Jeg har selvfølgelig stadig meget mere ondt end før operationen, men det går da fremad. De siger det kan tage imellem et helt år eller endda op til to år, før man for alvor kan mærke hvor godt det bliver med hoften. Så selvom det tager lang tid, må jeg tro på, at jeg bliver rigtig glad for det i min hverdag i fremtiden. Men lidt hver dag bliver alligevel rigtig meget at se, når haven er så lille. Det er bare så super dejligt.
   Lover de dejligt vejr sidst på ugen? Neeej, hvor fantastisk. Det vil jeg glæde mig til. Vi har børnefri weekend næste weekend. Så kan det være vi kan blive færdige med, at sætte det nye drivhus op. Jacob har travlt med, at grave ud så drivhuset får et par trin ned og der på den måde bliver lidt højere til loftet og lidt varmere ved jorden.
   Ja, Pæonerne er noget af det dejligste, når de blomstrer. Jeg synes også skudene er en hel attraktion i sig selv. Det er dejligt med de smukke røde farver og skuddene er så fulde af håb og forventning, så jeg bliver så glad af, at se på dem.
   Rigtig god uge til dig også. Jeg glæder mig først og fremmest til på onsdag, hvor min ældste datter Camilla fylder 10 år:-)
   Kærlig hilsen
   Malene

   Slet
 7. hej Malene

  skønt og se felix ude igen, håber det går godt med ham denne gang og at han ikke blive "bortført" igen.
  Og ja det var super med al hjælpen til priklings arbejdet.
  Fik sørme tjekket dahliaer igår, der var dog flere gået til end jeg lige først havde set, nu er de alle lagt i jord inde i skuret( de ville nok gerne have været i drivhuset, men det kan der vist ikke blive plads til også :O))
  Det blir nu meget spændende og se om det ikke lige skulle være en lyserød bonderose den ene af dem, det kunne være vildt fedt.
  er nu også spændt på og se dit drivhus oppe. Og rigtig super fedt med god og ivrig arbejdskraft, der bare køere og så endda uden duracel batterier:O)
  Ses i morgen til Primula foredrag.
  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Ja, han nyder også meget, at få lov til at være udekat igen:-) Indtil nu går det jo godt, men det har det også gjort de andre gange hvor han har været væk i lang tid, efter jeg har haft ham i husarrest bagefter et stykke tid.
   Camilla har været nede ved en klassekammerat der bor lige her nede i byen i weekenden. Og hun kom hjem og fortalte, at hun havde snakket med den mand, som folk har sagt til mig, at han har altid 20 katte, og han lukker alle mulige katte ind. Derfor har jeg tænkt det nok er ham, der har stop-fodret min kat og holdt ham indespæret. Det passer også med, at jeg har fundet ham dernede omkring engang tidligere. Camilla siger, at hun har snakket med ham om det på en god måde. Det må jeg så tro på hun kan finde ud af. Jeg kan da i hvert fald høre, at han også har fortalt hende om sine katte, og at en af dem er væk. Han siger til Camilla, at han altså kun har 4 katte.
   Men det er jo heller ikke sikkert det er ham, der har haft Felix lukket inde til opfedning.

   Ja, er du sviller mand, en lyserød bonderose ville være helt fantastisk. Det er under alle omstændigheder meget spændende hvad der viser sig.

   Jacob har været ude og grave ud til drivhus i 1½ time efter arbejde i dag også, så nu er han over halvvejs, med at grave ud til den. Ja, det er sørme da helt vildt, som han går til den. Det skulle også gerne give NOGET MERE, end hans gåture på vægttabskontoen. I weekenden nåede han næsten ikke, at spille på computer, fordi han gravede gulv ud fra udestuen, gravede ud til drivhus, kørte jord væk fra drivhus og hen til nyt bed hvor udestuen har stået, samt kørte flere ture på genbrugspladsen. Jeg kan simpelthen bare slet ikke kende ham. Det er SUPER dejligt. Jeg håber det vil vare ved lidt endnu. Han har i hvert fald også lovet mig, at plante rosenhæk langs huset for mig, når nu du er så fantastisk at finde roser til forærings pris til mig.
   Jo jo, han kører ganske vist helt uden Duracel batterier, men han håber jo nok på lidt ekstra "natmad" og en super glad kone, foruden at han håber at tabe sig noget for sin ihærdighed:-) Det hele kommer sådan set mig til gode, så ja, han har en SUPER glad kone:-) :-)

   Ja, vi ses i Hejls i morgen, og jeg glæder mig.

   Knus Malene

   Slet