Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 19. januar 2016

Jeg elsker sne


Derfor kunne jeg ikke lade være med at tage nye billeder med sne på, i morges, da jeg havde kørt pigerne i skole..... Busforbindelsen passer dårligt om morgenen, fordi de egentlig hører til på en anden skole, men det passede os dårligt dengang vi kun havde en bil, fordi så skulle Jacob køre den modsatte vej end mod hans arbejde i Kolding. Lyset, som skimtes til højre, er Rødding by. Det var flot nytårsaften.


Juletræet har fået lov at stå, så vi kan finde vores biler om morgenen og om aftenen. 


Ude fra vejen, ind over hegnet. 
Jeg har vist fået rystet nogle af billederne lidt.... måske fordi jeg valgte at beholde mine handsker på. 


Egentlig forbinder jeg sne, og vinter i det hele taget, med skiferie. Det er jeg vokset op med vi skulle hvert år. Det har jeg desværre ikke hverken helbred eller økonomi til længere.  


Troldhassel med sne på, er noget af det flotteste i vinterhaven. 


Muren er noget kedeligere nu, med "visne" klematis-grene, end den er til april, hvor den er dækket af lyserøde blomster på hele muren, som er 9 meter lang. Ja, man kan jo ikke sige der er den store forskel på sidst jeg viste billeder med sne på. Jeg havde egentligt også tænkt, at næste indlæg skulle være noget om Helleborus og andre smukke planter i haven lige nu. Men det må I se en anden dag, når sneen ikke dækker det hele. 

Ja, jeg skal da vist tage handskerne af en anden gang!


Jeg står på solterrassen, bag højbedet. 


Samme sted, drejet mod højre.


Og lidt mere mod højre. Udsigten er meget bedre oppe fra terrassen med vandstenen, men der tænkte jeg ikke lige over at tage et billede. 


Til højre for mig er drivhuset, men det valgte jeg ikke at fotografere. 


Oppe fra højbedet hen mod trampolinen, det trekantede rosenbed, Olymphus statuen, terrassen med vandstenen osv. Her fra ses det tydeligt, at haven er delt ind i mange rum.Havens overstandere. Til højre er det et Asketræ, til venstre er det Japansk prydkirsebær iblandet lidt af naboens overforvoksede hæk, som er lige så høj, men som jeg regner med han vil fælde lige som han har gjort med resten af hækken. Kræfterne løb op den dag han var igang, ved jeg. 


Vandstenen er slukket når der er risiko for frost. Men pumpen ligger stadig nede i baljen. Det skulle den kunne tåle, sagde ham vi handlede med i plantecenteret. Sidste år var der da heller ingen problemer. 


Kejserbusken er noget af det dejligste at se på, i min vinterhave. 


Primula og Hyachintløg pynter ved entredøren. Jeg har også plantet Primula i Isabellas altankasse, under legehus-vinduet. 

9 kommentarer:

 1. Ja det er svært at tage billeder med handsker på, men det er koldt uden, meget koldt.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, meget koldt. Men det er dejligt med sne og frost, når det er vinter. Jeg gider ikke tåge,regn og blæst.
   Knus
   Malene

   Slet
 2. Fine snebilleder. Ja jeg kan jo godt se, at det ser fint ud med sne, men jeg er nu ikke så glad for det😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Nej, men sådan er vi jo så forskellige, og det er der jo selvfølgelig også plads til:-)
   Vh. Malene

   Slet
  2. Hov, hej Lene.
   Jeg var lige inde og se på din blog. Bedstemors have..... så kan jeg placere dig: vi mødtes jo hos Lisbeth på Samsø for snart 3 år siden:-)
   Knus
   Malene

   Slet
 3. Hej. Det var flotte snebilleder selvom nogle var en lille bitte rystet, jeg forstår godt, at du har handsker på, for det er hundekoldt udenfor. I har sørme også fået meget sne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte.
   Det er nu ikke fordi det er så meget sne, men når det bliver ved med at være så koldt, bliver det jo liggende. I morges var der minus 12 grader, det er noget af et spring fra de temperaturer vi havde for bare 3-4 uger siden. Det er noget af et kuldechok.
   Vh.
   Malene

   Slet
 4. Sne er flot, men bortset fra det, kan jeg ikke dele din begejstring for sne. Det er sikkert fordi, jeg er nødt til at opholde mig udenfor i kulden en hel del timer hver dag i forbindelse med mit job ;-)
  Jeg ser allerede frem til forårets komme, for det er en årstid jeg kan li´ :-)
  Din Clematis på gavlen må være helt fantastisk, når den står med blomster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Det er den:-) Så blomstrer romantikken virkelig for fuld skrue.
   Jeg kan godt forstå du synes, at det er hårdt at skulle være ude så mange timer hver dag, uden mulighed for at kunne gå ind og lave noget andet.
   Til gengæld er det et fantastisk job du har, når det ikke er så koldt, så resten af året, er jeg helt sikker på, at du er dybt taknemmelig og glad for dit job. At du også er blevet rigtig dygtig ud i færdigheder som brolægning, må være en rigtig dejlig ressource, som du også kan trække på, når du indretter dig i din forholdsvis nye have.
   Knus
   Malene

   Slet