Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 20. september 2016

Gardenspeeddating med Fru Friis og Blomsterhatten.

Vi mødtes først hos mig, (i Hjerting ved Rødding i Sønderjylland), hvor vi først så haven og derefter fik vi  rundstykker. Så gik turen til Kolding, hvor Jette Friis bor. Billederne i dette indlæg er alle fra Jettes frøbo. Jeg har tidligere vist billeder fra Blomsterhatten/Helles have. Dem må du tilbage og se, hvis du ikke allerede har læst det indlæg.
Det var første gang Helle og jeg så Jettes dejlige have, som vi kun kendte fra bloggen, ligesom det var første gang Jette så min have. Helle og jeg kender derimod hinandens haver ned til mindste detalje.  


Et sjovt og kreativt indslag i Fru Friis Frøbo, var denne flotte, gamle kuffert. 


Sød, lille, rund terrasse. 


Skøn samling af zinkvandkander. 


Pergola lavet i jern. Den satte, endnu engang, gang i snakken, om det lysthus, som jeg endnu ikke har. Her var brugt nogle fede jernrør, som ben. Fede i mere end en forstand. Virkelig lækre materialer. 


Der er mange sjove frøer, rundt omkring i haven. Jette elsker frøer, så det er ikke kun blomsterfrø det handler om. 


Smuk blomst :-) 


Pergolaen fra den modsatte side. Duen oven på, er også af rustfarvet jern. Den har af og til selskab af  rigtige, levende duer, fortalte Jette. 


Skønne, overdådige, frodige bede, der bare bugner af planteglæde. 


Regnvandsmåler, med en frø som holder.... selvfølgelig.
I baggrunden ses Jette Friis til venstre og Helle Blomsterhatten til højre. Søde piger, dejligt selskab:-) 


Smuk klematis, som er kravlet højt til vejrs. 


Bedkanter med plads til wildlife/insekter. Et af bedene har fået en diagonal sti, ind igennem, så man kan gå ind i bedet, og komme tæt på planterne. Det er sikkert også praktisk, når der skal luges. Men det gør også haven mere spændende, at se på, når man står oppe på terrassen, og ser ned over haven. 

Flot bassin, med fine detaljer. Trappen op til terrassen. 
Oppe på terrassen har man det problem, at der gror Efeu op igennem terrassebrædderne. Det var de, forståeligt nok, ret trætte af. Her ved trappen, synes jeg derimod det ser virkeligt skønt ud. 
Udsigten ned i haven, som ligger på et noget lavere niveau, end huset og terrassen. Derfor har man overblikket over hele denne del af haven, på én gang, oppe fra terrsassen. Men der er så mange ting at se, så øjet vandrer fra bed til bed, og fra plante til plante. 


Imellem trædefliserne er der plantet timian, og de lukker allerede stort set tæt, selvom de er relativt nyplantede. For enden af pergolaen ses den runde terrasse, som jeg også viste tidligere i indlægget, fra en anden vinkel. 


Sød guldsmed i en limegrøn græs. Jette fortalte den er købt hos Anette fra Eventyrhaver, men hun sælger dem desværre ikke længere. Det er en skam. 

Efter vi havde set haven, blev vi budt indenfor på lækker, højtbelagt smørrebrød. Mums. Og snakken gik så lystigt, så vi var lige ved, at glemme, at vi skulle speede. Bagefter gik turen gennem Koldings tætte eftermiddagstraffik til Sjølund, som ligger mellem Kolding og Christiansfeld, hvor Helle Blomsterhatten bor. Der er også altid meget at se, selvom der sjældent går mere end 14 dage imellem jeg ser den. Det er en stor have, med rigtig mange, forskellige planter. Så den kan man, hvis man er lige så blomstertosset som jeg i hvert fald, ikke bare lige speede hen over. Og Jette havde ikke set Helles have, siden før hun lagde den største del af haven helt om. En omlægning, der har skabt en kæmpe stor forandring.  Bagefter blev der hygget med te og kage.
Tusind tak for en rigtig hyggelig dag. Det må vi gøre igen en anden god gang.  
Heldigvis havde jeg sørget for, at aftale med Jacob, at han skulle hente Isabella, for jeg var kun lige knap hjemme igen, da der stod aftensmad på bordet. 

18 kommentarer:

 1. I har da vist haft en rigtig god dag. Hold da op hvor ser det godt ud i Jettes have, håber jeg får mulighed for at komme på speeddating i Sønderjylland engang :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Ja, du kan tro det var hyggeligt.
   Ja, jeg åbner i hvert fald gerne min havelåge, når det er efter aftale.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 2. Det var dejligt med et indlæg om jeres speeddating. Jettes have er virkelig skøn, og jeg elsker alle hendes gode steder til alle de vilde dyr. Pergolaen er bare flot, og jeg håber hendes blåregn en dag bare dækker det hele. Tak for sidst for resten. Fik I købt noget i Lille Malund?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte.
   Ja, det var sjovt vi lige løb ind i hinanden. Jeg købte et par relativt store buksbomkugler, nogle hvide narcisser og cyclamen, samt nogle beton-is til Isabella.
   Ja, Jettes have er rigtig dejlig. Jeg er også sikker på hun selv håber Blåregnen vil arte sig. Man ser jo også et drømmesyn for sig :-)
   Knus
   Malene

   Slet
 3. Tak for turen i Jettes have, genkendelsens glæde er stor, men der er vist sket en del, siden jeg var der sidst. Jeg har en stående invitation, nu må vi se, hvornår det kan blive. Det er imponerende, hvad I piger kan få plads til i jeres haver. En guldsmed nåede jeg heldigvis at få, inden Anette holdt op med at sælge dem.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt søde Lisbeth.
   Ja, vi er jo ikke spor anderledes end dig. Der er konstant gang i alverdens planer, som der enten bliver arbejdet på, eller tænkt over..... Ofte flere ting på en gang.
   Jeg var desværre så dum, så jeg skrev guldsmeden på min ønskeseddel, istedet for bare selv, at købe den. Det må jeg jo så bare lære af.
   Du er jo også meget velkommen her, hvis du har tid engang. Der er en god halv times kørsel imellem Fru Friis og mig. Det ville glæde mig, hvis det kunne lykkes en dag.
   Knus
   Malene

   Slet
 4. Hej Malene.Tak for turen rundt i Fru Friis dejlige have.Skønt at gense den.
  Dejligt frodigt ag med mange spændene detaljer.
  Sjovt med sådan en speeddating.
  Og hyggeligt lige at hilse på dig og Helle i Lille Malunds have.
  Viser da et billede af jer i min collage i mit indlæg.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Jette.
   Næ, det skal jeg da lige forbi og se. Ja, det var sørme da hyggeligt vi lige rendte ind i hinanden. Du er sørme god til, at komme her over til det mørke Jylland.
   Det var simpelthen bare så hyggeligt med denne speeddating. Det er helt klart et koncept jeg varmt kan anbefale. Men man kan simpelthen ikke nå mere end 3 haver på en hel dag, hvis der også er transport imellem.
   Ja, der er mange sjove detaljer i Jettes have. Hun har en dejlig humor.
   Knus
   Malene

   Slet
 5. God ide med sådan en speeddating :-)
  Dejlige billeder du viser fra Fru Friis skønne have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Ja, det blev nødt til, at være speed, hvis vi skulle nå alle 3 haver. Men der var heldigvis også tid til snak og hygge. Det var en rigtig dejlig dag. Det var det også hos dig. Jeg viser billeder en anden dag.... jeg har som altid lige rigeligt på programmet, mon ikke det altid vil være sådan med 3 børn og alverdens ting jeg selv finder på.
   Knus
   Malene

   Slet
 6. Hej Malene, hvor er det godt du er så god til at få taget billeder :o) hold nu op en skøn have Fru Friis har. Jeg har også en invitation og det kan da være jeg skal planlægge en tur næste år. Sikken en udsigt der er.
  Tusinde tak for en skøn havetur.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Det er altså sjovt, folk er begyndt med jævne mellemrum, at sige jeg er god til, at tage billeder. Ved du hvad, jeg tror simpelthen bare, det er fordi der er sådan et godt kamera på min telefon, og det skal hverken indstilles eller noget som helst, det kører bare helt automatisk. Og det smarte er, at jeg kan faktisk tage billeder ude i haven, og så gå ind og lave et blogindlæg med det samme, for billederne kommer automatisk "op i skyen".
   Det kunne være SÅ hyggeligt med besøg til næste år, så hvis du kommer, vil jeg blive virkelig glad, hvis du også har tid til, at komme forbi mig. Faktisk har jeg tænkt, at jeg vil invitere til blogtræf til næste år i min have. Jeg ved bare ikke endnu, hvornår det skal være. Men nok når roserne blomstrer i hvert fald.
   Knus
   Malene

   Slet
 7. Ih.... Hvor I hygger, det har da været alletiders dag, og sjovt at besøge hinandens haver samme dag på den måde. Fru Friis har så mange søde og finurlige haveelementer, det er vildt godt. Tak fordi vi kom med på tur.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja, det kan du tro. Det er vi vist nok verdensmestre i. Hygge altså. Det var faktisk en rigtig smart ting, at se alle 3 haver på en dag, så vi kun skulle finde en enkelt dato, hvor vi havde tid. Ellers tror jeg aldrig vi var nået omkring. Men vi ville ikke kunne nå mere, end de 3 haver, selvom vi havde en hel dag, for der var også transporttid, og der skulle også være plads til, at vi kunne snakke, og ja hygge os, undervejs.
   Knus
   Malene

   Slet
 8. Tak for billeder fra vores tur, Og jeg glæder mig over at jeg har fået Jette med på og holde åben for Christiansfeld havekreds til august så endnu flere kan få glæde af hendes skønne Have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Ja, og tak for en dejlig dag.
   Ja, det er en rigtig god tur, du har fået arrangeret der, og som jeg glæder mig meget til.
   Knus
   Malene

   Slet
 9. Så kommer jeg som rosinen i den meget lange pølseende!! Jeg har overhovedet ikke opdaget dette indlæg og hvor er det sjovt at se sin egen have gennem dit kamera. Sandelig på høje tid jeg får det læst og set!! ;o) Håber vi kan rende sammen en anden gang, det var en rigtig hyggelig dag. Haveknus fra mig. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Skidt pyt, jeg får heller ikke læst blog så meget, som jeg gerne ville, og så går man jo glip af indlæg ind imellem.
   Ja, det var en rigtig dejlig dag, og jeg er helt med på, at gøre det samme igen en anden gang. Vores haver udvikler sig, og er jo også forskellige alt efter årstid, så der er jo altid noget nyt at se. Kombineret med dejligt selskab, kan det jo kun blive en dejlig dag. Så selvfølgelig skal vi det:-)

   Slet