Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 5. oktober 2016

Vil du have tulipaner i haven til foråret?


Så har de åben hus hos Damgård Tulipaner i Fole, hvert år, den første weekend i oktober. I år har de dog også åbent i næste weekend, den 8.-9. oktober fra klokken 10-16. 

Tulipanmarken kan man se blomstre i april/maj på Folevej, 6510 Gram. 

Billedet herover er 3½ år gammelt, men det er derude fra. 


Billedet herover er fra min egen have. 

De har mange forskellige sorter tulipaner, men de har også forskellige alium, narcisser, hyachinter og mange andre forskellige typer løg. 
Adressen er:

Skovgårdsvej 4, Fole
6610 Gram'


Jeg har selv været derude i lørdags, og der var så mange at vælge imellem, så jeg endte med helt at miste ovderblikket, så det kom til, at koste en mindre formue! Nu glæder jeg mig til gengæld ekstra meget til foråret. Det bliver da bare SÅ flot. 

Imens jeg stod og svælgede i løg og alle mine forårsdrømme, så kom Vivi fra "Mit grønne univers", pludselig ind af døren.
Jeg bor kun cirka 7 minutter derfra, så jeg inviterede Vivi med hjem på havebesøg. Det ville hun meget gerne, så vi gik en tur rundt i min have i en times tid og så på alle mine planter og snakkede om mine planer med haven. 

I august var jeg til blogtræf i Vivis have og det pudsige er, at vi faktisk talte om at vi ville købe forårsløg i Fole. Men hvad er oddsene for lige præcis, at være der samtidig ud af en hel weekend? 

Jeg har ikke nået, at vise billeder fra blogtræf hos Vivi, så dem viser jeg lige her: 


Hyggeligt dekoreret ved entrédøren. 

Først så vi haven, så var vi inde og få et solidt måltid, rigtig lækker mad, til frokost. Vejret var en smule køligt. Der var så meget og lækker, lækker mad, så det var vist ikke den bedste dag for min kur. Men pyt, jeg nød hver en muldfuld, det smagte himmelsk.

Bagefter var vi ude og nær studere haven igen. Til sidst blev vi budt på rigtig dejlig hjemmelavet is på terrassen, for nu viste vejret sig fra sin varmere side.
Der var ikke flere kalorier, at bruge af til aftensmad, så jeg fik røde tal på bundlinjen, men den slags dage skal der jo også være plads til.

Sikke en gæstfrihed og sikke et arbejde de har haft med det. Tak for en rigtig dejlig dag til jer alle sammen. 

Og tak til Vivi, fordi du også tog dig tid til, at se min have i lørdags. 


Zita har udsigt til en dejlig hyggekrog fra sin hundegård. Her står Lene fra Bedstemors have, med ryggen til i blå t-shirt. 


Vivi havde nogle imponerende Artiskokker i sin køkkenhave. En lækker snithave, i forbindelse med køkkenhaven. Jeg er pænt misundelig over, den plads der er til alt hvad man drømmer om. 


Dejlig cottage stemning. 


Der er plantet utroligt mange hække og træer i løbet af de bare 4 år, Vivi og Hans Jørgen har boet her. De har virkelig knoklet. 
Drivhuset var midlertidigt. I løbet af efteråret får Vivi et skønt, nyt drivhus, på hele 21 m2 og med kannap og det hele. Det bliver vel nok dejligt for dem. 


Midlertidig beplantning i et fremtidigt staudebed i de samme farvetoner. 


Gitte fra Majas arv. 


Helle/Blomsterhatten og Jette/Fru Friis Frøbo. 


Vivi var sød til, at grave op og dele sine stauder med os. 


Bordeaux bed. Rigtig flot. Pindene vidner om haveplaner, der skal føres ud i livet. Det lange bed skal nemlig forlænges her til. 

7 kommentarer:

 1. Det er ikke dårligt med sådan en tulipanmark lige tæt på, jeg ville også være blevet fristet over evne. Jeg har købt tulipanløg på nettet og i B... og de er lagt i jorden nogle af dem.
  Det var en dejlig dag I havde hos Vivi, tak for turen rundt i hendes have.

  SvarSlet
 2. Hej Ulla.
  Nej, det er nemlig ikke dårligt. Det er vildt flot, og jeg har haft flere ture derud, når jeg har haft gæster i den periode, hvor marken har stået i fuldt flor. Det er nemlig meget imponerende, og faktisk en stor oplevelse man husker. Den dag billedet er fra, var det både Camillas fødselsdag, så vi havde gæster, og mors dag. Så både jeg, min mor og min mormor fik os en buket tulipaner med hjem af vores unger. Det var faktisk en genial mors dag tur.
  Jeg har kun nået, at lægge hyachintløg. Jeg har nogle bede, der skal omlægges og nogle der skal justeres en lille smule. Det er ikke til, at lægge løg, før gravearbejdet er færdigt, så jeg ikke får dem gravet istykker. Men nu er jeg da helt færdig med de to bede, der skulle helt omlægges, og der er lagt kompost på, så nu er jeg klar til, at lægge løg de to steder også.
  Ja, du kan tro det var en dejlig dag hos Vivi. Vi savnede dog dig jo:-)
  Knus og rigtig god weekend
  Malene

  SvarSlet
 3. Hej Malene.Tak for dejlige billeder fra Vivis skønne have.Ville smaddergerne have været med til det bloggertræf.Men ingen her fra Sjælland havde tid og lyst.
  Og kan da godt forstå at du blev fristet af alle de smukke løg.
  Mangler også selv at sætte dem ..............men har jo stadig de smukke dahlia der blomstre på livet lyst.Men når det nok.God søndag Knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej Jette.
  Ja, det var super hyggeligt, men det er meget langt for dig, hvis du ikke har nogen, at dele transportudgiften med.
  Ja, puha. Jeg endte med, at købe løg for lige knap 700 kroner, så det var NOGET mere, end jeg ellers havde tænkt. Men pyt, jeg blev tilgivet, da jeg kom hjem, og nu kan jeg jo glæde mig til et enormt blomsterhav til foråret. Det bliver super flot.
  Jeg har Georginer i krukker, ikke i bedene, så dem er jeg ikke afhængige af, at vente på. Til næste år, er jeg kommet i tanke om, at jeg vil prøve, at se om jeg kan slippe afsted med, at have Georginer i kanten af marken, selv om det reelt ikke er en del af min matrikel. Det bliver et lille forsøg:-)
  God mandag.
  Knus Malene

  SvarSlet
 5. Hej. Jeg håber at både dig og de opstamede Artemis roser har det godt.

  Mvh
  Villy

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Villy.
   Ja, det kan du tro vi har. Jeg håber også du har det godt?
   Jeg har plantet roserne på hver sin side af døren, ind til drivhuset. Det ser allerede rigtig godt ud. :-)
   Knus
   Malene

   Slet
 6. Skøn dag vi havde ved Vivi det må man sige. Men py det billede. får mig da endnu mere til og træde i karakter, ikke flere billeder af mig med den vægt, nemlig.
  ja py en tur du fik til Fole, jeg fik ikke så mange løg i år, og det var da godt nok for pøj det har knebet med og få de få lagt i tide.

  SvarSlet