Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 25. maj 2012

Vi nyder det dejlige vejr. Skøn uge.

 Nu blomstrer vores prydkirsebærtræ for fuld udblæsning og vi nyder det fantastiske syn i fulde drag.

Jeg har pyntet regnvandstøden med nøkkeroser.Søndag den 20. maj.

 
Der er fuld gang i forspiring, såning og stiklinger.
Vi har sat flag op, fordi vi fik fødselsdagsgæster.

Mit store projekt sidst på foråret, inden jeg rigtig kunne komme i gang i haven, var at ombetrække nogle havestue møbler, som vi har arvet fra mine svigerforældre.

Lidt mere forspirring. Og nogle flere flag. Over Molly, hænger der et tidligere kreativt projekt.

 En enkelt lille potte med "pletter i luften" er allerede i løbet af foråret blevet stor nok til at fylde hele det her plantefad.
Min "Stjerneskærm" Agapantus har allerede fået sin første lyseblå skærm i år.


Mandag den 21. maj. Simones 7 års fødselsdag. Pigerne blev hentet tidligt, og vi startede eftermiddagen med en lille tur i skoven.
 Her har vi fødselsdagsbarnet.

Selv manden havde vovet sig væk fra computerskærmen i dagens anledning.


 Nå ja, men pyt. Nu fik I lige det her billede i stereo. Vi bor tæt på den dejligste plet natur man overhovedet kan tænke sig. En mindre skov, med en stor skovsø i midten med sluser ud til små bække. Man kan gå hen over de sødeste små broer i bedste Monets stil. Dette er dog bare en lille bådbro. Skovens ejer plejer, at have en lille robåd liggende. Der er også rådyr i en indhegning inde i skoven.

Rundt om et opholdsrum i skoven, har de plantet bregner, der er lige så høje som Simone.

 Og her er selve grunden til, at vi valgte at tage et lille pitstop i skoven, i stedet for at tage direkte hjem og pakke gaver op. Vores kat Felix var nemlig så sulten natten til søndag, så den smagte lige lidt på nogle af de boller jeg lige havde stået og bagt til vores gæster! Heldigvis havde jeg bagt rigeligt, men dem Felix havde været i, gemte vi til svanerne. Så havde vi en god anledning, til at komme ud og se de små svaneællinger. De har fået 6 små ællinger igen i år, præcis ligesom sidste år.Nu håber vi det går meget bedre denne gang, for der endte med kun at være en enkelt svaneælling fra sidste år, der overlevede!


 Vi havde skam også taget flag med i anledningen af Simones fødselsdag. Her kommer storesøster Camilla på 9 år gående.

åbenbart også i stereo. Jeg ved ikke hvorfor Jacob og Molly går den modsatte vej, for vi fulgtes ellers alle 4 hele vejen. Men måske var det fordi Camilla gerne ville fotograferes igen.

Efter gaverne var pakket op og vi havde fået eftermiddagskaffe, havde pigerne vandkamp i haven.
 Det blev en rigtig dejlig fødselsdag.Onsdag den 23. maj.
 Så står den på årets første koldskål.
 Felix ligger under bordet, så det er kun Jacob der ikke er ude og nyde det dejlige vejr.

Stiklinger og små solsikkespirer.

 Georginer, tomater, klematis, som jeg lige skal finde ud af hvilken en er hvad, fordi skiltene faldt af i posen på vej hjem fra plantemarked.
Jeg havde ellers dødsdømt de første frø jeg havde sået, men nu spirer Marieklokke lige pludselig.

Jeg vil forsøge med pelargonier i kapilærkasser i år. Det er for mørkt i min nordvendte udestue til tomater i min udestue, erfarede jeg sidste år. I år vil jeg forsøge på friland i stedet for. Foran kapilærkasserne står nogle potter hvori jeg har sået morgenpragt snerle med frø fra den flotte blomst jeg havde i udestuen sidste sommer.

Klematis Motana "Rubens", som er flyttet med mig de sidste to gange jeg er flyttet. Den ser ud som om den kan li' at stå på denne østvendte mur, som jeg håber den vil hjælpe mig med at karmuflere godt.
 Og en nyanskaffelse et andet sted på den samme mur. Det er Klematis "Multi Blue". Den har en virkelig flot farve, synes jeg.


Torsdag den 24. maj.

Vi fik eftermidagskaffe i skyggen under kirsebærtræet og det store asketræ, som står uden for billedet til højre. Resten af eftermiddagen arbejdede jeg i haven og Jacob slog græsset. I må se billeder af hvad jeg har fået lavet en anden dag.

Her i dag fredag, er mine solsikke i udestuen meget større end på disse billeder. Det gror så hurtigt, at man næsten kan høre det helt her ind! Rigtig god pinse i forhåbentligt lige så dejligt vejr.

4 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig sommerfødselsdag. Nogle herlige omgivelser I bor i. :o)

  SvarSlet
 2. Tak for dine mange smukke billeder.
  Møblerne er blevet fine.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 3. tillykke med datteren, og jeg håber at din mand kunne klarer alt det friske luft :) :)

  SvarSlet
 4. Det var hyggeligt at hilse på dig :-)

  Ang. vores anden fælles interesse, så skriv, hvis der er noget, du tror, jeg kan være behjælpelig med.

  SvarSlet