Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 13. november 2012

Ny roseBlandt de mange nye roser, som jeg købte sidste søndag hos JAS Roser (se tidligere indlæg), vil jeg fortælle lidt om en af mine nyerhvervelser. (Jeg vil fortælle om flere en anden god dag).
 
 
 
Jasmina®

 

Fyldt, lyserød/rosapink klatrerose forædlet af Kordes i Tyskland.

Den bliver 2-3 meter høj og 90-100 cm. bred.

Blomstrer rigt fra sent forår til frost.

Middelkraftig duft.

Sundt, kraftigt løv med blanke medium grønne blade.

Kan anvendes til espalier, søjle, pergola eller sydmur.
 

Kletter Maxe®, er en ny gruppe klatreroser fra Kordes i Tyskland. Det er kun de kønneste og sundeste sorter fra Kordes store forædlingsarbejde, der kommer med i denne gruppe. Kun de der har vist, at have en bedre blomstring, et sundere løv og en bedre vækst, end de gamle klatreroser er velkommen i denne gruppe. Kordes startede forædlingsarbejdet med disse sorter, med henblik på, at fremavle sygdomsressistente og blomsterrige sorter. Det er et meget seriøst arbejde, hvor de ofte bruger 10-12 år på at teste sorterne, før de bliver lanceret.
 
Hos mig bliver den plantet op af stolpen til fuglehuset/foderbrættet. Så kan jeg også se den inde fra huset.
 
 

 
Billederne er lånt på nettet, da jeg jo ikke kan vise blomster fra min nyerhvervelse før til sommer.

15 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Det er en skøn rose Jasmina, den kan man godt blive forfalden til, men man kan jo ikke have dem alle. Jeg tror de har den ved rosertilhaven, der har jeg set den, men kendte ellers ikke historien om den. Det er godt at vide, at det er en sund rose. Godt sted du har plantet den, så du kan nyde den inde fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, den er nemlig skøøøn. Jeg mener også at vide, at de har den ved roser til haven. Men skal man ha' den til en super god pris, er det jo hoa JAS Roser det foregår. Ja, det er næsten det vigtigste, at rosen er sund. Hvad er der ved en smuk rose, hvis den ikke vil trives? Så kan man i øvrigt også diskutere, om den overhovedet er smuk alligevel.
   Jeg har kun to vinduer, hvor jeg kan se ud i haven. Et lille bitte kukhul af et vindue ud mod carporten, eller min kommende forhave og vinduet fra Camillas værelse. Resten af vinduerne er endten vendt ud mod vejen, eller pakket ind i udestuen. Det meste af haven ligger omkring vores kæmpestore skur. Men huset her blev jo som bekendt også mest købt af nød, ikke af lyst. Med tiden håber vi dog, at vi kan få ændret en hel del på det, både ude og inde.

   Slet
  2. Ja det er en super pris hos Jas, så må vi se om han kontakter mig en gang. Hvis han ikke læser sin mail ret tit, kan det vare længe inden han kontakter mig. Måske er det weekendarbejde.
   Ærgerligt du ikke kan se ud i din have, men måske får du ændret det en gang, det håber vi.

   Slet
  3. Ja, mon ikke det er weekendarbejde. Helle og jeg blev i hvert fald kontaktet en fredag aften midt i Disney-tid.

   Det er møg irriterende, ikke at kunne se ud i haven, hverken fra sofaen, eller fra spisepladsen. Men vi drømmer om, at hive udestuen ned, lave isoleret tagpaptag og isolerede vægge med store sprossevinduer hele vejen rundt, på nær et enkelt sted, hvor vi vil ha' en dobbeltdør, også med sprosser, og på den måde simpelthen lave en helt ny tilbygning istedet for, og bruge den som stue. Men der er nogle nødvendigheder vi er nødt til at lave før vi kommer der til med huset.

   Slet
  4. Så har Jas ringet til mig, han har lovet at lave to potter med The Generious Gardner til mig. Hurdalsrosen havde han ikke, men han ville undersøge, om han kunne skaffe den. Jeg henter roserne mellem jul og nytår, hvor vi skal til Fyn alligevel.

   Det er store projekter I har planer om, men det må komme hen af vejen, alting koster jo, så der skal nok spares lidt. Så må du ud i haven for at kigge efter blomsterne :)
   Men der er ikke noget i vejen med planerne :)

   Slet
  5. For resten ringede han 17.30 og ikke til Disneytid :)

   Slet
  6. Hej Lisbeth.
   Det lyder dejligt, så kan du glæde dig ekstra til jul:-)
   Ja, det er store projekter vi drømmer om. Derfor er mit havebudget heller ikke overvældende normalt. Men fedt at gå lidt amok en sjælden gang imellem.
   God weekend.

   Slet
 2. Hej Malene.Hvilken smuk rose.Vil have den i baghovedet når jeg skal have en klatrerose til mit esplier.God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, den ser smuk ud, ikke? Og sund og hårdfør. Og så gav jeg jo kun 50 kr. for den hos JAS Roser. Der findes flere forskellige roser fra Kordes forædlingsarbejde, som er værd at kigge efter bla. Cinderella, synes jeg også er smuk. JAS Roser kan sandsynligvis skaffe de fleste roser hjem til dig, hvis han ikke allerede har dem, og han tager højst 50 kr. pr. rose alligevel, selvom han først skal ha' fat i den.

   Slet
 3. Hej Marlene. Din have bliver så pragtfuld! Mon ikke der er basis for en havevandring til sommer? Det kunne jeg i hvertfald godt tænke mig!
  Jeg skriver i ø. til dig på mailen om rosen, vi skulle næsten lige nå det inden kong vinter tager bolig i vores haver.
  Knus fra Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne.
   Tak skal du ha', jeg håber også det bliver pragtfuldt, Overdådigt, romantisk. I drømmene gør det i hvert fald.
   Du er hjerteligt velkommen i min have, men du har da meget langt til sønderjylland, har du ikke? Ellers må jeg nøjes med at vise haven frem på bloggen.
   Jeg har ikke modtaget nogen mail fra dig, og jeg ved ikke helt om jeg forstår det sidste du skriver? Vil du forklare dig lidt bedre?
   Knus og kram tilbage til dig også:-)

   Slet
 4. Så fine roser du har udvalgt, svært rigtig at finde sin ynglingsrose Det jeg syntes er,at de helst skal have over 40 kronblade..
  hilsen fra ny blogger.Grethe

  SvarSlet
 5. Hej Grethe.
  Tak skal du ha'. Nej, det er næsten ikke til at vælge kun en enkelt yngling. Jeg synes det var meget svært at vælge de fleste af de roser jeg kunne li' fra, for "kun" at købe 25 roser:-)
  Tillykke med du er blevet blogger. Du vil hurtigt opdage, at der åbenbarer sig et helt fantastisk fællesskab. Er du god til at kommentere rundt omkring, lige som her, vil du opleve, at mange af de der opdager du er her, begynder at følge din blog. Nogle af de andre bloggere er gode til at arrangere blogtræf, så man kan mødes en eller flere gange i løbet af havesæsonen. Så får man også sat ansigter på, og siden opdager man, at man kan kende nogen, når man kommer omkring til forskellige havearrangementer. Nye venskaber opstår på kryds og på tværs. Det er virkelig en fantastisk verden der åbenbarer sig. Og folk er så utroligt søde.

  SvarSlet
 6. Det ser dog ikke ud til du har en blog via blogspot, og så er jeg for lidt it nørd til, at kunne finde ud af, at se dine indlæg og evt. melde mig som fast læser af din blog.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 7. Hej Malene
  Den Jasmina rose kunne man godt gå hen og "forelske" sig lidt i, efter beskrivelsen og billedet. Jeg vil stærkt overveje den til rosenbuen eller cowboy hegnet ind imellem. vandet stiger kraftigt i brønden udenfor haven og jeg gruer for om vi får vand i haven igen. Derfor ligger der et projekt foran os, som ikke huer mig. Vi skal fjerne vores levende hegn bestående af birketræer og desværre også hæg buske, som jeg holder meget af. Naboen skal endvidere fjerne deres pilehegn, for det går også i drænet. Dengang man rørlagde alle grøfterne på landet, vidste man ikke hvilken katastrofe det var. Gid vi kunne få de frodige grøfter tilbage. Skal lige siges at vi er så plagede fordi den brønd og det dræn afvander mosen i nærheden. Vi lige nærlæst din historie fra sygehuset. Puha, din stakkel. Tror nok jeg var besvimet undervejs, så du må være sej. Vi høres
  Hilsen Lisa

  SvarSlet