Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 4. december 2012

Winter wonderland

Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid
og så må julen komme

Der er nærmest huleagtig stemning i "skovbedet", nu hvor Troldhassel, Magnolia og Prydkirsebær er blevet vinterpudret.


Det er sjovt så anderledes alting pludseligt ser ud.


Sneen er sammen med trådhegnet mere effektivt til at lukke af, end den nu 1 år gamle bøgehæk.

Havens skelet fornemmes tydeligt de fleste steder. Bedkanterne er dog sværere at fornemme, nu hvor de er dækket af sne.


Vi (læs Jacob) nåede, at få de fliser, som jeg ikke nåede at grave ned som trædesten, samlet sammen og lagt i en bunke igen, inden de frøs helt fast til jorden. Haven har været meget mudret de steder hvor vi (jeg) har gået mest i løbet af efteråret. Vores lerjord har ikke kunnet følge ordentligt med til at sluge al den regnvand. Derfor ville jeg ha' haft gravet trædesten ned på de stier, hvor vi færdes mest.
Var fliserne blevet liggende under sneen, ville vi risikere at pigerne kom til at falde over dem i løbet af vinteren, især hvis de blev ved med at være helt eller delvist dækket af sne (og is).


 Og hov, se  nu her. Måske kan I fornemme jeg har været ved at lave et eller andet her. Hvad afslører jeg i mit kommende indlæg om min haveplan. Det bliver et indlæg I godt kan begynde at glæde jer til. Jeg skal lige have rentegnet noget og finpudset nogle detaljer, før jeg er helt klar med det.

Der faldt ca. 10 cm sne natten til søndag. Siden disse billeder blev taget søndag formiddag, har vi fået mindst 10 cm yderligere, men de sidste par dage har været ikke haft sådan en fantastisk smuk, blå himmel.


Udsigten fra baghaven mod nordvest.
Om vinteren får vi store, lange skygger, fordi solen står så lavt. Det bliver især at se her, hvor vi bor med marken som nærmeste nabo.

Udsigten fra baghaven mod nordøst og vores lille bitte, hyggelige landsby.

Prioritet nr. 1 i løbet af haveåret 2013 bliver, at få min stolpeskov forvandlet om til en sortmalet pergola og to sortmalede espalier med rionet, samt at male pigernes stakit hvidt. Mine nye primadonnaer (roserne) skal nemlig ikke skæmmes af ufærdige og umalede stolper!!!

Opstammet syren ved terrassen, som nu er 2½ år gammel.
Den står allerede nu med store lovende knopper og stimulerer drømmene om næste forår og forsommer.Udsigten fra vores forhave/indkørsel og fra vores stuevinduer mod sydvest.

Udsigten mod sydøst. Samme sted fra.

Udsigten mod øst-sydøst. Stadig set samme sted fra.
Vores vej er i øvrigt altid bedre rydet end de fleste større landeveje. Vi har nemlig to mælkeproducenter længere ude af vejen, som er meget omhyggelige med at sikre, at mælkebilen kan komme frem hver eneste dag. De er desuden også rigtig søde til at skovle vores parkeringsplads fri langs vejen, hvis vi skal have gæster.

Et kig ind i haven ude fra vejen.

I sne står urt og busk i skjul, det er så koldt derude,

dog synger der en lille fugl, på kvist bag frosne rude.
 
Jeg fodrer selvfølgelig fuglene, så jeg har livlig fugleaktivitet i løbet af hele vinteren. Her er mange forskellige fuglearter. I år får jeg også besøg af en sjov lille sumpmejse, som gerne vil bestemme over foderbrædtet og også gerne over de større arter. Det er meget underholdende. Her på billedet er det dog en bogfinke, så vidt jeg husker. (Jeg kan ikke umiddelbart se det på billedet).
 

Kunne man ønske sig en smukkere start på julemåneden? Jeg kunne i hvert fald ikke. Jeg ELSKER snevejr, og har altid gjort det. Jeg er vokset op med skiferier hvert år, (hvilket jeg savner), og nogle af mine bedste barndomsminder er fra en relativ stejl kælkebakke, hvor jeg kunne være vild, (var nok lidt af en drengepige). Selv dengang jeg kørte sælger og skulle køre ca. 500 km om dagen, generede snevejr mig ikke sønderligt. (På nær en enkelt dag, hvor de frarådede unødvendig udkørsel, (men jeg blev overtalt til at prøve at køre alligevel), og hvor jeg lige var kørt forbi en væltet lastbil på motorvejen, for kort tid derefter selv at blive overhalet af en anden lastbil, der åbenbart ikke havde set den væltede lastbil vi lige var kørt forbi 3 minutter tidligere. Lige i de sekunder, der var jeg godt nok ikke så stolt ved situationen)! I dag blev mødet med rosenkredsen til gengæld aflyst pga. vejret. Så må vi jo se om det når at blive forår allerede til januar!?! Men pyt, nu fik jeg tid til at få lavet dette indlæg med disse skønne vinterbilleder jeg havde taget, og som jeg ikke kunne ligge ud i søndags. Nu har jeg købt ekstra plads, så jeg kunne få lov til at uploade nye bílleder til bloggen. Nu håber jeg sneen bliver liggende til efter nytår, fordi I´m dreaming of a white christmas.

31 kommentarer:

 1. Hej Malene. Tak for dit besøg ovre på min blog. Hyggeligt :-) Jeg har så også fundet din blog og meldt mig som fast læser. Jeg sætter dig også lige på min blogliste, så jeg kan vende tilbage. Sikke nogle dejlige vinterbilleder - med solskin. Her hvor jeg bor, har solen ikke skinnet mens der har ligget sne, så mine snebilleder er ret grå og kedelige ... Vi blogges ved :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Ja, det er rigtig hyggeligt, og vi blogges helt sikkert ved:-) Dejligt du også har lyst til at følge med her hos mig. Vi har haft det smukkeste vintervejr det meste af tiden de sidste 4 dage, dog også lidt gråt noget af tiden.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 2. Det ser smukt ud Malene, en masse skønne snebilleder, du nu har fået lagt ud. Det blev så til, at du købte ekstra plads.
  Jeg har mine billeder liggende to steder på min computer. Der er dem jeg tager, som med det samme bliver sat ind på Faststone Image Viewer, nogen af dem bliver slettet med det samme, fordi de ikke er gode nok. Så er der dem som bliver valgt til indlægget, de bliver sat ned i en lavere opløsning og gemt i en anden mappe. På den måde får jeg ikke lavet gode billeder om til noget, som ikke kan bruges til at skrive ud, eller hvad I ellers vil bruge billederne til. Det kan du fortælle manden om :)
  Rigtig god dag til dig.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   ja, det lyder smart, og jeg er sikker på Jacob ville gøre noget lignende, hvis det var ham der bloggede. Løsningen med at købe mere plads er valgt, både fordi det var nemmere, og fordi mine evner og interesse udi computerbrug ligger på et relativt lille sted. Så kommer jeg ikke til at ødelægge/slette noget. Og som Jacob siger, så er det trods alt kun 20 kr. i måneden, og for al den fornøjelse jeg får ud af de par håndører, så er det så absolut de 20 kr. værd.
   Kærlig hilsen Malene

   Slet
 3. Jeg så dit indlæg allerede i går aftes, Malene, og jeg nød at have dine smukke vinterbilelder på nethinden inden jeg skulle sove.
  Jeg var en lille smule misundelig, for hos os i Bagsværd var det sjappet og al sneen var tået. Men her til morgen daler sneen ned så det er en lyst!

  Hvor er det skønt at se dine detaljerede billeder af din have! OG ret sjovt med dt stakit omkring pigernes lille have ved legehuset, jeg har et magen til, bare omkring min køkkenhave. (Er jo hønemor). Og jeg skal også til at male stakitter til foråret.
  Pergulaen drømmer jeg stadig om, godt at se at din er på vej!

  Jeg blev så glad for dit skriv på Den Helbredende Have, har svaret dig. Vi har mange af de samme vilkår og tanker, kan jeg se. Dejligt.

  Din indlæg her bliver ét af dem, jeg klikker tilbage til. Jeg nyder det virkelig! OGså den skønne udsigt over markerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne.
   Jeg håber du også kommer til at få lige så smukt vintervejr derovre på "djævleøen":-) Det er så fantastisk smukt og det er trods alt ikke helt det samme på billeder.

   Vi har haft utroligt smukt vintervejr det meste af tiden de sidste 4 dage. I dag har pigerne og jeg været ude på en mega sjov kælkebakke, hvor pigerne rigtig fik suset sig nogle ture. Det varede dog ikke længe før vi frøs, men så gav mine forældre heldigvis en kop varm kakao. Det var lige hvad vi havde lyst til:-)

   Jeg har også været hønemor i min gamle have, mens jeg var gift med pigernes far. Jacob er skrap, han vil ikke ha' flere dyr på matriklen. Så der kommer hverken høns eller kaniner inden for vores havelåge - ellers siger Jacob nemlig, at han vil købe en stor sanktbernhards hund eller en grandanoir. Og sådan et stort skrummel vil jeg altså ikke risikere, at han kommer hjem med. Den vil jo hverken kunne vende inde i huset eller ude i haven. Og så laver den jo også grandanoir-lorte, som jeg ikke har nogen som helst interesse i at skulle samle op!

   Stakittet rundt om "børnehaven" er genbrug fra da vi boede i rækkehus, efter jeg blev skilt. Tanken er, at når vi engang ikke længere har børn i legehusalderen, så skal jeg have et rundt/ottekantet drivhus eller en pavilion, samt et eller to (høj)-bede til salat og andet grønt.

   Pergolaen har været undervejs siden april måned, så jeg er godt træt af at vente på den. Min far har været og hjælpe et par gange. Jeg kan godt misunde Signes selvbyggeri. Det har jeg desværre ikke kræfterne til.

   Dejligt du nyder mine billeder og jeg er oprigtigt glad for, at du blev glad for min kommentar på din blog:-) Jeg kan også høre vi slås med nogle af de samme udfordringer. Jeg kunne godt have ønsket mig, at jeg vidste og forstod lige så godt som dig, hvorfor det netop er mig der er blevet syg. ME er desværre stadig en diagnose, som de ikke kender årsagen til. Der har været mange forskellige bud, lige fra stress til infektion forårsaget af et flåtbid til inflamation i kroppen og alt muligt andet. Når de ikke kender årsagen, er det jo desværre også svært, at få den rette behandling. Men et eller andet gør jeg i hvert fald rigtigt, for det er heldigvis mest gået fremad alle de 5 år jeg har måttet slås med det. I starten var jeg helt plejekrævende - en meget uhyggelig oplevelse, i meget lang tid. I det lys er det jo nærmest et mirakel så godt jeg har det i dag.
   Skynder mig at kigge forbi din blog og se hvad du har svaret:-)
   Knus Malene

   Slet
 4. Hej Malene
  Sikken nogle dejlige snevejrsbilleder og hvor bor I et smukt sted. Hold op, hvor er der faldet meget sne. Jeg har også taget billeder af min troldhassel, men slet ikke med så meget sne på, som din. Nu er jeg ganske ny i "Blogland", men hvordan søren får du skrevet kommentarer mellem billederne - det kunne jeg godt tænke mig at lære.
  Hilsen Lisa - en have og natur entusiast

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisa.
   Velkommen til "blogland" og et helt fantastisk kammeratskab. Jeg glæder mig til at lære dig og din have at kende, og måske ses vi til blogtræf i det virkelige liv en dag også:-)
   Der er faktisk faldet en del mere sne igen siden, så vi har en hel del her nede lige syd for Kongeåen.
   Når jeg laver indlæg med billeder, klikker jeg i det hvide felt efter, eller imellem billederne og trykker enter, inden jeg skriver min tekst. Når jeg skal ned til næste billede gør jeg det samme igen. Håber du finder ud af det, ellers må du endelig spørge igen.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
  2. ps. Ja, vi bor et rigtig dejligt sted. Lige på en bakketop med udsigt over marker, skove, bakker, dal, Rødding by i det fjerne og vindmøller ditto. Om aftenen, når det er mørkt kan vi se lysene inde fra byen, og nytårsaften er det rigtig smukt her fra. Samtidig bor vi lige udenfor en lille bitte landsby med et fantastisk sammenhold og masser af mulighed for fællesskab hen over året. Så stedet er dejligt, men huset trænger til en kærlig hånd. Kommer tid kommer råd.

   Slet
 5. Vidunderlige snebilleder af din smukke have :) Det ser ud til at I havde fantastisk flot solskin, her har det været gråt og halvmørkt selvom sneen jo lysnede meget på det hele.
  Hilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice.
   Tak skal du ha'. Ja, det var bare helt fortryllende smukt der søndag formiddag. Vi har også haft lidt gråvejr ind imellem, men mest flot solskin, og snebyger løbende i løbet af ugen. Jeg håber det vil blive liggende og sikre julestemningen resten af måneden.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 6. Kære Malene,
  Sikke skønne billeder. Sne gør alting så utrolig fotogent.
  I øvrigt også en køn baggrundsfarve du har valgt, selvom jeg helt bestemt mener at jeg så den først! *smiler*
  Dbh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias.
   Tak skal du ha'.
   Neeej, hov hov! Den grønne baggrundsfarve valgte jeg helt bestemt først;-) Den rammer næsten rosernes bladfarve, synes jeg, og så er den ikke så hård ved øjnene som den helt hvide.
   Jeg har været inde og kigge om jeg kunne finde din blog, men jeg kan ikke finde ud af det der Google+. De fleste herinde har Googles blogspot. Har du også lavet indlæg? Dejligt at læse om hvordan din mor har smittet dig med sin haveglæde. Den kan du ha' fornøjelse af hele livet igennem. Det er en rigtig dejlig hobby at ha'.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 7. Godaften Malene.Super smukke snebilleder fra din skønne have.Er spændt på at se din pergola til foråret,da jeg selv går med en plan med sådan en.Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette.
   Tak for det, jeg synes også selv min have blev helt fortryllende med al den sne:-)
   Jeg er også spændt på at se pergolaen færdig, og håber den kommer til at leve op til mine drømme. Jeg har også planer om endnu en pergola, men det vil jeg fortælle mere om, når jeg har min haveplan klar til at vise frem på bloggen.

   Slet
 8. Tak for de smukke snebilleder.
  Din have ser også flot ud nu, hvor den er klædt i et hvidt lag sne.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Åse Marie.
   Pludselig ser alting så utroligt anderledes og stille ud. Jeg elsker sne. Det er noget af det smukkeste jeg ved. Kun de par år, hvor den har ligget i 3 hele måneder, har jeg nået mætningspunktet, så jeg krydser fingre for, at den smukke sne vil blive liggende og sikre julestemningen i hele december måned.
   Håber også du har haft en dejlig aften.

   Slet
 9. Smukke kolde billeder som giver en særlig decemberfølelse:0)... Og så er jeg MEGET spændt på dine haveplaner...så er jeg jo helt på mærkerne og smadder nysgerrig.
  Håber kurset har været givende - sidder du pludseligt fast eller synes noget driller må du godt smide mig en mail. Så kan jeg måske hjælpe dig videre....
  Mange hilsner og dejlig decemberaften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka.
   Tusind tak. Det er også planer og det at skabe, der tænder mig mest i haven. Der kan man være rigtig kreativ. Jeg har overordnet besluttet mig for i hvilken retning jeg vil med haven, men jeg har helt sikkert også nogle ting jeg ikke er helt afklaret med. Jeg regner med at skrive om de ting i mit kommende indlæg også, for så er der flere der kan byde ind med forslag, men TUSIND tak for dit tilbud:-)Jeg håber du vil komme med forslag og idéer alligevel.
   Jeg synes desværre ikke selve kurset gav så meget, men jeg har haft rigtig meget ud af, at disskutere både min egen plan og Helles plan, igennem med min dejlige blog- og haveveninde Helle Blomsterhatten. Jeg glæder mig til jeg er færdig med at rentegne, så du og de andre nysgerrige kan se hvad jeg går og drømmer om med min have.
   Jeg håber inderligt, at sneen vil blive liggende og sikre julestemningen i hele december måned.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
  2. Dét håber jeg også...vild med julemagi!
   Ærgeligt med kurset, men måske en øjenåbner alligevel!

   Så spændt på tegninger.

   Dejlig dag og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
  3. Hej Katinka.
   Ja, det var ærgerligt, men nu hvor Helle og jeg begge to havde gjort os umage, og lavet målfaste haveplaner til at tegne ud fra, så havde vi begge to rigtig meget ud af, at diskutere vores idéer og planer igennem med hinanden, så på den måde har jeg alligevel fået rigtig meget ud af det. Vi havde ikke haft samme solide udgangspunkt til at diskutere så grundigt igennem hvad vi ville, hvis vi ikke hver især havde gjort et stort forarbejde med at måle og tage billeder. Vi har nok brugt 12-15 timer ialt på at drøfte vores planer med hinanden, så det har givet rigtig meget. Fedt at kunne nørde SÅ meget med hinanden.
   Det er bare én af de fantastiske ting jeg har fået ud af denne dejlige blogverden.

   Dejlig dag til dig også:-)
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 10. Det er jo det rene eventyrlandskab når sneen lægger sig til ro i haven..:-)
  Men jeg kan godt undvære snestorme som lukker vejen og os inde...;-)
  Godt man har en god ven med en monstermaskine som kan komme og befri os:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det ser fantastisk ud. Men snestorme, ja blæsevejr i det hele taget, det kan jeg nu også godt undværre.
   Dejlig med gode og hjælpsomme mennesker, dem skal man passe godt på, og huske at gøre noget godt til gengæld, for det fortjener de jo:-)
   Her sner vi nu aldrig inde, uanset vejret, for vi har to mælkeproducenter længere ude af vejen, som altid sørger for vores vej er nem at færdes på. Ofte er det den allermest farbare vej i miles omkreds.
   Hejsa fra Malene

   Slet
 11. Du milde så mange smukke vinter billeder :-)

  Tillykke Malene - du gættede den rigtige farve på mine lys.

  http://frafroetilblomst.blogspot.dk/2012/12/min-utraditionelle-adventsdekoration.htm

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte.
   Jubiii, hvor er jeg heldig.
   Skøn adventskrans du har lavet med klementiner og orangelys:-)
   Glædelig jul.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 12. Alle de fine billeder minder mig da om, at må ud og fotografere i morgen. Virkelig fine. Lidt tidligt men god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne.
   Tak for din kommentar. Håber også du havde en dejlig weekend. Venlig hilsen Malene

   Slet
 13. Smukke, smukke vinterbilleder - tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Jørn. Nu er sneen desværre næsten væk igen. Håber det når at blive hvidt igen inden jul, men jeg er bange for, at vi kommer til at skyde en hvid pil efter det. Øv øv.

   Slet
 14. Jeg vil bare ønske en glædelig jul til dig og din familie !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Tim. Jeg håber også du og din familie har haft en dejlig jul.

   Slet