Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

søndag den 16. juni 2013

Status på mit drivhusbyggeri


Jacob har gravet et kæmpestort hul, der er 40 cm dybt. Op af "Jord-væggene" har Jacob og min far stillet gasbeton blokke, som omhyggeligt er placeret i vatter og limet sammen med naboen, hele vejen rundt. Mellem hullet og gasbetonblokkene har Jacob hældt en klat cement ned ved hver samling. I bunden har min far lagt fliser. Det er genbrug fra den gamle terrasse, der var 3-4 gange så stor da vi overtog haven, som den er  nu. I siderne mangler der nogle 20x40 cm sten. Dem har naboen sagt, at han har nogle liggende af, som jeg må få. Møblerne er blevet stillet ind i drivhuset, før det blev samlet, for ellers ville de ikke kunne komme ind. Så må de saves i stykker, den dag de skal ud igen! Der er ikke glas i drivhuset endnu, så Jacob har pakket møblerne ind i plastik. Jeg har ikke selv været hjemme i dag, hvor han har samlet drivhus-skellettet. 


Det er et lille drivhus på 6,2 m2, for det var det vi kunne få råd til. I virkeligheden passer det sikkert godt til vores lille have. Jeg ved godt, at det bliver småt i forhold til alt det, som jeg gerne vil bruge det til, men så må jeg prøve, at udnytte det smart og øve mig i begrænsningens svære kunst. Til gengæld ser det harmonisk ud i størrelsen til placeringen. Jeg er rigtig glad for den ekstra højde der er kommet på, fordi Jacob var så genial, at foreslå vi gravede den ned, så den blev lunere i det tidlige forår og i efteråret. Det bliver jeg stensikkert også glad for.Så nu hvor legehuset er revet ned og drivhuset (næsten) sat op, så skifter dette haverum også navn fra børnehaven, til drivhushaven. 


Hvor irriterende det end var sidste år, at min pergola ikke blev færdig, så må jeg indrømme, at så er det alligevel godt nok nu. For det ser pløk åndsvagt ud, den måde som havelåge og stakit er lavet, når der ikke længere står et legehus på skrå.


Drivhushaven ligger lige op af solterrassen, men da det ikke er en stor klods af et drivhus jeg har fået, så gør det egentligt ikke så meget. Jeg synes den passer fint ind til omgivelserne, også når man sidder sig ned på terrassen. (De hvide "fliser" op af stakittet, er gasbeton blokke, mage til vægene nederst i drivhuset. De skal bruges til trappetrin, da 40 cm er meget dybt at gå ellers!


Det smukke, hvide syren træ ved terrassen er ved, at være færdig for i år. Til gengæld vil rosen Rose De Rescht til at blomstre nu. Til højre for rosen står en pæon vildart. Det var den første pæon der blomstrede i min have. Den startede den 21. maj.Rose De Rescht med Lodden Løvefod, Alchamilla Mollies til selskab. Makkerparret star hele vejen langs det lave stakit imellem drivhushaven og solterrassen.


Rose De Rescht er den sundeste og nemmeste rose man kan tænke sig.En Akeleje har også fået lov til, at få en plads langs samme stakit. Er den ikke bare yndig?


I krukken er rosen Berleburg i selskab med blå Hornvioler. I baggrunden ses en Pæon.


Nærbillede af pæonen. Jeg ved ikke hvilken pæon det er, da jeg har fået den af en mand, der nu er død. Jeg nåede ikke, at få sortsnavne osv. da han var meget syg, da jeg fik planterne fra hans have foræret. Jeg skulle bare grave løs. Men jeg gætter på, at det er en Paeonia Officinalis, altså en Bonderose. Den er ikke helt rød,  ligesom den anden Bonderose jeg har. Denne er mere dyb/mørk pink.Langs Rose De Rescht hækken imellem solterrassen og trampolinen er der plantet Pæoner, som jeg tror er Karl Rosenfield. Og så er der forskellige selskabsplanter/underbeplantning til dem. Især forskellige Storkenæb Geranium.


Hvis jeg ikke husker helt galt, så er dette Geranium Patricia. Geranium eller Storkenæb er den staude jeg altid har været mest fascineret af, og som jeg forelsker mig i, gang på gang. 


Der er også en enkelt Akeleje, der har fået lov til, at stå imellem roserne langs solterrassen og trampolinen. 


En hvid Geranium, som har fulgt mig siden den blev plantet i en krukke, imens jeg boede i et lejet rækkehus. Navnet er desværre blevet væk for mig, men den er en af de mest rent hvide Geranier jeg har set. Her har den fået selskab af en Forglem-mig-ej. De udgør et rigtig sødt makkerpar, synes jeg. 


Geranium Rozanne er lige begyndt med at blomstre for en uges tid siden. Nu fortsætter hun kontinuerligt, helt frem til november/december. Den er uforlignelig. Virkelig fantastisk.Vil man kun have en enkelt Storkenæb i sin have, vil jeg helt klart anbefale den.


Geranium Rose Clair dækker efterhånden hele bunden under de to Rose De Rescht, der står som hæk imellem terrassen og det cirkelrunde beds haverum.


Den ene viste sig faktisk at være sprunget en lille smule ud i dag.


Søde lyserøde Rosenprydløg, som jeg har fået af Helle/Blomsterhatten, da jeg var blevet opereret i min hofte. I baggrunden er det Lodden Løvefod.


Mine fisk er ved at svømme helt væk, i et hav af blå Geranium Baby Blue. Jeg vil give fiskene et par fliser mere under bugen, så de kan komme lidt højere op. Godt nok skal de svømme i blåt vand, men de må også gerne kunne opdages, eller måske endda ses, når man går forbi.


En Geranium Phaeum med smukke lyseblå blomster. Jeg kender ikke sortsnavnet, da jeg har fået den af samme mand, som jeg fortalte om før. Men nu har jeg lige købt den nye bog om Geranier, da vi var på plantermarked i Geografisk have, så nu er der da en mulighed for, at finde ud af det. I baggrunden er der nogle bittesmå blomster, med præcis samme blå nuance. Jeg aner ikke hvad det er da den var her da jeg kom. Ud over en sød lysegul Ranulkel, var den eneste blomst der var her, ud over mælkebøtter altså.


Lovende knopper på min nye rose Russeliana, som jeg købte ved JAS Roser i efteråret. Det er en meget smuk slyngrose, hvis man skal tro de billeder jeg har set, og indtil nu lover det rigtig godt. Jeg er meget spændt.


Geranium som jeg ikke kan huske navnet på, sammen med stokrose og Rose De Rescht.Rigtig mange små bitte knopper, som lover en rig blomstring på min nye slyngrose Rose Marie Viaud, som jeg også købte ved JAS Roser i efteråret. Den skulle være purpurviolet. Det er jeg meget spændt på at se, da jeg ved hvor meget farver på billeder kan snyde. 


Her mellem Rose De Rescht hækken og trampolinen, hvor der skal være et espalier, der er under opførsel, gror endnu en af mine nye slyngroser, blandt kæmpe stenbræk og kornblomsten "Black Night". Det er rosen Alexander Girault, som jeg ligeledes købte ved JAS Roser.


Rosenprydløg sammen med enårige valmuer, salvie, kongelys, verbena, penstemon og meget andet guf i rosenbedet.


Marguerite Hillings første blomst. Blev købt hos JAS Roser i efteråret, fordi jeg kom til at sige højt, at jeg er helt vild med den lysegule rose Aichä, men den passer ikke rigtig ind i min have, når den har sin gule farve. JAS synes Marguerite Hilling er det nærmeste du kan komme en lyserød viriant. Så det vil jeg prøve at se. Måske bliver jeg vildt begejstret. Indtil nu synes jeg i hvert fald den er meget sød.


Så smukke er Marguerite Hillings knopper.


Geoff Hamilton er endnu en rose købt ved JAS Roser. Jeg ved godt jeg skal have tyndet ud i valmuerne tættest ved rosen. Det gælder flere steder i rosenbedet og jeg klarer det en af de første dage.


En meget smuk violet Akeleje i mit nordvendte bed, hvor jeg også har roser. Det skriver Kjeld Sloth nemlig i sin bog Havespor, at man kan. I hvert fald nævnte han et par stykker. Det prøver jeg da, tænkte jeg, for min have har rigtig meget skygge.Bonica ser meget sund og grovillig ud. Jeg er meget spændt på, at se hvad hun kan.


Rosen prydløg i mit rosenbed.


Der er rigtig mange sten, hver eneste gang man sætter spaden i jorden på vores grund. Stenene sorterer jeg fra og gemmer, så de kan ligge oven på ukrudsdug og pynte. Disse sten har dog allerede været brugt til det formål én gang. De blev fjernet, ligesom ukrudsdugen, da det trængte til at blive lagt om. Desuden var området bag drivhuset strørre, så der skal ligges ukrudsdug i hele området bag drivhuset. Jeg kommer jo ikke der om og får luget. Det ville blive grimt at se på ellers. Slå græs der omme, ville der være for lidt plads til. 


Opium valmue. Farven er ikke helt rigtig. I baggrunden ses en færdig blomst fra rosen The McCartney Rose


En anden Opium Valmue.Endnu en Geranium. Hvis jeg har et planteskilt, er det druknet i blomster, så jeg kan, i hvertfal p. t., ikke fortælle hvad den hedder. Men den har allerede bredt sig helt vildt, og den blev plantet sidste år.


Det forhåndenværende søms princip. Snobrødspinde, som jeg havde fået flere af, end jeg skulle bruge, blev i et snuptag forvandlet til en staudeholder eller et treben for en blå Riddersporer, som jeg købte sidste år på plantemarked i Geografisk have. Sidste år blev den kun ca. 30 cm høj og uden blomster. Så i år glæder jeg mig til, at se hvad den dur til. En sortlilla Akeleje. I baggrunden The McCartney Rose.


The McCartney Rose består i min have af 6 rosenbuske, plantet tæt sammen, inde i midten af mit cirkelrunde bed. Rosen er en foræring fra min svigermor, der ikke var så vild med den. Hun er mest til de gule og varme farver. Den blomster kontinuerligt hele sommeren, og jeg synes den er fantastisk. Her har den selskab af nogle smukke blå Iris.


En næsten sort Geranium Phaeum.


Knopurt og Akeleje.


Hvad er dette for en smuk staude? Giveren er død, så jeg kan ikke spørge ham.


Helt sart lys lyserød Akeleje.


Den samme igen.


Geranium Rose Clair.


Engelsk græs og Skovmærke.


En krukke med små bitte rosenbørn. Helle/Blomsterhatten opdagede man kunne købe rosenfrø i vinter, da vi ville bestille frø hjem. Det skulle prøves.  Helle har sået og priklet. Nu har jeg fået nogle af dem, som jeg har pottet op i denne nok lidt for store krukke. Spændende om de kan blive til noget rigtigt. Det har været sjovt indtil nu i hvert fald. 


Akeleje under min Troldhassel.


Smuk Akeleje i mit skovbed.


Et kig fra den ovale plæne, med skovbedet i ryggen. Hold nu op, hvor det begynder at ligne noget i min have, med både veldefinerede haverum og frodighed. Her ses det tydeligt, at drivhusets størrelse passer fint ind i helheden. 


Nyindkøb fra plantemarked i Geografisk have, som jeg ikke har nået at få plantet endnu. Jeg købte mig 3 forskellige nye Geranier, en blåhat, en gudeblomst og flere andre.


I går var jeg på havetur til Videbæk, hvor vi sluttede af på Herborg Planteskole. Der købte jeg en ret stor Syren til 188 kr., en Røn Sorbus Dodong, som jeg længe har ønsket mig for 225 kr, samt en Rosenkrave med pink blomster. 


Primula og Gudeblomst vil gerne plantes ud hurtigst muligt. Jeg håber jeg når det i morgen, hvor jeg også skal ud af huset.


Her venter de to liljer jeg fik med hjem i dag istedet for de to der ikke ville spire frem, af de som jeg havde købt ved Peter Møller til foredrag i Christiansfeld i vinters. Jeg fik disse to nye efter eget valg og uden beregning. Så kan man altså roligt handle liljer, når man kan stole på den service, mener jeg. Desuden er der bla. en frynset, fyldt anemone, en blå anemone og en anemonella, samt meget, meget mere guf. Så romantikken kan rigtigt komme til, at blomstre. Der bliver dog også nogle planter til overs, som jeg kan tage med til Samsø, så der er noget at bytte med.


I dag har jeg været til Havedag på Karensminde i Grindsted, sammen med Tim Skovrup og Helle/Blomsterhatten. Det var rigtig hyggeligt. Her mødte vi også Vivi fra Mit Grønne Univers. Denne havedag bød på foredrag med Birgitte Husted Bendtsen, stort og rigt varieret plantemarked med 40 forskellige stande.


Og Jørn Dannersboe kom også til Karensminde i dag, hvor han fortalte om Skov- og surbundsbedet. Jeg har skrevet referat ned fra de to foredrag, så de følger en dag, hvor jeg har tid, lyst og overskud. 
Alt i alt en helt forrygende dag. Vi skulle ellers have været op til Kjeld Sloth i Elipsehaverne, hvor der var Garden Party i dag, Helle, Tim og jeg. Men så kom jeg til at nævne for Jacob, at det var ærgerligt det var samme dag, for jeg syntes godt nok det lød spændende det her i Grindsted. Så sladrede han til Helle, som  fluks Googlede det på sin I pad, som hun havde medbragt på vores havetur i går. Hun ville rigtig gerne med og foreslog vi spurgte Tim om vi ikke skulle prøve noget helt nyt. Tim blev ringet op og han Googlede så også, før han ringede tilbage. Jo, lad os prøve. Så det gjorde vi. Og selvom arrangementet i Elipsehaverne var så godt sidste år, at vi var super begejstrede, så var vi alligevel enige om, at det her var rigtig godt, og det var godt vi kom til Karens minde i dag. Næste år er vi måske heldige, at det falder to forskellige dage, for egentligt ville jeg ikke gå glip af noget. Men der er bare ikke 7 dage i hver weekend, så vi bliver nok nødt til at vælge. Det tager vi til den tid. Det var i hvert fald en super dag i dag. 
14 kommentarer:

 1. Tak for sidst. Dejligt at læse, at i havde en god dag på Karensminde i dag :-)
  Hvor bliver det godt for dig med et drivhus :-)
  Åhh hvor jeg glæder mig til, jeg får tid og råd til et drivhus igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Selv tak. Så fik vi da snakket LIDT mere:-) Det var dejligt.
   Jo, vi havde en helt fantastisk dag. Jeg er glad for vi tog til Grindsted istedet i år. Jeg havde ellers glædet mig til Garden Party i et helt år, for jeg var helt høj over arrangementet sidste år, fordi jeg syntes det var så godt. Men der kommer forhåbentlig en ny mulighed for, at komme med til næste år.
   Ja, det bliver rigtig dejligt. Drivhuset har vi købt, fordi vi har revet vores faldefærdige udestue ned, og jeg kan ikke undvære, at så og prikle i foråret, eller at have et sted at gå ind, ude i haven, når det blæser eller er køligt.
   Mit drivhus kostede kun 2.000 kr., men så er det jo heller ikke så stort. Udestuen var ca 25 m2, og der brugte jeg al pladsen. Pladsen kommer jeg til at savne, men det er der jo ikke noget at gøre ved. Til gengæld har jeg sat en metalreol op i vinduet ude i fyrrummet, så der kan jeg også have små plantebørn stående. Der er alligevel plads til en del på den måde.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 2. Det er ikke nemt at nå det hele, men nu fik du i hvert fald dit drivhus. Du skal nok få udnyttet det og blive glad for det, det er jo bedre end ingenting og bedre end din udestue.
  Det lyder spændende med foredrag og Karensminde, I har fået noget ud af dagen.
  Planter med til Samsø, det lyder godt, jeg har nok noget at bytte med.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er sørme ikke nemt. Men Jacob har været mere end effektiv lige siden påske, så jeg klager ikke. Jeg kan jo se de forskellige projekter rykker sig lidt i hver eneste uge.
   Ja, jeg er også helt sikker på, at jeg bliver glad for drivhuset. I dag har Jacob sat gummifuge rundt ved aluminiums listerne, så nu er han klar til, at sætte glas i.
   Ja, jeg tænkte, at vi sikkert kunne afsætte noget til dig, du har garanteret også bedre plads end mig. Eller måske bytte med andre også, hvis der er flere, der tager overskudsplanter med. Det ser vi. Jeg tager det i hvert fald med, og forventer ikke, at tage det med hjem igen:-)
   Jeg er for alvor begyndt at tælle ned nu. Jeg glæder mig bare helt vildt:-)
   Knus

   Slet
 3. Til lykke med dit nye drivhus. Det ser ud, som om det lige passer perfekt til stedet.
  Du har fået dig noget af en samling storkenæb :) Det er også skønne planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Tak. Ja, det er simpelthen som skræddersyet:-)
   Ja, Storkenæb er min absolutte ynglings staude. Der stod en Storkenæb i min allerførste have, da jeg flyttede hjemmefra som 18 årig. Der stod sådan set to, men det var den samme sort, så den har jo bare været delt. Det var nogle kæmpe store eksemplarer, der havde stået der i flere år, og de blomstrede fra tidlig sommer og helt til frost med nogle store blålilla blomster. Jeg var totalt solgt, og har været det lige siden.
   Jeg undrer mig meget over, at der ikke findes en Storkenæbs klub, lige som der findes Rhododendronklub, Primulaklub, Rosenselskabet, Fuchiaklub, Pelargonieklub osv. osv. Jeg ville have elsket en Dansk Geranium klub/forening. Jeg forstår altså overhovedet ikke hvorfor den ikke findes. Måske skulle jeg overveje, at tage initiativ til, at starte en selv, som der var en der foreslog mig, sidst jeg brokkede mig over det. Så kan man se Storkenæb hos hinanden og bytte Storkenæb med hinanden, inspirere og lære af hinanden.
   Så jo, jeg har meget svært ved, at gå forbi en Storkenæb jeg ikke har, uden at købe den. Jeg har det åbenbart på samme måde med anemoner også. Det skulle ellers ikke være en samler have! Det bliver det nok lidt alligevel.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 4. Det ser ud som om, du får et skønt lille drivhus. Bare rolig, et drivhus bliver aldrig stort nok, så her er det vigtigt at det passer i haven. Vi har også valgt at få det til at passe ind i størrelsen og ikke at det dominerer. Håber I får glæde af det lille rum. Dejlige Geranier. Jeg har nyligt fået øjnene op for de dejlige vækster og tror jeg vil få fat i Rozanne. Så er man sikker på farve i haven hele sommeren.
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte.
   Det er længe siden sidst. Dejligt, at høre fra dig igen:-)
   Ja, det er vigtigt det passer godt ind. Jeg kunne nok godt have fået plads til et større drivhus, hvis jeg havde indrettet havens rum på en anden måde, men nu var det også økonomien der afgjorde, at vi købte det billigste vi kunne finde. Jeg ville gerne have haft et lysthus eller et drivhus af genbrugs vinduer, for det synes jeg er meget mere charmerende. Dette drivhus bliver jo næppe lige så fint som fx dit. Men jeg blev skilt fra handymanden, som jeg engang var gift med. Det er jeg faktisk rigtig godt tilfreds med, så jeg lever fint uden gør det selv projekter i stor stil, selvom det kunne være blevet rigtig fint, og lever med mit lille aluminiums drivhus. Jeg må finde mig nogle smarte løsninger til alt potteriet om foråret. Jeg har også inddraget vinduet i fyrrummet, som har fået monteret en metalreol. Det virker rigtig fint til frøformering, så det vil jeg bruge det til også i fremtiden. Og så må jeg ønske mig nogle hylder fra Morten og Zinkbakken, så jeg kan få planter helt op i toppen af væggene på drivhuset.
   Ja, Geranium er, som jeg lige har skrevet her over, min absolutte favorit staude. Den overgår alle andre i min verden. Rozanne er utrolig yndig og den blomstrer overdådigt i flere måneder, så den skal du virkelig ta' at se efter, næste gang du kommer forbi en planteskole eller lignende.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 5. Det er dejligt at det går fremad med drivhuset og haven i det hele taget.
  Det ser flot ud det hele.
  Kan forstå vi ses på Samsø, jeg glæder mig til turen.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Ja, det er bare rigtig dejligt. Og selv om vi kun er midt i juni, og jeg har været "nedlagt" af min hofte i foråret, så synes jeg vi har fået lavet rigtig meget nyt i haven i år allerede. Både nyt drivhus lige om lidt og nye bede, og der er plantet en masse nyt også.
   Ja, jeg har også opdaget, at du og din mand kommer. Jeg glæder mig også helt vildt. Jeg kommer jo sammen med Tim Skovrup, Helle/Blomsterhatten, (som også er min hjerteveninde), og Lilian/I Hebes have (athaveenhave). Lilian sidder jeg også i bestyrelsen sammen med i Rosenkredsen Haderslev. Så vi kommer en god lille flok, det bliver rigtig hyggeligt. Jeg glæder mig både til turen og til at komme over og se Lisbeths have og få snakket med nogle af alle jer andre. Få sat ansigter på de jeg ikke har mødt før til blogtræf. Glæder mig til vi ses.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 6. Godaften Malene.Det bliver dejligt at møde dig igen hos Lisbeth.Og jeg er sikker på du at du bliver rigtig glad for dit lille drivhus.Jeg er rigtig glad for min lille pergola ved mit drivhus.....du kan se den i mit indlæg om pergola.Og hold da helt op hvor har du mange forskellige storkenæb.....har også rose Claire og nogle jeg ikke kender navnene på.Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette.
   Ja, det synes jeg også er dejligt. Det var da alt for lidt, vi nåede at snakke.
   Ja, jeg så jo da du lige var blevet færdig med pergolaen. Det er dejligt med noget højde til haven. Det ser rigtig godt ud.
   Ja, det har jeg. Og så har jeg slet ikke engang vist dem alle. Og jeg har købt 7 eller 8 nye Geranium bare her i juni måned. Det skulle ellers IKKE være en plantesamler have. Men jeg er altså meget glad for Storkenæb.
   Godnat knus Malene

   Slet
 7. Hej Malene
  Fantastisk som det skrider frem med drivhuset.
  Jeg syntes også at størrelsen er helt perfekt og ja tror desværre også at det er lige meget hvor stort det er så kan man altid bruger mere plads.
  Jeg prøvede også at tælle Geranier i går men opgav, da de er forvildet en del sammen og har frøsået sig meget i min vilde have. Vejret er nu ikke alt for fint til jeres familiedag i dag, nå håber i hygger alligevel.
  Glæder mig til mandag hvor vi skal på pæon tur og i landbo haven, det bliver en god dag. Knus fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Ja, han har knoklet for, at projektet kunne blive færdigt. Nu mangler han, at lave en trappe til mig, så jeg kan komme ned i drivhuset, og at skære nogle fliser til for mig. Så kan jeg selv begynde, at indrette mig.
   Jeg tror heller aldrig et drivhus kan blive for stort, for man bruger jo altid den plads man har. Mit drivhus er alt for lille til alt det jeg gerne vil, men jeg må bruge det som en øvelse ud i begrænsningens kunst. Det er sikkert sundt nok. Harmonisk ser det i hvert fald ud i min lille have, med et drivhus der ikke er alt for stort.
   Jeg kom op på 27 forskellige Geranier, hvis jeg talte rigtigt den anden dag. Det kan jo sagtens blive til mere, når man tænker på, jeg har 63 forskellige roser. Jeg påskønner jo Geranier mindst lige så meget, og de fylder da ikke helt så meget som en rose.
   Hvad er det for noget sludder?! Du har da ikke en vild have. Den er flot og frodig, men der er selvfølgelig bugnende fyldte bede, så det bliver nok lidt mere vanskeligt for dig, at tælle. Føler du dig ikke bare rig, når du har så mange, at du må opgive, at tælle?
   Vi havde en dejlig familiedag i går. Vi startede med, at gå tur i Anlægget, som ikke længere hedder Anlægget, men Troldeparken. Fis i en hornlygte. Det kan man sgu da ikke bare lave om på, bare fordi man får en fjollet idé. Det er lige som med negerboller. Det vedbliver de med at hede, og dermed basta!
   Det var meningen vi skulle sidde og spise i Anlægget, men vi kunne ikke sidde der, uden at blive våde. Så vi spiste frokost i mors børnehave, hvor vi også grillede til aften. Om eftermiddagen var vi jo i Olsens Paradis. Mor havde været der to gange før. Jeg kunne absolut ikke se nogen grund til, at skulle se den mere end allerhøjst den ene gang! Det var som forventet mere specielt, end det var kønt. Men den passede vist ret godt til ejeren! Til gengæld vil jeg sige, hold dog op, hvor en gæstfri have. Der var åbent hele døgnet, man måtte tage sin hund med,(hvilket vi ikke gjorde), og man måtte selv arrangere sin fest og spille højt musik i deres have! Den gik altså virkelig ikke her hos mig. Men jeg var meget imponeret over, at de var så åbne for besøgende. Det var så også, bortset fra de mange forskellige Korea Korneller det eneste positive, jeg kunne finde om den have. Det var SLET ikke mig.
   Det er jeg sikker på det bliver i meget højere grad i morgen, og jeg glæder mig rigtig meget.
   Knus

   Slet