Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 13. september 2013

Virkelighedens Torneroseslot hedder Trappendalgård


Trappendalgård ligger ved et sommerhusområde, der hedder Trappendal i Hejlsminde, (som ligger imellem Kolding og Haderslev). Her bor næstformanden i Det Danske Rosenselskab Jens Otto Pedersen sammen med sin mand Gunnar Midtgård Krag. Gården er en gammel slægtsgård, så Gunnar er vokset op her.


Gavlene ud mod den stille vej, er fuldstændigt pakket ind i roser.


Her er der et lille kig ind til den nærmeste nabo, som er et sommerhus, da Trappendal i Hejlsminde i dag er et stort sommerhusområde.


Jeg fulgtes med Jette fra Fru Friis Frøbo og Helle fra Blomsterhatten.

Rosen her er en helt særlig rose for Jens Otto og Gunnar. (Det er ikke dem, men et par besøgende der er kommet med på billedet).


Rosen er nemlig opstået som frøplante/spontan hybrid her på Trappendalgård. Derfor hedder den Trappendalrosen. 


Billedet af buketten her, er Gunnar og Jens Ottos eget billede. Rosen er helt fortryllende og jeg har selv plantet den i min egen have for to år siden. Den står under et stort asketræ og derfor mangler den endnu, at vise hvad den kan. Men Jens Otto forsikrer, at det skal nok komme.En havemur på tværs af haverummet, imellem forhaven og baghaven, er fuldstændigt pakket ind i roser.Wrams Gunnarstorp er nem at kende, og den har jeg også selv i min egen have. Den blev plantet sidste år op af en stolpe, ved min terrasse.


Jette/ Fru Friis Frøbo og Helle/Blomsterhatten, som jeg fulgtes med.


Gunnar guidede os rundt cirka halvdelen af haven, hvorefter Jens Otto tog over. Gunnar ved også rigtig meget om havens roser, kunne vi høre.


På den anden side af muren, åbenbarrede sig en stor åben plads, hvor det grønne fik lov at dominere. Midt på plænen stod en stor gammel Magnolia.Den imponerende grønne Gunnera/Mamutblad havde også fået plads i dette grønne haverum.


Et kig til terrassen, hvor det gæstfrie værtspar bød på både vådt og tørt til alle havens mange besøgende. Det var rigtig hyggeligt. Utroligt søde mennesker, synes jeg.


Overgangen mellem det grønne haverum og en stor rosenhave, blev markeret med en søjlegang med tydelig inspiration fra det store udland. Meget kreativt og dekorativt.


Det hvide bed i skyggen var relativt nyt.


Der var kredset om detaljerne og jeg fik følelsen af, at Gunnar og Jens Otto havde glædet sig til, at få havebesøg.


Et nyt rosenbed, som det vil være spændende at komme tilbage og se om nogle år.
I baggrunden ses Jette og Helle, som står og snakker.


Her står Helle/Blomsterhatten foran et fint, gammelt lysthus.


Et kig ned fra haven mod den smukke, gamle gård. 


Så fik Jens Otto øje på os, og da vi kender hinanden lidt i forvejen, faldt vi i snak, og han viste os rundt i resten af haven. Foran Jens Otto ses en relativ ny pergola, lavet af stolper med rionet på. Meningen er, at den skal dækkes af slyngroser og klematis.


Nærbillede af noget af pergolaen.
Ud over interessen for roser, fletter Jens Otto også med pil. Så man kunne købe alverdens smukke, hjemmeflettede kurve, til mange formål. Og så var der disse fine vaser, kombineret med pilegrene, stukket ned i nogle huller i glasset, langs kanten af vasen. Ved hjælp af grenene kan man lave en smuk buket, bare ved at stikke blomsterne ned imellem. Så holder grenene ligesom sammen på buketten. Viola, så har du en smuk buket til bordet, og som er utroligt nem, at binde.


Foran køkkenvinduet står der en ugle, som er hugget ud i en sten. Den smukke figur har Jens Otto fået i 60 års fødselsdagsgave. Det er helt tydeligt en gave han blev meget glad for og den pifter nu et lidt mørkt hjørne op, samtidig med, at man helt sikkert ser den hver dag, sommer som vinter. Det synes jeg er ret godt tænkt.


Den er da også bare rigtig sød, synes I ikke? Det synes jeg i hvert fald. At det netop er en ugle, tror jeg
 ikke er nogen tilfældighed. Både Gunnar og Jens Otto er nemlig pensionerede lærere.Haven skråner relativt meget, men det har man udnyttet på smukkeste vis. Her er et kig nede fra huset og op i baghaven og det smukke, gamle lysthus. Diget og stentrappen tror jeg har været der i rigtig mange år, men det er stadig et smukt indslag i haven, som er med til at give den del af haven et dejligt udtryk.
Her er vi blevet budt på en lille forfriskning og der er sat god tid af til, at vi kan hyggesludre før vi går. 
Det er Helle/Blomsterhatten der har sneget sig ind på mit billede igen!En smuk rose er jo kun en halv oplevelse, hvis ikke den dufter.


TAK for en rigtig dejlig dag i et fantastisk sommervejr, både til Helle og Jette og til det søde værtspar Gunnar og Jens Otto. 


36 kommentarer:

 1. velkommen tilbage på bloggen :) - og tak for sidst,,, det er nogle gode billeder du har fået taget fra haven, jeg har til dagens dato ikke været der endnu !! men tydeligt et besøg værd ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Selv tak, det var rigtig hyggeligt, selvom det ikke var vejr til at komme ud og se haven også.
   Ja, tak det synes jeg også. Det er helt klart en fejl, at du ikke har set haven her endnu, så du har virkelig noget at glæde dig til. Jeg følger gerne med igen en anden gang, for jeg kan godt tåle at se den igen. Jens Otto ville ikke bytte hus og have, det prøvede jeg ellers på at tilbyde ham! Det er et helt vidunderligt sted de har der.
   Ses vi i Seest i næste uge?, (hvor Rosenkredsen trekantsområdet afholder et arrangement, også med netop Jens Otto der vil vise nogle billeder fra sine ture).
   Hils omkring dig.
   Knus Malene

   Slet
 2. Sikke dog et overflødighedshorn af skønne roser :-)

  SvarSlet
 3. Hej Malene.Også et velkommen tilbage til bloggen fra mig......du har været savnet.
  Altid dejligt med havebesøg.....har selv lige besøgt Solhøj planter sammen med Gitte.Og kan se at du havde godt selskab.
  Skønt sted i har besøgt....med pragtfulde roser overalt.Er lige blevet færdig med et stort nyt bed......glæder mig til at vise det i morgen.Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tak, jeg har også savnet jer alle sammen. Men jeg har ikke haft det så godt her hen over sommeren. Jeg har været meget plaget af kvalme og træthed, så jeg har ikke været mange sure potter sild værd. Mange aftaler er blevet aflyst og tilværelsen i det hele taget gået lidt i stå. Så jeg har simpelthen ikke haft så meget overskud. Når jeg endelig har haft det godt har jeg været ude og nyde den fantastiske sommer vi har haft. Heldigvis lader det til jeg begynder at få det bedre nu. At jeg har haft det dårligt har været helt selvforskyldt og pga. lykkelige omstændigheder.
   Knus og tak jeg havde en rigtig dejlig weekend. God uge til dig.
   Malene

   Slet
  2. Hej Malene.Vil da lige ønske dig tillykke med den dejlige nyhed.
   Så kan jeg jo godt forstå at du ikke har haft overskuf til at blogge.Håber du snart får det bedre med kvalmen.Pas på dig selv knus Jette

   Slet
  3. Tak Jette.
   Jeg tror det begynder at lette nu. Jeg håber det i hvert fald.
   Tak i lige måde.
   Knus Malene

   Slet
 4. Hej Malene
  Jeg var da lige ved at blive bekymret for sønderjyderne, I har været længe væk, men jeg kan da se I lever i bedste velgående, heldigvis.
  Tak for en dejlig tur i Trappendalhaven, det er en flot have, må jeg sige, og sikken en masse skønne roser, I fik set, godt du tog billeder.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak, hvor er du sød. Jo, vi lever bestemt i bedste velgående, både Helle og jeg. Jeg skal hilse jer alle sammen. Hun er ved at føre sine store haveplaner fra papiret og ud i virkeligheden i haven. Jacob og jeg har været og hjælpe hende, med at måle haven op nogle gange, så hun kunne komme igang med de mange planter der skal flyttes. Helle bøvler desværre så meget med ryggen, så hun er nødt til at vælge imellem om hun vil sidde ved computeren eller ud i haven, hun kan ikke holde til begge dele den samme dag. Men jeg ved hun håber hun kan komme igang med at blogge lidt igen, når hun har fået mere styr på haven og vejret bliver svært at være ude i.
   For mit eget vedkommende er energien og overskudet fuldstændigt forsvundet både til det ude og det her inde, fordi jeg har haft det rigtig dårligt hen over sommeren og til dels stadig har det. Men det går over igen og jeg er rigtig glad, for årsagen til at jeg har det dårligt er en planlagt og længe ønsket graviditet, på trods af min sygdom. Jeg har været temmelig hårdt ramt pga. det ene oven i det andet. Men det må jeg jo tage med, når det er det vi gerne vil. Jacob tager barsel, så jeg kommer ikke til selv at stå med den lille, det vil være urealistisk, at tro jeg kan holde til det. Men det er dejligt vi er kommet her til nu, hvor vi tør springe ud i det, efter vi har spurgt lægerne til råds. Jeg regner bestemt med, at jeg har overskud til at blogge fra nu af og hele vinteren. Når den lille kommer til verden i marts, må vi se hvad det kan blive til, men indtil videre regner jeg med i kommer til at høre en lille smule til mig i ny og næ, selvom det jo nok bliver en del mindre end hidtil, i hvert fald i en periode, når vi kommer dertil.
   Det var så lidt. Jeg synes også Trappendal var et usædvanligt fantastisk sted.
   Kærlig hilsen
   Malene
   Ps. har du nogensinde fået læst mit forrige indlæg om din have?

   Slet
  2. Kære Malene og Jakob
   Ja men tillykke med de lykkelige omstændigheder, hvor er det modigt og flot af jer, at I tør vove jeg ud i at få baby. Jeg håber, du snart er ovre med kvalmen, så du kan nyde din graviditet og glæde dig til den lille ny kommer, det bliver dejligt.
   Godt at Jakob kan tage barsel og hjælpe dig, heldigvis har du jo også de store piger, de vil nok hjælpe også, og mon ikke din mor også giver et nap med. Det skal nok gå.
   Jeg selv skal være Bedste til januar, en lille dreng ventes hos de næsten nygifte.
   Vil du hilse Helle mange gange og sige, at vi savner hende og glæder os til hun er færdig, så vi kan se, hvordan det hele kommer til at se ud, men hun skal selvfølgelig give sig god tid, så hun er klar til det.
   Jeg har ikke læst dit indlæg om min have, jeg kan heller ikke finde det, selvom jeg kigger tilbage.
   Knus fra en lettet fru Høneballe, jeg var jo bekymret for, at der var mere alvorlige ting galt hos jer.

   Slet
  3. Tusind tak Lisbeth.
   Neeej tillykke, hvor dejligt at der også skal være familieforøgelse i din familie. Du må hilse de unge mennesker og sige tillykke fra mig. Du må undskylde jeg har gjort dig bekymret, jeg kunne måske godt have skrevet en lille bitte hilsen.
   Jeg kan ikke forstå du ikke kan finde indlægget om din have, så er det jo endnu længere siden du har set noget til mig. Det burde være indlægget lige før dette, da det var det sidste jeg nåede at lave, før jeg blev helt mørbanket.
   Ja, jeg er sikker på det nok skal komme til at gå med Jacobs hjælp og pigerne er vandt til at hjælpe til.
   Du kan tro jeg vil hilse Helle og jeg lover dig, der er noget at glæde sig til. Det bliver helt vildt godt det hun får lavet.
   Knus og kram
   Malene

   Slet
  4. Hej igen
   Når jeg går ind på blogger og tager din blog, kommer det indlæg slet ikke frem. Jeg skal helt ind på din blog og kan så se, at der er et enkelt indlæg under juli, det var det om min have. Så jeg er lidt undskyldt :)
   Tak for lykønskning til Bedste og de unge.
   Knus Lisbeth

   Slet
  5. Okay, så er det jo derfor. Hov jeg glemte vist Bent, så ham må du skynde dig at hilse også.
   Knus

   Slet
 5. Hej Marlene. Velkommen tilbage til det blogland, jeg havde godt nok også undret mig over dit/jeres fravær. Det var virkelig en dejlig dag i denne skønne rosenhave og jeg var meget glad for at komme med. Selv er jeg aldrig nået til at vise billeder derfra, men måske til vinter... :)
  Tak for det skønne gensyn fra den tidlige sommer, nu hvor vi er på vej ud i den anden ende. Haveknus fra mig. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, jeg er godt klar over vi har været lidt længe væk fra blogland. Jeg tør godt sige på vores begge to´s vegne, at vi også har savnet jer. Jeg har skrevet her over hvad vi "har været oppe imod", så du kan læse med ved mit svar til Lisbeth.
   Jeg synes også vi havde en rigtig hyggelig og inspirerende dag. Det var dejligt du tog med os. Så vil jeg glæde mig til, at se dine skønne billeder når det bliver vinter.
   Ja nu varer det ikke længe, før vi skal til at dyrke lidt mere armchair gardening igen. Så kommer vi sikkert også til at skrives meget mere ved igen:-) Måske ses vi i Seest den 25. september, hvis du er kommet med i Rosenselskabtet, som du var ved at snakke om dengang?
   Haveknus og tak for en dejlig dag i sommers:-)

   Slet
 6. Tusen takk for en deilig havetur! Nå ønsker jeg meg en virkelig tur til stedet!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Ja, det lyder som et godt ønske. Gården ligger lige ved et attraktivt sommerhusområde, helt ud til kysten, så det ville være en god havetur, at kombinere med en ferie i Danmark.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 7. Et fantastisk sted, og Trappendalrosen er helt vidunderlig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte.
   Ja, det var et virkeligt fantastisk sted, og endnu mere fantastisk i virkeligheden, end på billederne.
   Trappendalrosen er i en klasse helt for sig. Helt utroligt hvor fantastisk naturen kan være, når der kan opstå så fantastisk en frøplante:-)
   Knus

   Slet
 8. Det er vel nok en skøn have, den skal på listen over haver der SKAL besøges.Næste års ferie kommer til at gå med at besøge smukke haver på Fyn og i det Jyske.
  Have hilsner og god weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Så må du ikke snyde dig selv for en tur ud til Gunnar og Jens Otto. Hvis de ikke har annonceret åben have, er jeg sikker på de vil være glad for at blive spurgt alligevel, når nu du er i det jyske. Får du tid giver jeg gerne frokost eller eftermiddagskaffe en dag, hvis det kan blive en mulighed. Så kan du også se min lille have i virkeligheden, hvis du har lyst til det.
   Knus Malene

   Slet
 9. Nej, sikke da et fantastisk sted! Den have kendte jeg slet ikke til. Hvor ser der bare fuldstændig bedårende ud. Tak for meget inspirerende indlæg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Ja, det er helt vidunderligt:-) Det var både bedårende, overdådigt og fuldstændigt ubeskriveligt romantisk. Jeg kunne næsten ikke få nok, så det blev nydt i fulde drag.
   Dejligt du nød billederne:-)
   Knus Malene

   Slet
 10. Sikken dog en fantastisk rose, den Trappendalsrose sjovt at den er opkaldt efter stedet og vokser næsten ind i himlen.
  Tak for turen. Man kan se, at her bor nogle kreative folk.

  TIL LYKKE med graviditeten til jer begge, ja jer alle. Dejligt med mere liv i hus og have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Ja, den er helt vidunderlig. Jeg skyndte mig også at købe den, så snart jeg havde set den første gang. Men hos mig er den bare en lille gren, selvom den har stået her i to år. Jeg har plantet den under det store asketræ jeg har, i håb om den vil blive lige så stor hos mig. Der har den jo en del konkurrence, så det er klart det tager lidt længere tid, at etablere sig. Men Jens Otto siger, at den skal nok komme, når den først har fået fat.
   Tak for det. Ja, det glæder vi os til.
   Kærlig hilsen
   Malene

   Slet
 11. Skønt indlæg fra et dejligt sted. Jeg har hørt navnet Trappendalrosen, men aldrig kendt historien bag. Skal lige love for at der var skønne roser her. Tillykke med omstændighederne og held og lykke med det hele :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja, det er et rigtig dejligt sted, og det er værd at køre efter, hvis du og Malcolm kan få lyst til at se det engang.
   Så er jeg da glad for, at jeg kunne gøre dig klogere med hensyn til den vidunderlige Trappendalrose.
   Tak skal du ha', vi glæder os meget.
   Knus Malene

   Slet
  2. Ja, man bliver jo klogere hver gang man klikker ind hos en blogger - der er inspiration overalt :)

   Slet
  3. Ja, det er en fantastisk verden at være en del af. Det er herligt ikke bare, at gå rundt hjemme i egen have, med rumpen i vejret, men rent faktisk at kunne dele oplevelser, viden og idéer med nogle der er lige så havefjollede:-)

   Slet
 12. Hej Malene.
  En rigtigt romantisk have du har fundet der.
  Vi kommer af og til til Stalden midt i Hejls, og finder ting og sager. Det må være i nærheden af haven, du viser.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jørn.
   Ja, den var utroligt overdådig:-)
   Jeg kender ikke Stalden, men Hejls ligger ikke ret langt fra Hejlsminde, så jeg vil varmt anbefale, at I spørger Jens Otto og Gunnar om de har lyst til et havebesøg, hvis I er på de kanter i sommermånederne:-)
   Kh. Malene

   Slet
 13. Tak for rundvisningen i den smukke have.
  Som altid mange gode billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Åse.
   Det var så lidt. Tak, jeg er glad for du nød dem.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 14. Oh ja det var en skøn sommerdag i dejligt selskab( godt nok mange billeder af mig ,dog ikke med rumpen i vejret ) tak for genkigget, og jeg tar gerne turen for 4 gang.knus Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Ja, det blev en fantastisk oplevelse vi fik den dag, og jeg tager hellere end gerne med igen. Mange billeder af dig ja, man er da ikke i tvivl om du også var med! Nej, jeg udgiver da ikke billeder af rumper i vejret. Det lader vi andre om, ti hi. En intern kommentar:-)
   Jeg håber vi kan få mange dejlige, lignende oplevelser til næste sommer, selvom vi så skal have Jacob og den lille baby med. Men det må Jacob så overleve.
   Knus og glæder mig til du kommer på visit på torsdag.

   Slet