Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 30. oktober 2013

Oktobers smukke farver og stormvejr




I efterårsferien gik vi en tur i skoven, hvor vi nød alle efterårets farver, som dog ikke var på deres højeste endnu. Her ses mine piger, Simone på 8 år med Molly og Camilla på 10 år. Begge pigerne går til kor, og de gik og sang:

"Efteråret kommer,
fuglesang forstummer, 
visne blade hvivles bort, 
nu er forbi den korte sommer"!



Jorden var nogle steder et overordentligt smukt motiv.   



Jeg snakkede med pigerne om, at det er med at nyde den smukke Gunnera/Mamutblad, for så snart vi får nattefrost, så klasker den helt sammen.


En stor svaneælling, som så ud til at være helt alene.



Simone og Molly.



Hvad skulle jeg gøre uden Asters smukke farver i min have på denne årstid?


Hosta i selskab med Brogetbladet Skvalderkål, som ikke breder sig en brøkdel så meget som sin vilde søster!


Der er stadig enkelte Storkenæb/Geranium i fuld blomst endnu.



Flere smukke Asters.


Mange smukke efterårsfarver. Mit nye kamera vender åbenbart ikke selv billederne om, så det skal jeg lige finde ud af hvordan jeg gør.


En tredje slags Asters.



Dobbelt høstanemone. 


Stokrose


Storkenæb/Geranium Rozanne


Rose De Rescht


Rose De Rescht i selskab med Morgenfruer langs terrassen og drivhuset.


Parykbusk Grace. Også på siden!


Vinget benved med orange bær med pink kappe omkring.


Mamelukærme


Georginebed. De røde løvfarver ved plankeværket er på Bærmispel og Rønnetræet Sorbus Dodong.


Bed under opbygning. Bedet skal være smalt og aflangt med en buksbomhæk der omkranser det. Inde i bedet har jeg kun plantet hvide og blå blomster og forårsløg. Fra baljen, som bliver skiftet ud med en smuk vandsten, og ind mod huset, skal der være perlesten og en lille terrasse.



Mandag den 28. oktober blæste det op.



Om formiddagen var jeg ude i regn og blæst, selvfølgelig før det blev til storm, for at rede hvad der redes kunne af Georginer osv. Samtidig fik jeg havestole og krukker stillet i ly for vejret.






Det blev til mange fine buketter, som nu pynter rundt omkring i huset.



Selv på badeværelset, har jeg faktisk næsten altid en lille buket på håndvasken. Jeg elsker buketter og det kreative er en af de vigtigste grunde til, at jeg elsker min have. Både ude i haven og med de materialer den giver til buketter og dekorationer. 
Billedet vender rigtigt, hvis du kan vende din skærm om på siden! ha ha.


Billederne her er taget igennem vores nye entrédør. Når vi engang når der til,  bliver området hvor carporten er lavet om til forhave. Intentionen med billederne var, at vise hvor kraftigt det stormede ude i haven. Måske kan du se det, hvis du forstører billedet.




Buketterne hyggede sammen med levende lys rundt i huset, imens stormen rasede.


Mine Georginer blev godt rusket og mange knækkede, så jeg er glad for, at jeg fik plukket alle de buketter jeg gjorde. Der havde ikke været mange Georginer at glæde sig over efter stormen ellers. 


Planter og stolper osv. blev rusket skæve.


Plankeværket var heldigvis kun tænkt som midlertidigt. Det er meningen der skal rionet op.
Her kan man også se, at jeg er ved at lave en sti med trædefliser her hvor græsset altid er tyndslidt.


Enkelte tagplader knækkede også i stormens rasen.


Det mest ærgerlige i min have, var at mit nye drivhus blæste i stykker!!!!!!!!!!!!








Rosenbuen er bare en meget billig en fra Aldi, som ikke skal holde noget, men som skal bruges som skabelon for min bøgehæk-portal.
Her på hjørnet er det altid helt fedtet og glad, så snart det regner. Jeg er igang med, at forsøge mig frem, men jeg tror fliserne kommer til at ligge helt anderledes end de gør her. 



Bag drivhuset har jeg lagt en ukrudsdug og her smider jeg alle de sten jeg støder på under gravearbejdet i min have. Her er nemlig helt ufatteligt mange sten alle steder. Så kan de lige så godt blive brugt til noget nyttigt.


Jeg håber vores forsikring vil dække skaderne på drivhuset, så jeg ikke skal undværre det. Jeg nåede at få ryddet langt de fleste glasskår væk i går. I dag har det stået ned i stænger, så jeg valgte at blive inde.
Et drivhus kan trods alt erstattet. Langt værre gik det for Helle, hvor hendes store 4-stammede Ægte tulipantræ blev væltet helt nede ved roden, et kirsebærtræ væltede og hev fliser med op med roden og ødelagde et plankeværk, drengenes basketball kurv væltede og en række piletræer i skel væltede. De har et noget større oprydningsarbejde, og jeg ved Helle er meget ked af, at hun har mistet sit tulipantræ, som også var fantastisk smukt, og lige midt i haven. Den slags kan man ikke bare lige erstatte. Så pyt med de materielle ting.

10 kommentarer:

 1. Ja det er ærgerligt med alt det, stormen ødelagde. Sikken en masse fine buketter du fik ud af det, så kunne I nyde dem. Du har da også stadig en del blomster i haven. Fine billeder af pigerne, jeg håbede, der var et af moderen også.
  Knus og hils Helle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det var ærgerligt. Hos mig var skaderne heldigvis relativt små, men jeg var da hellere foruden.
   Tak. Ja, det var dejligt med friske buketter til vaserne. Ja, jeg prøver på, at have så mange blomster som muligt også forår og efterår, så sæsonen bliver så lang som muligt. Hvad buketter angår er det næsten altid nemmest at få flotte buketter, når der er Georginer, synes jeg. Så det er trist det snart er slut for i år.
   Ja, mine prinsesser viser jeg gerne frem:-) Moderen har kun en lille topmave at vise frem endnu. Hun har faktisk tabt sig af at være gravid, selvom hun nu er lidt over halvvejs:-)
   Tak jeg hilser Helle og jeg er sikker på jeg skal hilse igen.
   Knus

   Slet
 2. Ja du starter i fin stil med smukke billeder fra skoven og din have.
  De sidste er knapt så skønne. Hvor er det dog ærgerligt, at drivhuset blæste i stykker!
  Stormen har virkelig hærget over det meste af landet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Ja, det var alt for deprimerende, hvis der ikke også var noget at glædes over jo:-)
   Ja, jeg blev godt nok ked af det, da mit nye drivhus var blæst i stykker. Men da Helle så ringede og fortalte om hendes Tulipantræ, så synes jeg jo ikke længere jeg havde helt så meget at være ked af. Mit drivhus kan jo heldigvis laves igen. Men træls, det er det da.
   Knus Malene

   Slet
 3. Hej Malene Dejligt at høre fra dig igenOg mange gode projekter du har igang.Men ærgeligt med dit drivhus......lad os håbe at forsikringen dækker skaden.Håber også at maven vokser og at du har det godt.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, jeg har været så træt, så træt. Men jeg er vist ved at komme oven på igen nu. Nu har vi bare et stort projekt med at lave ny entre, så det koster også en masse tid og kræfter. Nu kan vi heldigvis også snart se enden på det. Så skal hele huset skures og skrubbes, for hold op hvor er her blevet støvet!!! Ja, jeg har gang i mange projekter, og jeg fik vist ikke nævnt, at jeg har fået flere forårsløg, der skal sættes, jeg har både stauder og nye buske der skal plantes, jeg skal forbi JAS Roser på lørdag, så derefter får jeg også to roser der skal plantes, og så skal jeg have plantet nogle hække til opdeling af haverum i baghaven. Så puha jo, der er rigeligt at tage fat på. Med lidt held kan jeg få min far til at hjælpe med noget af det. Jeg har i forvejen to stolper jeg gerne vil have ham til at hjælpe med at flytte, for ellers ender det med, at Lykkefund lukker portalen med al sin grokraft, så man ikke kan gå igennem. Den vil vist mere end en saks kan klare alene. Jeg troede bare det det var en stor klatrerose, da jeg plantede den for to år siden, men jeg har jo siden fundet ud af, at den er en gigantrose. Det var bare ikke noget der stod noget om, da jeg stødte på den første gang. Nå pyt, godt jeg opdagede det i tide.
   Ja, jeg håber godt nok også forsikringen dækker mit drivhus. Det er jo brandærgerligt med sådan et helt nyt drivhus, der blæser i stykker.
   Maven vokser som den skal, ja. Jeg var inde og blive scannet i fredags og der var den 23 cm lang og vejede lige omkring 300 g. Det er helt som det skal være. Det var en meget mere omfattende scanning end jeg har prøvet med de to store. Her blev alle organer kigget grundigt efter i sømmene og alt så fint ud. Det er selvfølgelig ikke nogen garanti, men jeg tror da der er noget større sandsynlighed for, at de opdager om barnet fejler noget, end det de kunne før. Vi fik også at vide hvilket køn hun mente det bliver, men det har vi valgt, at vi vil holde for os selv, indtil jeg har født. Så det må I vente med at få at vide, ligesom alle andre. Jeg synes selv maven vokser godt, men indtil nu var det først i går der var en der kommenterede den. Folk kan selvfølgelig også blive i tvivl, når jeg i forvejen er en kraftig pige. Men det er længe siden jeg har kunnet være i de fleste af mine bukser. Jeg tager Lisbeths ønske om et billede til efterretning, så det kan være I kan få maven at se i næste indlæg.
   Knus Malene

   Slet
 4. aaaarrrgggg....... surt med drivhuset ;( stormen har gjort mange skader rundtomkring, og jeg er endda sluppet billigt i forhold til mange af jer andre....
  - trist at høre om Helle's træer ;( ;( - hilse hende fra mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Ja, det er mega surt.
   Jeg er glad for at høre, at du er sluppet billigt. Jeg hilser Helle. Ja, for hende var det noget rigtig skidt.
   Tak for sidst i øvrigt. Jeg var jo rigtig kommet i godt selskab den aften:-) Jeg hyggede mig.
   Knus

   Slet
 5. Hej søde
  Så fik jeg set dit ødelagte drivhus på billed før jeg ser det i vikligheden. Godt nok træls. Skønne billeder fra jeres skovtur. Tak for din fine omtale. Ja min have har godt nok fået et andet udtryk, et noget bart et. Men så får jeg mit pardisæbletræ.. Hvis ikke jeg når og finde på noget andet inden jeg kan plante.. Ses i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej selv søde:-)
   Ja, og nu har du været her og fik ikke set det alligevel fordi det var møgvejr og fordi vi skulle afsted til foredrag om de Europæiske kulturrosers historie med Jens Otto Pedersen i Åbenrå. Det var spændende synes jeg. Nu må du se det på torsdag istedet, og så satser jeg på godt efterårsvejr, så du kan hjælpe mig i haven. Jeg har også fået bedt min far om hjælp, og det ville han gerne, så han kommer også en dag eller to og giver den en skalle.
   Ja, det er en smuk årstid at gå tur i skoven på. Det var oplagt at forevige de smukke farver og de kønne piger:-)
   Ja, det var meget synd med din have. Det må så vente en uge mere, før jeg får det at se live. Nu kommer du jo her igen.
   Dejligt med et paradisæbletræ, men jeg tror nu også du bliver endnu mere glad for din nye Røn, Sorbus Dodong på Tulipantræets plads. Så det var jo godt du ikke nåede at plante paradisæbletræet, før du kom i tanke om det. Har du mon besluttet hvor Paradisæbletræet skal stå? Eller kan jeg mon nå at foreslå, at du evt. planter den der hvor dit kirsebærtræ stod før det væltede.
   Vi ses på torsdag og tak for sidst.
   Knus

   Slet