Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

torsdag den 14. november 2013

En skøøøøøn Pæonhave

I sommer var Helle/Blomsterhatten og jeg i Holsted, hvor vi besøgte Marianne i hendes overdådige Pæonhave. Haven bestod selvfølgelig primært af Pæoner, men der var også andre lækre ting at se på. Marianne kunne navnene på dem alle, men jeg havde desværre ikke en notesbog med, så jeg kunne skrive hvad jeg fotograferede. På den anden side skal vi jo heller ikke snakke med dem. Derfor bliver dette indlæg uden de mange ord, som jeg ellers sædvanligvis ryster ud af ærmet. Men det var en smuk oplevelse og billederne taler jo næsten for sig selv. Sidst i indlægget kan du dog blive lidt klogere, hvis du får lyst til det.  


Her har vi Marianne
Bowl of Beauty Her er Marianne igang med, at grave en bid af sin Bowl of Beauty op til mig. Tænk at hun kunne nænne det, og så ville hun ikke engang tage imod en lille skilling for den. Hun havde lovet jeg måtte få en bid af den, fordi hun blev så glad for det indlæg jeg skrev i vinters om hendes foredrag. Helle/Blomsterhatten står bagved, og "sikrer sig, at hun gør det ordentligt".... ha ha. 


Tak for en rigtig dejlig og hyggelig eftermiddag, hvor vi rigtig kunne nørde med hinanden - det var skønt, og tusind tak for den smukke Pæon. Jeg vil tænke på dig, hver eneste gang jeg ser den blomstrer og sende dig en kærlig tanke.

Fik du lyst til, at lære nogle af Pæonerne bedre at kende, kan du læse et par af mine indlæg fra sidste vinter her under:14 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Hyggeligt at høre lidt fra dig igen. Det er godt nok en flot have, og sådan en masse pæoner. Jeg må vist ind i indlæggene fra i vinter og se dem igen.
  Ikke så mange ord i dag, det ligner dig sørme ikke :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Nej, jeg plejer at have notater at holde mig til, de fleste gange jeg laver et indlæg. Lige for tiden går det lidt stærkt, da jeg har tusind ting jeg skal i hele tiden. Inden alt for længe får jeg forhåbentligt mere tid til fordybelse. Jeg har mange foredrag og haveture at berette om, så der bliver sandsynligvis udgivet en del i løbet af vinteren fra min side. -Men hva' pyt. Hvis man giver sig til at læse de gamle indlæg får man sandelig også ord nok for alle pengene, vil jeg tro.
   Knus Malene

   Slet
 2. Kære Malene,
  Jeg er også helt vild med pæoner, men synes nu, at de er smukkest i selvskab med andre planter og roser især. Lige nøjagtig som på billederne her! Drøn-dejligt :)
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias.
   Det er jeg fuldstændig enig med dig i, så det var bare lige sagen, at se Mariannes have.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 3. Hold da op hvor findes der mange forskellige og skønne... Der var mere end en jeg godt kunne finde plads til. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha, der var også mange jeg havde svært ved at stå for. Pæoner er klart en af mine mest elskede staudefarvoritter.

   Slet
 4. Det var jo et rent afdansningsbal du havde inviteret til!
  Hold op hvor er der mange smukke pæoner. Suk, og så dufter de fleste så skøøønt! Så smuk en have Marianne har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der findes ikke meget så vidunderligt, og det er jo noget af det mest romantiske man kan plante i sin have efter min mening. Så det passer lige til Lad Romantikken Blomstre:-) Der må afgjort gerne komme mange flere Pæoner ind på min matrikel. Det var en rigtig flot og meget inspirerende havetur vi havde i Mariannes Pæonhave.

   Slet
 5. Godaften Malene.Det må da havde været helt vidunderligt at besøge en have med så mange dejlige pæoner.
  Er vild med dem......har selv både hvide-pink-rosa og røde i min have.
  Og som Bente skriver så dufter de næsten bedre end roser.
  God weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette.
   Det var det nemlig, helt vidunderligt:-)
   Jeg har også både hvide, lyserøde og pink af forskellige sorter i min have. Men jeg regner med der kommer mange flere over årene. Det bliver sværere og sværere at finde plads til roser, men Pæoner er noget nemmere, at plante ind imellem alt muligt andet.
   Tak, og fortsat god weekend også til dig.
   Knus Malene

   Slet
 6. Hvor er de smukke :-) Jeg kan genkende mange af dem.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marlene, ja det kan jeg forestille mig du kan.
   Kh. Malene

   Slet