Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 24. juni 2014

Maj - juni og store begivenhederMaj er en dejlig årstid i haven, med alle de friske lysegrønne blade, og eksplosioner af farver på blomster -af alle mulige forskellige slags. Især når kirsebærtræet blomstrer. Haven bliver helt fortryllet, ja..... romantikken blomstrer simpelthen, for fuld udblæsning. Jeg elsker mit kirsebærtræ. Især når det blomstrer, men også når det får høstfarver. Så sender jeg en tak til dem der har plantet det i sin tid. Det er dejligt med gamle træer, de  giver ly for solens skrappe stråler og loft i haven, og så er de gode at klatre i. Det elsker mine store piger.


Det cirkelrunde bed med friske grønne farver og sprøde tulipaner. Jeg må have mange flere tulipaner til næste år. Der var mange i år, flere end jeg nogensinde har haft på én gang før. Desværre har jeg ikke haft så meget tid til haven og bloggen, så de billeder jeg har yder ikke den påstand retfærdighed. Men tulipanerne spillede virkelig hovedrollen i et par uger. Nøj, hvor var det smukt.


Der er tænkt over mange detaljer i form, farve og design i min have. Her er det fx ikke nogen tilfældighed, at tulipanen Queen of night matcher bladknopperne på min parykbusk. Ser man godt efter har de blå blomster fra Læbeløs også rødlige blade. Desværre kan jeg ikke få lov til at vende billederne om, når jeg sidder ved min egen computer. Det må I så leve med.


Kirsebærtræet var knapt afblomstret, før min klematis, Clematis Montana "Rubens" overtog hovedrollen i det første haverum...... Ja, faktisk i hele haven.  Den fylder simpelthen en hel mur efterhånden. Den er intet mindre end fantastisk. Der går længe endnu, før jeg vil begrænse den lidt. Jeg synes nemlig vores hus er frygteligt grimt udvendigt. Så det er godt med lidt camouflage. Og endnu engang blomstrede romantikken lystigt derudaf. 


Mit skovbed, som ligger under kirsebærtræet, en magnolie og et stort asketræ. Lig mærke til, at der er to rustne hjerter i bedet. De er meget nemmere at se ude i virkeligheden.


Sidst i maj var der gang i akelejerne rundt omkring i hele haven. Her er det i det runde bed, sammen med rosen Theresa Bugnet.


Et tilbagekig på det første haverum. De to stolper med rosen Lykkefund blev i efteråret rykket langt væk fra hinanden, da det var gået op for mig, at det ikke bare er store slyngroser, som jeg troede, men gigantroser, som jeg har plantet! Man skal jo gerne blive ved med at kunne passere ind til det næste haverum -haverummet med det cirkelrunde bed. Jeg skal have monteret et par rækler på de to stolper med Lykkefund, så det bliver en form for bred portal man skal igennem. 


Her er Parykbusken sprunget helt ud, og tulipanen Queen of night er ved at være ovre deres blomstring. Nu har parykbusken fået selskab af Clematis "Miss Bateman" istedet. -En idé jeg har tyvstjålet fra Marie-Louises bog Den Frodige Have. Idéen er hermed givet videre igen.


Stormene Allan og Bodil totalskadede mit drivhus, som heldigvis var forsikret, så nu står det her igen.


Den 28. marts blev jeg mor for tredje gang, da lille Isabella kom til verden. Jeg har i forvejen Camilla og Simone, og de fyldte 11 og 9 år i maj måned. Så man kan for alvor sige vi er slået tilbage i Ludo....... Helt tilbage til Ruder Konges tid! Jacob og jeg har været sammen i næsten 8 år, så han har skam skiftet ble på alle mine 3 piger. Men man kan ikke planlægge alt her i tilværelsen, og jeg blev alvorligt syg da jeg var 29 år. En sygdom der hedder ME myalgic encephalomyelitis, og som stadig sætter store begrænsninger for hvordan livet kan leves. Heldigvis har jeg det dog meget bedre, og med Jacob hjemme på barsel kunne vores drøm om fælles barn endelig gå i opfyldelse. Ikke helt uden tilbagefald, men jeg fungerer da stadig nogenlunde.


Her ses Camilla på sin fødselsdag, den 1. maj, med sin lillesøster Isabella, som her er 1 måned gammel.Isabella cirka 2½ måned gammel. Her ligger hun i sin vugge.


Simone på 9 år med lillesøster Isabella.


Nu kommer vi til de aller nyeste billeder. I lørdags brugte jeg en stor del af eftermiddagen på at lave borddekorationer.

Vi holdt nemlig barnedåb for Isabella i går, søndag den 22. juni.

Barnevognsmotiv på både servietter, bordkort og bordpynt.
Skal du have fest, kan jeg anbefale dig at se efter de helt rigtige servietter til dagens anledning på www.dreamshop2u.dk, hvor de har et rigtig stort udvalg til meget rimelige priser. Bordkort, indbydelser og bordpynt har jeg købt hos www.tantescrap.dk ligeledes til meget rimelige priser. Jeg havde ikke overskud til at lave det selv, hvilket jeg var lidt ærgerlig over. Men da jeg søgte på nettet for at finde en købeløsning, blev jeg rigtig glad for at finde noget der var meget lig det jeg havde drømt om selv at lave. Fantastisk.


HELE huset duftede af roser. Hvad er en rose uden duft? Når man ser en smuk rose, stikker man så ikke helt automatisk snuden ned i den og tager en dyb indånding? Jeg gør! Så de må gerne dufte, og allerhelst rigtig meget. Blandt andet derfor er Rose De Rescht en af mine ynglinge. Den har også en flot busket form med pænt løv, og den blomstrer helt frem til frost.Ud over Rose De Rescht, indeholder dekorationerne også mange andre roser fx The Generous Gardener, Louise Odier, Berleburg, Concert, Wrams Gunnarstorp, Bleu Marganta, Violetta, Queen of Sweeden, Bonica, White Cover, Zephrine Drupin, New Dawn og mange flere. Jeg tog af mange forskellige, og kun så det ikke blev at se ude i haven. Der skulle jo også være noget at se på derude. Det blev et rigtig flot bord, som jeg fik meget ros for.Vejret holdt tørt, men det var meget blæsende. Men gæsterne var alle ude og se og nyde haven. Flere slog sig også ned i havens forskellige hyggekroge i løbet af dagen, før forretten, og mellem dessert og skrup-af-mad. Her er min side af familien. Jacob holder Isabella, men i kirken var det mig der fik lov til det. Det er første gang jeg har haft den ære.Og her er det min dejlige svigerfamilie.
Læg mærke til rosen Lykkefund der blomstrer bagved mig.


Vores nye terrasse med vandsten og alting er det nyeste tiltag i haven. Langs terrassen har jeg et bed, som jeg holder i blåt og hvidt, og som skal have en lav buksbomhæk rundt om. Jeg har selv lavet buksbomstiklinger, men der skal laves mange flere. I baggrunden kan man se min far og min lillebror er ude og lure lidt i haven. Bag græsstien har jeg et bed med græsser, Asters, Lupiner og forskellige buske, der gerne skal hjælpe lidt læ på vej med tiden. Foran bedet har jeg i efteråret plantet en bøgehæk, der skal holdes lav, så man stadig kan se buske og græsser bag den, og set inde fra skal hækken være baggrund for buksbomhækken i det blå og hvide bed. Så bliver der lidt forskellige farver at se på ud af vinduerne, også om vinteren. 
De der har fulgt med på bloggen tidligere husker måske jeg har haft en gammel, faldefærdig udestue, her hvor terrasse og bed  ligger nu. 


Gennem hele dagen var dette sted nok der hvor ungerne oftest var at finde. Man kan næsten ikke se det, men der gemmer sig en trampolin, gravet ned og omringet af blomster. Der skal rionet på stolperne, men husets finansminister havde ikke flere penge at bevilge til haveministeriet, så der blev brugt det forhåndenværende søms princip og midlertidigt klasket  nogle lamelhegn op istedet. Bodil Storm var dog meget hård ved dem, så de blæste både helt og delvist i stykker. Nu håber jeg at få bevilget rionet inden vi går i vinterhi i år, selvom Jacob er hjemme på barsel i et halvt år. En dyr løsning, men nødvendig, da jeg jo ikke er helt rask. 
Op af hegnet er den mest synlige rose Zephrine Drupin, som bare vil fremad her i verden. En fantastisk rose, som jeg varmt kan anbefale. Den kaldes også den tornløse rose, og derfor har jeg plantet den der med god samvittighed.

I løbet af ugerne og dagene op til barnedåben er jeg nået rigtig godt med ude i haven, og da haveselskabet i bladet Haven opfordrede til, at man stadig kunne nå at tilmelde sig året havefestival, tænkte jeg, nåh ja, hvorfor ikke? Nu har jeg jo gjort haven så fin, så den er nem at holde i topform i ugen op til havefestival. Så nu sprang jeg, helt spontant, ud i at holde haven åbent første gang her på lørdag. Så er det spændende hvor mange der kommer, og jeg er meget spændt på hvad jeg kan få af havesnak med dem der kommer. Har nogen her fra blogland tid og lyst til at kigge forbi, så er det nu på lørdag den 28. juni kl. 11-18 og jeg bor på Mølvejgårdsvej 16, Hjerting, 6630 Rødding. 
Kan du ikke denne dag, så giv mig gerne et ring på tlf. 20 95  48 20, hvis vi skal prøve at finde en anden dag.


Isabella på sukkerglasur bestilt fra nettet.Her står min søster med sin den yngste, lille Freja på 10½ måned og jeg står med Isabella som er 2 måneder og 3 uger gammel. Billedet er også fra dåbsdagen, søndag den 22. juni. 

Til sidst en tak til Tim og Lisbeth Høneballe, fordi I ikke har glemt mig, selvom bloggen har været i lang vinterhi. :-) Jeg håber også I andre husker mig lidt endnu. Jeg regner stadig med at give et lille pip fra mig, når der er tid og overskud. 


14 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Skønne forårsbilleder fra din have, og ikke mindst skønne billeder af Isabella, pigerne og dig. Det var en fin opdækning og dekorationer, helt i stil med Lad romantikken blomstre, og kagen er bare fantastisk.
  Tillykke med lille Isabella og dåben. Selvfølgelig glemmer vi dig ikke, det var skønt med et livstegn fra dig.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Lisbeth:-)
   Ja, og jeg vil prøve at få nogle flere juni-billeder lagt ud på bloggen inden alt for længe.
   Knus Malene

   Slet
 2. Hej Malene, tillykke med lille Isabella, hvor var det en smuk barnedåbsfest med blomster og det hele.
  Det var også dejligt at se din have fra maj og juni, du har en skøn have med forskellige haverum og en masse dejlige roser - det er lige mig :) Håber at du klarer dig godt trods din sygdom, det er dejligt at Jacob har mulighed for at tage barselsorlov og hjælpe til.
  Det bliver fint med den nye terrasse - du har stadig gang i projekterne :)
  Held og lykke med åben have, håber du får en masse besøgende.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla.
   Ja, jeg klarer mig, men kun fordi Jacob er her hjemme. Jeg har allerede en del flere irriterende symptomer, end jeg har haft i meget lang tid, men jeg er da trods alt stadig på benene, og klarer de ting jeg skal. Men nu er det godt at være på den anden side af barnedåben og nu varer det ikke længe, så skal de store piger på ferie i to uger. Så kan jeg få ladet batterierne lidt op igen. Jacob er heldigvis rigtig god til at tage sig af Isabella, og da hun er flaskebarn nu, er det også ham der står op om natten, (hvis hun altså vågner- det gør hun næsten aldrig mere), og det er ham der står tidligt op med hende, vækker de store og kører dem i skole. Men det er dyrt, at han går her hjemme. Han kunne ikke overtage min ret til barsel, da jeg ikke har ret til barsel, fordi jeg er pensionist. Så han kan kun bruge forældreorloven, som er på dagpengesats det meste af tiden. Men det er jo en god investering, så pyt med det.
   I år har det mest været Jacob der har haft gang i de store projekter i haven. Han har både ryddet det gamle drivhus væk, og sat det nye op istedet, og lavet terrassen færdig, og slæbt vandstenen ind i haven. Helt selv! Arm x kraft, siger han. Jeg selv har mest bare passet de eksisterende bede. Men jeg har allerede nye projekter i ærmet. Vi skal jo snart til at finde ud af, hvordan vi får indrettet et nyt børnehjørne i haven til Isabella. Hun skal jo både have gynge, sandkasse og legehus.
   Tak, jeg håber også der kommer mange. Der kom faktisk allerede en bilfuld i lørdags, da jeg stod og havde travlt med blomsterdekorationer og forberedelser til barnedåben. De sagde de havde læst forkert, men det kan jo også være de bare tog chancen. Desværre kunne jeg bare slet ikke nå at afsætte tid til at vise dem rundt. Heldigvis sagde de, at de godt kunne komme igen på lørdag, så det håber jeg da de gør. Det var bare brandærgerligt.
   Hils Malcolm - og jeg viser jo gerne haven frem, hvis I kommer ned på de kanter. Jeg regner med vi er hjemme det meste af sommeren.
   Knus Malene

   Slet
 3. Hej Malene
  Til lykke med den lille guldklump. Det ser ud som om storesøstrene er revnefærdige af stolthed. Hun skal nok blive dejligt forkælet og det er slet ingen skade til for selvværdet at føle sig så elsket :)

  Friskt, at springe ud med åben have. Jeg får nok ikke selv tid til at kigge forbi, men mon ikke du får blod på tanden nu og er med fremover? Du ønskes en rigtig god havedag med masser af havesnak.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Tak skal du ha'. Ja, det ser ikke kun sådan ud, det er også sådan det er. Så vi er faktisk reelt 4 om at tage os af hende. Især Simone kræver mange gange dagligt at få lov at tage sig lidt af hende. Det er jo bare rigtig dejligt, og du har ret i, at det må være rigtig godt for selvværdet.
   Ja, jeg har sådan set haft lyst til at åbne min have længe, men det er først nu jeg føler den er klar til det. Sidste år fik vi jo væltet den grimme, faldefærdige udestue ned og vi er først nu blevet færdige med terrassen. Sidste år havde jeg også først bøvl med hoften, så knæet, og så absurd meget kvalme. Men nu var haven jo alligevel blevet gjort fin her op til barnedåben, så nu tænkte jeg, at nu skal det være. Ja, mon ikke jeg kommer til at gøre det igen mange gange fremover. Jeg tror det. Jeg nyder jo også selv stor glæde af, at komme rundt og se andres haver. Får du tid en anden dag, så prøv at slå på tråden. Så åbner jeg gerne havelågen.
   Knus Malene

   Slet
 4. Hyggeligt og lige læse et indlæg fra dig, søde. Hold nu op nogle flotte dekorationer du fik lavet og bordet var da bare helt overdådigt og så blogindlæg dagen efter, godt gået siger jeg bare.. Og håber jeg kan sende nogen havekigger din vej , hvis de ellers finder min have.. Spændende hvordan det forløber. Blir nu vist min sidste gang lige p.t. Kan squ ikke holde til det i den gamle krop..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle.
   Tak for din hilsen, og tak for en dejlig dag. Jeg synes som sagt din have er skøn, og du kan absolut godt være den bekendt, selvom du har haft mere ondt det sidste stykke tid, og selvom man kan se haven er mere bar de steder hvor den er nyanlagt. Jeg synes, som sagt, du skal være stolt af din have istedet.
   Knus Malene

   Slet
 5. Hej Marlene. Selvfølgelig har vi ikke glemt dig og jeg har skam sendt mange tanker til dig. STORT tillykke med den lille skønne Isabella, hvor er hun dog sød. Håber du får helbreddet til at makke ret, der er jo nok at se til med børn og masser af haveglæde.
  Dejligt at høre fra dig.
  Haveknus fra fru friis. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tusind tak:-) Ja, jeg er også virkelig stolt af hende. Helbredet halter lidt bagefter, men makker for det meste nogenlunde ret. Men jeg er glad for Jacob tog forældreorlov. Jeg havde ALDRIG selv klaret det, selvom hun er en dejlig mild og nem lille prinsesse.
   Haven og sofaen fylder mig op med fornyet energi, på hver sin måde, så det gælder bare om, at der skal være plads til begge dele. Så kan jeg lidt igen. Ellers er det bare med at finde ud af hvornår vi hver især har det bedste overskud og så supplere hinanden så godt vi kan. Ind imellem har der dog været lige rigeligt af alt muligt andet oven i hatten. Det har ind imellem været lidt hårdt at gabe over, samtidig med vi har lille spædbarn. Men vi har ikke rigtig kunnet sige mere fra end vi har gjort. Nu er det dejligt vi er kommet på den anden side af barnedåben. Så har vi ikke længere det at stresse over, og nu skal de to store piger snart på sommerferie i to uger. Så kan vi få ladet batterierne op imens de er væk. Der har indimellem været lige lidt nok overskud til dem, synes jeg. Og så bliver der vel helt automatisk færre aftaler, når folk er på ferie. Så får vi sikkert lidt mere hjemmetid. Det bliver nu dejligt. Jeg viser jo gerne haven, og den lille ny, frem en dag, hvis du får tid engang.¨
   Haveknus og kram til dig også.
   Malene
   Hav

   Slet
 6. Stort tillykke med familieforøgelsen :-)
  Jeg har tænkt på at du ikke har blogget længe og blogtræf i Kolding kom du ikke til, men der har jo været en rigtig god grund til dit fravær ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Tak, du og mange af de andre er også savnet. Jeg ville gerne have været til Kolding, og Jacob kunne godt have været alene med Isabella, for hun er flaskebarn. Men i år faldt Grundlovsdag sammen med Pinsen, hvor vi har en familietradition med Camping sammen med hele Jacobs mormors side af familien. Mormoren er død, men altså alle hendes børn, svigerbørn, børnebørn osv. Vi er vist nok knap 60 efterhånden. Det er et af året største begivenheder, så det vinder over alt andet. Selv plantemarked og blogtræf...... dog ikke uden ærgelser! Jeg satser da stærkt på at komme med igen næste år. Jeg ved ikke hvor meget jeg kommer omkring i løbet af sommeren, men lidt skal jeg jo nok ud og se sammen med Helle. Ellers åbner jeg gerne havelågen en dag, hvis du får tid, eller er på de her kanter.
   Knus Malene

   Slet
 7. Hej Malene.JA !!! nu er mine fødselsdagsgæster gået...............så nu har jeg tid til at skrive til dig.
  Først et stort tillykke med den dejlige Isabella...........dejlig pige.
  Og du er bestemt ikke glemt i blogland
  Og hvor er det nogle flotte borddekorationer du har lavet.
  Ny tiltag i din have er der også............flot terrasse.
  Og hvor er det godt at Jacob er hjemme og hjælpe dig med den lille...........selvom det er dyrt.
  Håber at høre mere fra dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Stort tillykke med fødselsdagen. Håber du havde en dejlig dag?
   Tak, ja det er hun:-)
   Tak.
   Jeg satser absolut på der bliver mere overskud til bloggen igen. Det er rigtig dejligt at "snakke" lidt med jer alle igen. Håber også det går godt ovre på Djævleøen....... Jeg må vist lige et smut forbi bloggen og holde lidt øje med dig....... og med alle de andre herover:-)
   Hygge.
   Knus Malene

   Slet