Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 11. december 2015

Mine svigerforældres have


Mine svigerforældre har en forhave, der er helt uden sidestykke. 


Billederne er fra i sommer, hvor jeg havde både Helle (Blomsterhatten) og Lilian (Hebes have) med. Noget min svigermor nyder, når der er nogen der gider høre hvad hendes planter hedder. 


Helle snakker og forklarer..... så kender vi hende bedst:-) Svigermor står med ryggen til og Lilian er i bøllehat. 


"Martine Guillot" er en smuk slyngrose, hvis knopper desværre rådner i regnevejr. Rosen var valgt pga. navnet, fordi min svigerfar er forhenværende fisker. Rosen var desværre en skuffelse, især i den våde sommer vi havde i år, så nu er den blevet skiftet ud med en anden.Jolly Dancer


Speciel Digitalis, som dukkede op sammen med Digitalis "Pams Choise", som min svigermor har sået fra frø. Hvad denne hedder ved vi så ikke, men min svigermor kalder den for "Pink Choise", men det er nok ikke særligt sandsynligt, at det er korrekt at kalde den det. I potter ved husets entrédør, står Hosta "Big Daddy" og pynter. 
Græsset er altid så fint klippet og kantet. Det er noget min svigerfar sætter en stor ære i. 


Ved indgangen nede ved postkassen ser vi igen rosen "Maritime Guilot" 
Langs bedkanten er det Blåkant Nepeta.


 Helle er gået på opdagelse sammen med sit kamera.


Der bliver tænkt meget over plantekombinationer. Her er røllike og roser fx nøje farve afstemt. 


Smuk rose uden navn, da den allerede stod her, da de købte huset. Læg mærke til den smukke bund med lærkesporer, hosta, tveskæg, alunrod og storkenæb.


Endnu en rose der var her og derfor ikke har et navn. Begge roserne har været savet helt ned i bund for blot 3 år siden, da de fik lavet udvendig isolering og beklædt huset med Ivarplank. Siden da har rosen ikke bare fået et nyt espalier, men et espalier med bue over indgangen til haven. 


Nu har vi bevæget os om i baghaven.

Gammel skraldespand bliver genbrugt til regnvandsopsamling, espalier til klematis og hænge fucsia, samt lydspil. Denne har en behagelig lyd, modsat de der er lavet i metal, efter min mening. Og svigermors "børnehave" bugner altid med hjemmelavede planter, som hun deler generøst ud af. 
Bag "børnehaven" står en oldgammel, rusten trillebør, som nu er kamufleret af planter, som på den måde er kommet mere i øjenhøjde. Samtidig er bunden under trillebøren også fuldstændig dækket af bunddækkeplanter, så jeg tvivler på de bruger ret meget energi på at luge i det bed.  


Rundt om birketræet har min svigerfar lavet et højbed med marksten omkring, hvori der er mange forskellige sorter hosta. De er begge to blevet helt skøre med Hosta, efter de har været ude og se haven hos Hosta Hans. Nu kommer de der flere gange hver sommer.Min svigermor har sendt rigtig mange planter i min retning. Hun og Helle har en stor del af æren for, at min have er blevet så frodig som den er, på så kort tid. 


Lille overdækket terrasse i forbindelse med et væghængt drivhus, som bliver brugt som udestue.


Loftet er helt fantastisk. Det er en gammel vinplante, som har fulgt min svigermor i mange år, før de flyttede her til. 


Rose "Graham Thomas" er en Austin rose, som næsten altid er i blomst. Busk/klatrerose Astride Briand


Vellykket plantekombination. Rose og Lilje har akkurat samme farve.Som min svigermor siger,"denne rose hedder det den er": den hedder nemlig "Wonderful"Svigerfars hjemmelavede mistbænk og flere hosta. 


Rosen hedder "Tumbling Water" og er stedseblomstrende. Endnu en rose hvis navn refererer til havet. 


Kan I se regnvandstønden?


Tobakspibeplante og Molly. Molly er altid med herom. Både fordi den elsker det, og fordi jeg får simpelthen skæld ud, hvis den bliver hjemme. Derfor ynder vi også at bruge Jacobs forældre som hundesitter, når vi har behov for det. 


Inkalilje og Storkenæb "Rozanne" klæder hinanden rigtig flot. Min svigermor kan rigtig godt li' når der er knald på farverne. 


Her får vi et glimt af svigerfars drivhus og køkkenhave. 


Og det tidligere omtalte væghængte drivhus, som bliver brugt som udestue.Spandende står her ikke fordi det skal forestille at være specielt pænt.....


Det er spande med små huller i bunden, som bliver fyldt op med vand, og stillet steder, hvor der er behov for vanding. 


Uden tvivl et af min svigerfars påfund.

9 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Det er en fin have din svigermor har, dejligt at I har samme interesse. Der er orden i sagerne i den have, kan jeg forstå, det ser også godt ud.
  Det du skriver om Martine G. kom lidt bag på mig, den ser smuk ud, jeg har set den mange gange hos Linda på hendes blog. Jeg synes, den er så smuk, så jeg havde tænkt mig at købe den, men det lyder ikke som om, det er en god ide?
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Det synes jeg absolut også den er. Men min svigermor blev så ærgerlig hver gang knopperne ikke kunne udvikle sig pga råd, så til sidst måtte den lade livet. Men hvordan er Lindas erfaring med den, ved du ikke det så? Det er casa asti, eller casa rosen, hvad er det nu hun hedder nu, du mener ikke?
   Ja, det er rigtig dejligt vi har en fælles interesse vi kan dele. Det giver jo også en naturlig ekstra dimension til vores relation, at vi begge er passionerede havemenneseker. Vi ser altid haver hos hinanden, når vi er på visit og snakker om nye planter vi har købt, eller planer for haven vi har lagt.
   Knus Malene

   Slet
  2. Hej Malene
   Ja men der er da mange andre roser, der har samme problem, så er det ikke nemt. Ja det er den Linda, jeg skriver om. Hun har hele tiden anbefalet den til mig, så jeg kan ikke tro, at der er problemer med den. Den er ualmindelig smuk, den ville få flere chancer hos mig.
   Jeg gad godt at have en svigerdatter, der interesserer sig for have, men det har jeg ikke. Jeg har en gang haft en svigermor og en svigerfar, som gjorde, men det var før jeg var interesseret. De var skilt og havde fine haver hver for sig, ingen interesse fra min side :( heldigvis er interessen kommet.
   Knus Lisbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Ja, man kunne jo også sætte den et sted, hvor den står lidt i ly for direkte regn, fx op af en husmur. Jeg synes også den er helt utroligt bedårende.
   Ja, mine svigerforældre gør også meget ud af at fortælle mig, og alle omkring os, at jeg er verdens dejligste svigerdatter. Det absolut modsatte af hvad min eksmands mor mente, kan jeg godt love dig. Så jeg føler mig meget heldig:-)
   Det er en dejlig interesse. Hvad skulle man dog gøre uden. Frisk luft, motion og natur helt ind under huden. Det er bare dejligt.
   Knus Malene

   Slet
 2. Hej Malene.Hold da op med mange flotte billeder fra din svigermors have.
  Der er vist lagt mange timer der.
  Dejligt at dig og Helle kan besøge så mange dejlige haver sammen.
  Man for helt abstinenser når man ser alle sommerbillederne.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.
   Ja, det var en rigtig dejlig sommerdag, og en meget indbydende have.
   Mine svigerforældre er begge blevet pensionister, så deres have er gået fra at være en flot have, til nu at være en imponerende flot have i stadig udvikling. Lige nu går min svigerfar og drømmer om en havedam med tilhørende lille bæk. Det bliver spændende at følge med i.
   Ja, Helle og jeg har det med at få planlagt så meget vi gerne vil se og opleve, så det er lige ved vi bliver helt stressede af os selv. Men det er rigtig dejligt at komme rundt og få så meget inspiration, som vi får, når vi kommer omkring. Jeg var aldrig kommet så meget ud og se, hvis det ikke var for Helle, det er helt sikkert. Og det er bare rigtig dejligt.
   Ja, man får helt lyst til at gå ud og dufte, nyde og plukke buketter.
   Knus Malene

   Slet
 3. Tak for rundvisningen i svigerforældrenes have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Tak fordi du læste med. Håber du nød billederne.
   Knus Malene

   Slet
 4. Ja det var en rigtig skøn dag i Annelise igNeiks have og skænt at Lillian ville med..
  Og ja de har lige såmange ideer som vi andre tumper har , så skønt og følge med der også.
  Og javi for set en masse og jeg nyder det ihvertfaldrigtig meget.

  SvarSlet