Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 2. december 2015

have-idyllen


I sommer var jeg på bustur med Christiansfeld havekreds. En dejlig tur at se tilbage på her i vinterkulden.Der var mange forskellige opstillinger rundt omkring.


Et planteskilt, som falder godt ind i omgivelserne........ ja, ligefrem er pænt!


"Summer Meadow" dækker et stort stykke, og så ser det sådan ud. plankeværket er sat op for at skjule et pumpesystem. Det var blevet malet sort og dækket af efeu, klematis eller roser, hvis haven havde været min. Det sprang meget i øjnene, når det slet ikke var karmoufleret, synes jeg. Den søde blå bunddækker her, købte jeg en potte med hjem af til min nye, runde terrasse, hvor der er brugt natursten som afslutning. Den fyldte et kæmpe areal i denne have, så jeg tænker den er eminent til at fylde sprækker ud med, så jeg ikke skal kæmpe en ulige kamp med ukrudt alverdens uftremkommelige steder.


Jeg elsker når man bruger natursten i haven.


Havedammen var meget dragende. Utrolig flot lavet. 


Belægningen i haven varierer fra teglsten, knoldebro, betonsten og ærtegrus. Ud over det synsmæssige udtryk, giver ærtegrus også en anden lyd.

Afslutningen på taget med espalier, synes jeg faktisk er en rigtig fin detalje. Det bliver rigtig flot, når klematissen kommer op og dækker helt. Et par træer blev fældet i højden og genbrugt til at bygge et espalier på. Et flot og naturlig løsning. Læg mærke til bunden i baggrunden. Det er en flot have, som er indrettet, så den er utrolig nem at holde. 


Korea kornel eller Cornus Kousa med de hvide blomster, som faktisk ikke er blomster, men blade. Blomsten sidder inde i midten, men er ret uanseelig...... Der var rigtig mange formklippede planter. Der var mange opstillinger rundt omkring i haven.
Gamle gardinstænger ser skønne ud som plantepinde i haven. Nu er de rustne, men det får dem jo til at passe endnu bedre ind. Hvis man har et grimt haveskur, pakker man det bare ind i planter:-) 


Imponerende portal med blåregn.Så hænger der lige et vindue....... Haven er fuld af gode, skøre og sjove idéer. Her har vi Helle Blomsterhatten. 


Smuk kobber-guldsmed fra Eventyrhaver. Jeg tror desværre ikke de forhandler dem mere. Jeg har selv ønsket mig en i 100 år!

Endnu en guldsmed. Denne er en gammel dørhammer, som er svejset fast på en plantepind/hegnspæl. 
Lækker bænk, med en skøn detalje i form af husløg og andre alpine planter. 
Rosen Aicha er plantet op af et espalier, lavet af træer som er fældet i højden. 


Det var en inspirerende oplevelse i "Have-idyllen"
Haven ligger i Stouby ved Juelsminde.
Se mere her:
http://www.have-idyllen.dk/12 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Det var en flot og spændende have, du har besøgt. Der var flere detaljer, jeg bed mærke i. Bl.a den fine lille bunddække og granrafterne til espalier, det må jeg lige vise Bent.
  Tak for det fine indlæg sådan nogen er rigtig gode at nyde i den mørke tid.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det var en meget inspirerende have, at besøge. Der var så mange detaljer, så vi gik den igennem 4 gange, og stadig fik øje på nye detaljer. En rigtig sjov oplevelse.
   Jeg har mange flere indlæg på beding, nu hvor jeg har fået styr på mine billeder, så jeg har allerede gjort nogle kladder klar. Dejligt det ikke driller mig mere:-)
   Knus Malene

   Slet
 2. Tak for turen! Mange gode ideer og tanker bag haven kan man se. Er det en privat have - og hvor ligger den henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Det var så lidt. Ja, det er nemlig meget tydeligt en have fyldt med gode idéer, tanker og visioner.
   Den ligger i nærheden af Juelsminde..... jeg troede lige jeg kunne google en adresse, men nu ser jeg, at jeg har kaldt haven et forkert navn.... så jeg skal lige have fundet det rigtige navn frem, så jeg kan hjælpe dig. Sikke noget kludder. Jeg kigger på det i morgen formiddag.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
  2. Hej Henrik.
   Det var godt du spurgte. Så opdagede jeg, at jeg havde skrevet noget værre sludder. Nu har haven fået det rigtige navn, og jeg har sat et link til deres hjemmeside nederst i indlægget. Haven er en privat have ja, men de er vandt til mange havebesøg og hele busser, der kommer forbi.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 3. Hej Malene, fin sommertur i en meget hyggeligt have, hvor der klart nusses og passes til den helt store medalje. MAnge fine små kroge og hjørner, samt gode planter til vinterstruktur. Tak for kigget igennem din linse.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Ja, det var bare en rigtig fin have, og den er helt sikkert også spændende uden for højsæson.
   Ligger du mærke til hvor store og fine mine billeder er blevet?
   Vh. Malene

   Slet
 4. Hej Malene.Dejligt at du nu har styr på denne billeder så vi kan nyde den flotte have du har besøgt.
  Mange flotte detaljer som man kan overføre til sin egen have.
  Og godt med lidt sommerbilleder når alle vi andre viser juledekorationer.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, det har jeg desværre ikke nået at få set endnu. Men det er jo fint jeg kan tilføre lidt variation så:-)
   Ja, der var masser af detaljer, og mange fik man først øje på efter flere omgange i haven.
   Tak og selv god aften.
   Knus Malene

   Slet
 5. Det er sgu' da en utrolig flot have i har besøgt... især de mange kreative ideer i haven var iøjnefaldende ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Ja, den var en meget inspirerende have, fyldt med gode idéer. Der var heldigvis sat god tid af, så vi kunne gå rundt længe og gå på opdagelse i alle de mange sjove, kreative og smukke detaljer:-)
   Knus Malene

   Slet
 6. Åh ja disse minder.. Og ikke mindre end 3 gange foto bumber heg.. Hi hi dejlig have alle 3 og denne havde jef set en gang før men den kan ses mange gange tror jeg.. Se lige birt fra taste fejl kan. Ikke rette iblog systemet uden og miste det hele..
  Er spændt på dette prs turer.

  SvarSlet