Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

søndag den 24. april 2016

Fliser og naboer, samt mine skønne tøser


Hen over Bededagsferien, har vi haft et meget omskifteligt vejr. 

Det ene øjeblik har jeg smidt trøjen, det næste er det blæst op, og vi har fået en ordentlig byge med enten regn, hagl, eller sågar tøsne. De sidste to morgener har der været frost på bilruden, i græsset, og på havemøblerne. 

Der er marksten i spandende i baggrunden....


Men jeg har været rigtig meget ude i Bededagsferien, og  har haft travlt med mit fliseprojekt. 
Her står jeg midt i det hele, under min portal. 


Genbrugs-fliser, som jeg har fået af en nabo, lagt i sildebensmønster. 


Jeg fandt en anden nabo, som jeg kunne låne en pladevibrator af...... Her ude på Lars Tyndskids mark, hedder de nemlig stadig naboer, selvom de ikke bor helt op af vores hæk og vinduer:-)


Hvis det her billede ser lidt sløret ud, så beklager jeg, men det blev taget halvt i løb, fordi det gav sig til at hagle og sne midt i det hele. En halv time før, havde jeg ellers lige smidt jakken, fordi solen gav den gas!Overgangen til "terrassen", hvor jeg har fjernet højbedet. I år bliver det bålplads, noget de store piger synes er rigtig fedt, og som vi faktisk godt kunne gøre lidt mere. 

Det var lidt af en opgave, at få niveauet til at til at passe sammen. 
Til venstre i billedet, vil jeg lave trappetrin op til stien forbi trampolinen, op mod Olymphus statuen. 


Her bliver det spændende, om "brikkerne" kommer til at passe sammen.
Stien indtil drivhuset, som jeg lagde sidste år, er lagt med samme mønster. 
Her er det også spændende om niveauet kommer til at passe sammen. 

Det bliver pænt, og det bliver mere jævnt, efter jeg har haft pladevibratoren på. Men når det er sagt, så var jeg sgu nok dumpet, hvis det havde været en fagprøve som anlægsgartner. Det er det heldigvis ikke, og jeg skal nok blive glad for det, selvom det ikke er helt perfekt. 

Rundt langs kanterne, vil jeg slutte af med marksten/pigsten, men for at det bliver godt, vil jeg også bruge nogle halve fliser, for ellers får jeg nogle underlige firkanter rundt omkring. 


Ved indgangen til haven, har jeg startet med en flise, som jeg selv har støbt over en gummimåtte. 
De store fliser, er nogle jeg har fået af en 3. nabo. Han havde en bunke med 12 fliser stående, så dem fik jeg lige. Markstenene er fra en 4. nabo, og der er mange flere hvor de kommer fra, og ellers er der mange andre bønder/naboer omkring mig. Lokale materialer, må man sige. 


Fra den modsatte vinket. tilbage mod havens indgang. 


Selvom jeg har travlt med mit projekt, har jeg selvfølgelig også tid til, at nyde min forårshave. 


Fyldt Narcisse/påskelilje. Den er da bare for smuk. 


Hvide, botaniske tulipaner. I høj solskin åbner de sig, så man kan se de er gule inde ved midten. 


Samme type botaniske tulipaner. I baggrunden ses Treblad/Trillium, som jeg har nogle stykker af. 


Kugleprimula.


Ved træroden i skovbedet har jeg, sidste år, plantet denne søde plante. Den er mere lilla i virkeligheden. Jeg kan ikke huske hvad den hedder, måske kan en af jer hjælpe?

Det skal lige siges, at vorterod er en kærkommen forårsbebuder i min have. Jeg har haft min egen have i 20 år nu til sommer, og jeg har aldrig oplevet den har gjort nogen skade på noget. Den er derimod smuk sammen med påskeliljer, og når den er afblomstret visner den bort, og man mærker ikke mere til den. Sådan oplever jeg det.  


Blodurt.


Små, fyldte påskeliljer, som nærmest ligner små kaktus-georginer.Skovbedet.


Dobbelt eller fyldt Helleborus/påskeklokke.


Prøv lige at se, hvor flot den er. 


Det er tyndt imellem tulipanerne i år, da jeg ikke supplerede med nye løg i efteråret, fordi jeg havde brugt pengene på noget andet. Det er rigtig ærgerligt nu. Men det må jeg jo så bare tage til efterretning. Billedet her er fra det cirkelrunde bed.  


Isabella og Molly har hjulpet med mit store projekt, nærmest hele vejen igennem. 

Isabella fik en trillebør i 2 års fødselsdagsgave af moster Louise og familie. Den er hun meget glad for. Så kan hun køre med trillebør, ligesom mor. Jeg hjælper hende med, at finde noget forskelligt, at køre med. 

Da hun fik den, bed jeg mærke i, at der stod fra 3 år på papkassen. Det skriver de på det meste legetøj, men i reglen kan det forklares med, at det indeholder mange små dele. Jeg forstår altså bare ikke hvorfor de ikke skriver fra 2 år på deres børnetrillebør. Det betyder jo, at mange børn først får den, når de fylder 3 år. Det er et helt år mindre man kan nå, at lege med den så. Det er da en skam. Isabella kan sagtens styre den, selvom hun kun lige er fyldt 2. 
Her står hun og holder øje med naboens hunde. Hun har ikke lært endnu, at man ikke må glo. Det er den eneste rigtige nabo vi har, og som vi deler denne ene hæk med. Det passer mig absolut udmærket, selvom  det er nogle søde naboer vi har. Måske kan i få øje på nogle flere naboer i baggrunden?  
Den her udsigt er jeg glad for, at kunne nyde hver eneste dag, sommer som vinter. 

Men her er det jo mine store, smukke piger, Camilla og Simone, som har været til ridestævne. Det er 2. gang de var til stævne, og de kom hjem med en delt 3. plads begge to.
Heldigt nok, tænkte jeg, så slap vi for jalousi og sure miner......Efter et bad og en klapsammen-mad, gik turen tilbage til deres far, hvor de også var dagen før, hvor de var med til deres kusines konfirmation.  


Her har vi Camilla. Hun fylder 13 år på søndag. 


Og Simone fylder 11 år om 4 uger. 


Ud over, at gå til ridning, hjælper pigerne også med, at passe nogle arbejdsheste hos en 5. nabo. Der lærer de at spænde vogn eller plov for, og en masse om hvordan man passer heste. Natten til tirsdag kom der endelig et længe ventet, "lille" føl til verden. Så vi var lige forbi og se den lille ny, inden skoletid samme dag. Siden har pigerne selvfølgelig været dernede igen. 


10 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Hvor er du flittig med fliselægning, imponerende at du kan holde til det. Jeg kan ikke en gang løfte en flise, i hvert fald ikke uden at få ondt i hænderne, men nu er jeg jo også en ældre dame med gigtsvage hænder :)
  Du har ret i det, du skriver om legetøjet, en trillebør kan de sagtens køre med, jeg tror også, at Arthur har en.
  Tillykke med dine to kønne piger, en delt tredieplads, det er flot, de er dygtige.
  Flot fyldt helleborus, det er lækkert, at de blomstrer så længe.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeg fik også så ondt i håndled og fingerled, så jeg følte det var forstuvet i 3 dage, efter jeg havde håndteret de store fliser, så da de skulle op igen, for at pladevibratoren kunne komme til, måtte Jacob lige ud og hjælpe med dem. På samme måde, da de skulle på plads igen.
   Men de små 20x40 fliser er ikke så tykke, så de vejer ikke ret meget, så dem kan jeg sagtens selv håndtere.
   Ja, de skal bare lige have vist hvordan de skal løfte i håndtagene, før de kan køre. Man kan ikke bare skubbe en trillebør, på samme måde som en dukkevogn. Ja, hvis ikke Arthur har en, så vil jeg i hvert fald anbefale han får det i år.
   Ja tak, det er de nemlig. De går også højt op i det. De ligner deres mor. Jeg var også meget hestetosset i deres alder..... ja, jeg er det sådan set endnu, men jeg må nøjes med en enkelt ridetur i ny og næ. Men nyder at nusse med hestene, når pigerne skal hentes og bringes. På onsdag skal vi dog ud til en af mine veninder, så der skal jeg også have en tur. Det glæder jeg mig til .
   Ja, den er vildt flot. Det er en Helleborus jeg har fået af Helle, da jeg blev opereret i hoften. Den blomstrede faktisk en lille smule allerede til jul, men med enkeltblomstrende meget lyse blomster, næsten hvide. Så det er faktisk først nu denne Helleborus rigtig viser hvad den kan, i år. Generelt blomster påskeklokker utroligt længe, og de store blomster på en blomsterfattig årstid, gør dem til en stor favorit i min have. Dem kan jeg ikke få for mange af.
   Knus
   Malene

   Slet
 2. Hej Malene.Jeg synes nu at du er supersej at lægge de tunge fliser.
  Er sikker på at det bliver flot.Er vild med din rondel........den ser bare godt ud.
  Nu kan vi jo bare glæde os til at det bliver varmere og til alle roserne blomstre.
  Hvor er det nogle skønne piger du har.Der er så fine i deres ridetøj.
  Her har jeg haft travlt med mit nye dråbebed.............har du set det?
  Nu står der tre dejlige roser deri.
  Og flere planter kommer der til når vejret ellers arter sig.Var jo på planemarked i går.Og fik gode ting med hjem.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
 3. Hej Jette.
  Jeg har ikke haft ret meget tid, til at blogge, så jeg er langt bagefter med at læse med hos jer andre. Men mit projekt skrider jo noget hurtigere fremad, end jeg havde regnet med, så det må jeg snart se at få rettet op på..... Jeg er super fokuseret lige nu, så det er bare med at bruge den energi, når nu den er der:-)
  Ja, det runde bed er jeg også meget glad for. Og det er blevet meget bedre, efter jeg har fået lavendelhæk rundt i kanten, og engelske roser indenfor hækken, som forgrund for den store "Teresa Bugnet" i midten, som faktisk består af 6 planter. Men der er kommet en mere ensartethed over bedet, så det virker ikke så rodet længere, som det gjorde før de engelske roser og lavendelhækken. Det var jeg vildt træt af, så jeg er glad for, at jeg har fået sat lidt mere skik på det nu..... ind imellem er der jo alverdens forskellige stauder og forårsløg.
  Dejligt med plantemarked, det er altid spændende. Men jeg skal ikke på plantemarked i år, har jeg tænkt, fordi vi skal holde konfirmation næste forår, så jeg vil forsøge at spare så meget som muligt, også på havebudgettet.
  Tak ja, det er 3 kønne og dejlige piger jeg har.
  Ja, inden længe eksploderer det hele. Lige nu er en stor del af mine tulipaner sprunget ud, og der står nogle andre sorter på spring, så dem kan jeg sikkert begynde at nyde, om en uges tid eller noget. Måske sammen med den første pæon-vildart. Til næste år vil jeg have mange flere tulipaner igen, som jeg plejer.
  Nu vil jeg spænde en trailer for, og hente et læs marksten ved min nabo, inden jeg skal ind og i bad, så jeg kan nå en pause, før jeg skal hente Isabella og til skole-hjem-samtale med Simone.
  Rigtig god dag til dig også.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
 4. Det bliver spændende at se, hvordan du laver afslutningen på gangen. Også rart at se en selvhjulpen quinde. Sådan noget med fliser overlader jeg 100% til min bedre halvdel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Min far har hjulpet mig så mange gange, hvor jeg har været medhjælpende assistent, og vi har også hjulet hinanden hos min søster og en veninde..... Så jeg har været med til det rigtig mange gange over årene. Men jeg kunne nu godt have brugt min fars ekspertise alligevel. Men mine forældre er ude og gå på Caminoen/Pilgrimsruten. Det er en tur på 800 km, hvis de gennemfører, så de er væk det meste af foråret. Derfor har jeg kastet mig ud i projektet på egen hånd. Nød lærer jo nøgen kvinde, at spinde, som man siger. Jeg havde helt sikkert ikke bestået, hvis det havde været fagprøven som anlægsgartner, men det er det jo ikke, og alt i alt er jeg ret godt tilfreds, så jeg er sikker på jeg bliver stolt, når det er færdigt, alligevel.
   Jeg afslutter med pigsten rundt i kanterne, og målet er også, at erstatte de fliser, der i dag er bedkant, med marksten istedet for. Før var det fliser, for at græsslåmaskinen skulle kunne køre med det ene hjul på flisen, for ikke at skulle rette kanter af i tide og utide, og for at holde formen på bedet. Men det bliver pænere med marksten, så det bliver næste store projekt.
   Knus
   Malene

   Slet
 5. Det bliver flot med flisegangene, men sikke et projekt. Så er det godt med en lille hjælper med en trillebør:)) Hvis der sker noget spændende på den anden side af hækken er det svært at lade være med at kikke.
  Det er fine forårsplanter du har i blomst - jeg synes ikke så godt om vorterod her havde de bredt sig voldsomt og jeg har været efter dem med lugegaffelen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.
   Ja, det er godt med en lille hjælper.... Hun hjalp også, da jeg skulle glatte sandet ud med et bræt.... Isabella mente vi skulle lege hest, når mor sådan lå på knæ. Det var en LILLE smule besværligt, skulle jeg hilse og sige, men faktisk meget sjovere, end hvis hun ikke havde været med:-) Så tager det lidt længere tid, men pyt med det. Jeg skal jo i forvejen tage det i små bidder og arbejde mig stille og roligt frem, imens jeg passer på mig selv.
   Nej, jeg ved godt vorterod enten er elsket eller hadet. Der findes vist ikke noget midt imellem. I min have, må der som sagt gerne være gult her i foråret, så selvom den også har bredt sig voldsomt her hos mig, så nyder jeg den alligevel, sammen med alt det andet. Den er smuk som bunddække under påskeliljer og blå skilla, synes jeg.... Når den er afblomstret visner den som sagt væk, og så mærker jeg ikke mere til den. Men det er og bliver jo en smagssag.
   Knus
   Malene

   Slet
 6. Det begynder rigtig at se godt ud med den nye sti... jeg kan kan skidegodt lide at det er hovedsagelig genbrugsmateriale du bruger :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Tak skal du ha'
   Ja, det er det forhåndenværende søms princip.
   For det første er jeg jo ikke just millionær, og for det andet synes jeg også det bliver pænest, når fliserne har fået et lidt slidt look. Havde jeg haft pengene, havde jeg dog nok suppleret med chaussésten rundt omkring også. Men det håber jeg på jeg kan gøre, når vi engang når til forhaven istedet for..... Men sikkert også genbrug alligevel. Det må vi se til den tid...
   Knus
   Malene

   Slet