Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 27. april 2016

Opdateret fliseprojekt


Se så..... Det bliver en flot indgang til min have:-)


Flisen nederst i billedet er hjemmestøbt med cement over en gummimåtte, som skabelon. 


Når jeg er færdig med mit fliseprojekt, bliver et fremtidigt projekt, at erstatte fliserne i bedkanterne, med marksten. 


Det bliver en udfordring, at få det til at se spændende ud om vinteren, når der ikke længere er en grøn græsplæne. På denne årstid og det næste halve år, bliver det ikke noget problem. 


Jeg er nået hele vejen rundt med min sildebens-mønstrede belægning.


Hullerne ude langs siderne, bliver fyldt ud med pigsten/marksten. 
Mønsteret gik ikke helt op. Men her er samlingen, og det er da ikke vildt påfaldende, at det ikke gik helt op. Så jeg er godt tilfreds. Jeg vil næsten væde med, at I skal se godt efter. 


Et tilbagekig. Nogle enkelte af hullerne er meget firkantede, og det er påfaldende, at der mangler en halv flise...... 


Jeg har kun disse fliser i overskud, og det passer lige akkurat med, at de mest firkantede huller kan blive fyldt ud.... så vidt jeg har kunnet tælle mig frem til. Planterne ved siden af, stammer fra Helle/Blomsterhatten, hvor jeg også lige har brugt en hel dag, til at hjælpe hende, med at grave et helt, meget stort bed op, som skal omlægges fuldstændigt. Se evt. Blomsterhattens blog. Det er der hvor hun har sat rionets-espalier op. 


For enden af mine fliser, kommer der et par trin op, og så skal jeg have lavet en belægning deroppe også. Nu er jeg jo så godt nok løbet tør for fliser, så jeg skal lige have fundet ud af hvordan! 
Men jeg har set, at jeg har en nabo, som har rigtig mange ølandsbrud liggende, i en stor bunke i sin indkørsel. Jeg kender ikke denne nabo, men vil prøve at spørge, om de ligger der, fordi de vil af med dem. De ser i øvrigt også ud til at have en flot have. Faktisk er det vel en udmærket mulighed for at få lov til, at få lidt mere kendskab til hinanden..... Hvis jeg kan få fat i ølandsbrud, vil jeg lægge ølandsbrud som trædesten i midten, og pigsten rundt om. Det vil binde haven flot sammen, da jeg også er ved at lægge ølandsbrud bagerst i haven......


Billedet her er fra i vinters. Bagved Isabella har vi grusterrassen, de blå/hvide bede og vandstenen. 


Billedet her er fra i efteråret. Jeg har i mellemtiden fået 6 nye sten, som Helle/Blomsterhatten havde i overskud, så de ikke skal have så store fuger. Heldigvis har jeg ikke nået, at ligge dem rigtigt, for så skulle det have været lagt om en gang til..... vi er nemlig nødt til at denne vej forbi med pladevibratoren, for at stampe det sidste stykke, som jeg viste ovenfor, at jeg mangler fliser på endnu. 
Ja, jeg bliver vist ikke arbejdsløs foreløbig!

17 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Hold nu fast hvor er du bare god. Ligger du selv alle de fliser ? jeg skal til at lave noget gang ved mit det runde bed, så det var da en ide du lige kom med der.
  Den flise du har støbt er bare så flot .
  Klem fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Tak for det. Ja, jeg ligger dem selv, men i etaper, med mange pauser.
   Sildebensmønsteret ser ud til, at være en god løsning, rundt om et rundt bed, synes jeg.
   Flisen jeg har brugt er en 20x40 cm betonflise.
   Knus
   Malene

   Slet
 2. Jeg vil også gerne rose dig, især fordi du har gjort forarbejdet så grundigt, at fliserne ligger helt perfekt. Det bliver så flot og lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie.
   Pudsigt, for jeg synes selv det halter lidt, netop der..... fordi jeg har manglet min fars ekspertise. Men ja, det er da blevet så nogenlunde alligevel, så jeg kan godt være stolt af, at jeg har lagt det selv.
   Knus
   Malene

   Slet
 3. uha... du har været flittig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tim.
   Ja, jeg er super fokuseret, og jeg har en rigtig god energi for tiden, så det er helt fantastisk. Tilskriver en god del af "skylden" for det, ham osteopaten, som jeg er begyndt at gå hos i Haderslev. Det er helt fantastisk. Håber det fortsat vil gå sådan fremad:-)
   Knus
   Malene

   Slet
 4. Hej du jeg har da vist nogle af de der 20*40 liggende, dem tager jeg da lige med i morgen.
  hvis du ikke får ølandsbrud kan jeg spørge Peter om han kan skaffe flere, vi giver ikke op.
  For hold nu fast det bliver altså bare rigtig godt, og jeg kan lige se Isabella drøner rundt på fliserne.
  Og det betalte sig og få fat i plade vibratoren, jeg henter den vi skal bruge på søndag. Så er jeg snart klar til Kristi Himmelfart, så sker der også noget her i flise afd., men jeg har jo kapret hjælp. Dette er jo selv udført og bare flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Søde.
   Tak, hvis du ikke selv skal bruge dem, så vil det være fint.
   Ja, jeg skal lige se om jeg kan fange dem dernede enten i morgen, eller i løbet af weekenden..... men ellers vil det være rigtig fint, at have Peter i baghånden.
   Jeg er spændt på hvad du siger, når du ser det rigtigt her i eftermiddag.
   Ja, det var rigtig dejligt vi kunne låne en pladevibrator, og det var godt Jacob kunne hjælpe med, at hente den, for den var SINDSYGT tung. Jacob konstaterede, at han var en slapsvans..... så jeg havde jo aldrig fået den med hjem på egen hånd. Eller ind i haven, for den sags skyld.
   Glæder mig til du kommer.
   Knus og kram
   Malene

   Slet
 5. Ros til dit projekt her, det ser flot ud, I er nogle flittige piger du og Helle.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tak, ja det ser fint ud. Men der er enkelte fliser, der ligger lidt ujævnt. Jeg håber det hjælper, når pigstenene er lagt, og der er sand/Danfast i fugerne. Det må vise sig.
   Ja, vi har travlt begge to, men vi er begge to nødt til at tage de forskellige projekter i små bidder. Men tager man en lille bid ofte, bliver det alligevel til meget i løbet af relativ kort tid..... Haven sladrer heldigvis ikke om, hvor mange, eller hvor lange pauser vi tager undervejs. Den er meget taknemmelig.
   Knus
   Malene

   Slet
 6. Det ser godt ud, noget af et projekt. Sådan noget flisearbejde er noget tungt noget, så godt at høre at du holder pauser ind imellem. Forsat god vind med det sidste :-)
  Hilsen Henrik Mikaelsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Ja, det er noget af et slæb.
   Det er et kæmpe projekt ja. Jeg startede onsdag op til påske, og jeg har mindst en måneds fokuseret arbejde med det endnu. Så det er det største projekt jeg har haft, og som jeg stort set selv har stået for. Men jeg er sikker på, det er alle anstrengelserne værd, for jeg er rigtig stolt og glad for det, som er ved at være færdigt.
   Tak, det er lige det jeg har brug for, så jeg ikke mister pusten, før jeg når i mål.... vind, altså. Ha ha..... Bare ikke mere blæst. Vi blæser jo allerede væk som det er, ind imellem.
   Venlig hilsen
   Malene

   Slet
 7. Hej Malene.Din flisegang rundt om rundellen bliver bare superflot........godt gået.Og synes det er fantastisk som dig og Helle hjælpes ad.
  Mangler selv masser af pigsten.........men her i byen er de ikke så lette at finde.
  Rigtig god weekend Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tak, det synes jeg også. Og det gik nogenlunde op, med mønster og fliser, så det ser ikke bare godt ud noget af vejen, men sørme hele vejen rundt. Så jeg er bare super glad.
   Ja, vi hjælpes rigtig meget ad. Vi er jo alligevel lige tossede med vores haver, og da vi også er nogenlunde lige meget nogle pjok, så har vi også en stor forståelse for hinanden, når der skal holdes pauser og skiftes arbejdsstilling med meget jævne mellemrum..... Det er dog ikke de samme ting vi har bøvl med, så derfor kan vi ofte supplere hinanden rigtig godt.
   Det er bare, at køre en tur ud på landet. Landmændene bliver glade, for at komme af med dem. Min nabo med markstenene, har snart ikke flere, jeg kan bruge tilbage, så jeg har spurgt længere ude af vejen, hos nogle jeg ikke kender, om det var deres stenbunke, jeg havde fundet et andet sted. Han blev så glad for, at jeg ville tage af dem, så han spurgte, om jeg selv havde en trailer. Ellers ville han låne mig en...... Så det er bare, at køre en søndags tur, ud i det blå, og ringe på et sted ude på bøhlandet.
   Tak, det havde jeg.
   Rigtig god uge til dig.
   Knus
   Malene

   Slet
 8. Hold da op hvor bliver det godt. Tillykke med det.

  SvarSlet
 9. Trenger du et lån? Send oss ??en remy.credit111@gmail.com e-post (remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com Hei Hvordan har du det i dag?? Trenger du et presserende lån nå innen de neste 6 timene uten stress eller forsinkelse REMY. CREDIT er her for å løse alle problemene dine i dag, vi gir lån til 2% rente og send oss ??en e-post nå for det presserende lånet dittSend oss ??en e-post email; remy.credit111@gmail.com (remy.credit111@gmail.com)
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com
  e-post email; remy.credit111@gmail.com

  SvarSlet