Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

mandag den 2. april 2018

Så gik marts måned


Første weekend i marts, tog jeg over og besøgte min lillebror og svigerinde, som bor i Gentofte. Vi gik tur ved Bernsdorff slot, da jeg kom om fredagen. Lørdag var jeg på et kursus med ME Foreningen i Valby. Søndag gik vi tur ved Charlottenlund Slot, som jeg viser her. Jeg kørte bus derover og hjem igen fredag/søndag. Det var en MEGET stor mundfuld oven på min 40 års fest. 


Charlottenlund Slot ligger tæt ved havet og Københavns befæstningsværk, som er noget bunker-værk med kanoner. Det blæste en hel pelikan. Hjemme igen har jeg fået så stort tilbagefald, at jeg har aflyst stort set hele marts måneds aktiviteter. Og Jacob har afleveret Isabella i børnehave, mens de store piger har kørt i bus. 


Når jeg siger tilbagefald, betyder det meget svær udmattelse, langt ind i knoglerne vil jeg beskrive det. Ud over den fysiske udmattelse, får jeg det også svært kognitivt, og derfor har jeg stort set heller ikke været i stand til at læse og skrive. Det ville ellers være meget praktisk, når jeg alligevel bare sidder, lige at blogge en helt masse, men det har jeg ikke været i stand til, ligesom jeg heller ikke har kunnet rumme, at ringe til nogen, eller være social ud over det allerhøjst nødvendige. 
Heldigvis har jeg derudover kun været lettere svimmel og haft lidt koordinationsbesvær, men er sluppet helt for den voldsomme migræne, som normalt binder mig til sengen i totalt mørke og med propper i ørene, når jeg har tilbagefald. Så jeg har været oppe hver dag, men har sovet halvdelen af døgnet og hvilet det meste af den resterende tid. 


Isabella fyldte 4 år den 28. marts, så vi havde gæster både onsdag og skærtorsdag, så hele weekenden var jeg helt flad igen. 

På bordet havde jeg en buket japanske kirsebærgrene fra haven og hyacinther fra min fest, som har stået ude i kulden siden da, og taget ind, et fad af gangen. Jeg har to på lager derude endnu:-) Tulipanerne kom Jacob hjem med en dag:-) 


Gæsterne måtte leve med lidt ekstra støv. Jeg kunne knap nok holde til, at bage!


Men jeg har været ude i haven, næsten hver dag. I påsken var Isabella med og vi gravede efter årets første regnorme. Det er mor-regnorme, far-regnorme og små bitte babyer. Den grønne dims på bænken bag hende, er et forstørrelsesglas. På trods af frostvejr er jeg for længst gået igang med forårslugningen. Der er ikke kræfter til ret meget af gangen, men det holder humøret i top og jeg får lidt frisk luft hver dag. 


Det betyder faktisk, at selvom jeg har haft det skidt, så er jeg nået halvdelen af haven igennem nu.


De steder der er tilbage nu, er de steder der har været dækket med sne længst tid. 
Jeg håber jeg når, at blive færdig med det hele, selvom det kun er i små intervaller, inden for de næste par uger. 


Om 14 dage skal jeg nemlig ud på Esbjerg og opereres. Jeg skal have strammet mit maveskind op. Jeg har jo tabt 51 kg. Nøjagtigt det samme som jeg tog på i løbet af 8 måneder, imens jeg blev fejlmedicineret. Det tog mig 9 år, at smide dem igen, trods stor viljestyrke. Man skal finde frem til en metode der virker for en, og som er langtidsholdbar, uden man føler man lider afsavn. Således har jeg fået chokolade hver eneste dag, uden undtagelse og alligevel tabt mig. Modsat alle de utallige, frustrerende forsøg, hvor jeg har kæmpet en kamp, som har været benhård. De sidste 33 kg er gået forbavsende nemt. Min metode hedder "my fitness pal", og den kan varmt anbefales. Jeg kalder mit aktivitetsniveau "lettere aktivt" på den, hvilket er ret væsentligt. Ved "ikke særligt aktiv", mener de helt sengeliggende og så lavt kalorieindtag kan man ikke leve af, selvom man hviler meget. Så får opnår man ikke den samme succesoplevelse, som jeg har haft. Desuden har jeg kun bedt appen om, at jeg skal smide 0,5 kg. pr. uge, også for ikke at have for få kalorier til rådighed. Jeg har ofte tabt mig mere alligevel. Derefter er tricket, at veje alt sin mad af. Stil tallerkenen på vægten, mens du øser op. Man skriver hvad man øser op, eller scanner stregkoden med telefonen. Efter en kort tilvænning, kører det bare. Der er også mulighed for "hurtig tilføjelse", hvis man fx har været på farten og har talt kalorier i hovedet. Det kan man efterhånden, når man kan huske hvad de fleste ting koster. Men det kommer først med erfaringen. Et andet vigtigt råd er, at man skal spise hver anden til tredje time, for at holde forbrændingen igang. Så når man spiser klokken 18, har man fået et mellemmåltid klokken 16 og et lille et igen klokken 20, så derfor er det ikke så svært endda, kun at øse aftensmad op en enkelt gang. 


Urene skulle stilles frem, og det samme blev havemøblerne, traditionen tro. 


I løbet af dette år, skal vi have nye tagrender hele vejen rundt om huset. De trænger meget. 


Magnolia fra haven, inde i køkkenvinduet. 
Vandstenen er blevet tændt igen. Det nyder jeg meget. 


Et lille udsnit af det runde bed.


Hver dag er der mere og mere, der spirer frem. Det er en vidunderlig årstid. Jeg nyder det meget. 


Og noget andet, næsten nyt er, at jeg også er kommet på instagram. Derfor har nogle af jer allerede set nogle af mine billeder der. 

Jeg ønsker alle en dejlig forårslun april måned. 

9 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Sikken da en tur du har været på, tænk at det kan give så mange omkostninger. Marts måned har ikke været god for dig, flot klaret at du alligevel har været i haven og er godt med derude. Jeg har ikke været så meget i haven i marts, det har været for koldt, eller jorden har været frosset.
  Tænk at du har tabt dig så meget, det er flot, og du ser jo fantastisk ud efter vægttabet.
  Held og lykke med operationen, jeg håber ikke, at du får tilbagefald efter den, om ikke andet er foråret forhåbentlig begyndt, det kan hjælpe på mange ting.
  Stort knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det er en lumsk sygdom, som nogle gange har store omkostninger. At jeg tog til Sjælland, lige efter min fest, var nok lige dristigt nok. Problemet er, at jeg ofte først får et smæk over fingrene. længe efter jeg har brugt for mange kræfter. Så derfor kan jeg godt komme til, at tænke, at det går nok, fordi jeg har det jo godt nok. Så det kan stadig snyde mig. Generelt har jeg kæmpet meget siden starten af oktober, så derfor skal der måske heller ikke så meget til i øjeblikket.
   Ja, det er vildt, så nu ligner jeg endelig mig selv igen og jeg føler mig hjemme i min egen krop igen..... i hvert fald hvad vægten angår.
   Ja, det har også været bundfrossen her, men med svimmelhed, er det også begrænset hvor meget jeg har kunnet uanset. Så jeg har haft skitøj på og skihandsker, for vinter-havehandsker var langt fra varme nok. Og så har jeg siddet og samlet visne blade sammen. Når det så er tøet op, har jeg nemt kunnet spotte græstotter, som der utroligt nok ikke har været vildt meget af, på trods af, at det også var galt med mig hele efteråret, hvor det primært var lungerne der gav symptomer, men i hele 3 måneder.
   Det plejer ikke at påvirke min ME, når jeg bliver opereret, så jeg er meget fortrøstningsfuld. Til gengæld tænker jeg, det er meget praktisk, at jeg skal opereres, når jeg alligevel er tvunget til at hvile i forvejen. Så bliver det to fluer med et smæk.
   Ja, så længe solen ikke er for skrap, så hjælper forår og sommer helt sikkert, om ikke andet, så i hvert fald på nydelsen i hverdagen.
   Stort knus og kram tilbage
   Malene

   Slet
 2. stort tillykke med Isabella :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tim.
   Vildt hvor de 4 år er fløjet afsted!
   Knus og kram

   Slet
 3. Sikke da en måned du har været igennem. Imponerende du alligevel har orket at lave noget i haven....men som du selv siger...selvom du kun tager lidt hver dag, så er du alligevel nået igennem halvdelen af haven.
  Fantastisk flot vægttab du har klaret! :)

  Forsinket tillykke til Isabella :)

  God bedring - og held og lykke med operationen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther.
   Ja, det er heldigvis længe siden jeg har haft det så skidt, men efter 10½ års sygdom ved jeg nu hvad der skal til, for at jeg dels holder humøret oppe, og får at jeg kan få det bedre igen. Først og fremmest kræver det hvile og stor tålmodighed, for det kan tage lang tid. Min mand er faktisk bekymret for, om det kommer til at gå ud over vores sommerferie. Så jeg skal i hvert fald passe på hele foråret, for det vil bare være for ærgerligt. Vi skal syd på for første gang i de 12 år vi har været sammen..... og for første gang for vores piger.

   Tak, men det er jo ingen sag, når man ikke engang føler man er på kur.

   Tak:-)
   Tak:-) :-) Ja, det håber jeg bliver godt og at det heler pænt.

   Knus
   Malene

   Slet
 4. Det er godt, at du har mod på at gå lidt i haven selvom du har haft det svært. Selvom havearbejde kan være hårdt, er det godt både for krop og sjæl.
  Tillykke med datteren og held og lykke med operationen, hvor er det flot, at du har tabt dig så meget.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Ja, jeg bruger helt bevidst min have som terapi og til genoptræning, for den kan noget, som intet andet kan..... Jo, teoretisk set, kunne jeg gå/cykle ned i skoven og få noget af det samme ud af det. Men, der er et stort men..... når kræfterne er så små, er det rart der ikke er ret mange meter ind til sofaen. Det var især vigtigt de første år vi boede her, hvor jeg var meget syg. Det er ikke spor sjovt og stå et eller andet sted, og ikke kan komme hjem ved egen hjælp.
   Tak.
   Tak, ja det lyder helt vildt. Men det har simpelthen bare været så nemt, efter jeg fandt ud af, at der fandtes denne app. De mange andre forsøg har været benhårdt arbejde og slet ikke rykket lige så meget. Og jeg har jo den udfordring, at jeg ikke kan dyrke ret meget motion, uden jeg får tilbagefald, så derfor er det kun på kosten jeg har haft fokus. Og jeg er gået fra, at være fanatisk og hård ved mig selv, til at spise helt normal mad, bare mere fordelt ud over dagen. Det er tricket med, at spise så ofte, der er den helt store hemmelighed. Og så at der er helt styr på, hvor meget jeg må øse op. Jeg savner virkelig ikke noget. Når vi er til fødselsdag er jeg til fødselsdag på lige fod med de andre. Og så tæller jeg bare resten af dagen og alle de resterende dage. Eller rettere telefonen tæller. Jeg er ikke en ørn til matematik, så den er virkelig et godt værktøj, som kan have styr på det for mig.
   Knus og kram
   Malene

   Slet
 5. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet