Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

onsdag den 28. juni 2017

CPH "Dream a little dream", vinder showhaveBuksbomkuglerne giver en dejlig ro og rytme til haven. 


Flot, smal allé, med stramt klippede Lindetræer, som stammehæk. 


Lækkert trædrivhus. Det så hyggeligt ud inden i. 


Super glade mennesker, der fejrede, at de havde vundet guld. 
Haven er designet af Nete Højlund, som står med ryggen til og krammer, midt i billedet. 


Dejlig beplantning omkring spejlbassinet, som var aflangt, nærmest som en pandant til lindealléen. 


Publikum måtte pænt holde sig udenfor snoren. 


Lækker, vild og frodig beplantning, med et lille modigt tuch af orange, som lige friskede bedet op, uden at larme. Det var flot i den her sammensætning, hvor der kun lige var et lille forsigtigt drys. Ellers kan orange godt blive lidt for bombastisk i nogle sammenhænge. Det er derimod lykkedes rigtig flot her. Den orange farve fanger også rigtig fint den glød, der er i træet på det fine trædrivhus. Vildt og frodigt. Jeg får associationer til skovbund...... måske en blanding af skovbund og grøftekant.  


Alléen er ikke kun til pynt. Den kan også indbyde til et slag petanque. 


Det krogede fyrtræ, eller hvad det er, til venstre, skaber en helt særlig, fortættet og meget, meget hyggelig stemning, både omkring spejlbassin og terrasse. 


Ensartede flader og større grupper af ens stauder, samt buksbomkugler, giver bedet en rytme, balance og ro, på en og samme tid. Det var rigtig flot og harmonisk lavet. 


Lækre materialer. Terrakottakrukkerne gengiver gløden fra trædrivhuset, så det spiller fint sammen. Til højre i billedet anes en plantereol/mistbænk i flere etager. 

Haven her var creme del a creme. Lækker, stilren, hyggelig, og faktisk også meget drømmende, næsten romantisk pga. sit fine bed ved spejlbassinet.

Ud af de haver der blev vist på CPH Gardenshow 2017, var den dog kun en rigtig flot anden plads, på min personlige hitliste. 

12 kommentarer:

 1. Hej Malene!
  Du er supergod til at få beskrevet dine fotos så detaljeret at man tror man selv har oplevet det.Det har jeg så også i dette tilfælde,men var ikke så grundig,da jeg var i selskab med et 4-årigt barnebarn og hendes mor.
  Det var nu også en anden showhave jeg havde på vinderpladsen!
  Men alt i alt en dejlig dag og forhåbentlig et arrangement,som bliver gentaget!
  Fik du fyldt trækvognen op med indkøb?
  Hilsen fra Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise.
   Tusind tak.
   Ja, det var en rigtig dejlig dag. Jeg havde så også to dage til fordybelse, fordi Helle (Blomsterhatten) og jeg kom igen om torsdagen, så måske derfor jeg bedre kunne nå lidt fordybelse. Blogtræf synes jeg desværre der var meget for lidt tid til.
   Trækvognen blev så fuld og så tung, at den endte med at stå på plantehotellet indtil vi skulle hjem, og så var jeg henne og sætte mere i den løbende. :-) Uh, begrænsningens kunst. Og så var jeg endda også ude i bilen med noget, der var for stort til vognen! Men det viser jeg lige her på bloggen en anden dag:-)
   Knus
   Malene

   Slet
 2. pæn have, og det som tiltalte mig mest ved denne her, var de tætpakkede stauder omkring vandet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Ja, det var det også ved mig. Og så det store krogede træ, som jeg tror var en fyr. Og den store gruppe af buksbom..... og at terrassen var nedsænket. Ja, jeg kunne faktisk rigtig godt lide den. Men det var alligevel ikke denne have, der fik min største opmærksomhed.
   Glæder mig til du kommer til blogtræf her hos mig på søndag. Dejligt. Der er jo sagtens plads til flere, og det vil jo aldrig blive det samme uden dig Tim:-)
   Knus
   Malene

   Slet
 3. Gode iagttagelser, jeg må indrømme at så mange tanker havde jeg ikke gjort mig, jeg må gøre det bedre næste gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice.
   Ha ha. Jeg hygger mig med at nørde, når det kommer til havens indretning. Hvor andre måske går op i en bestemt slags planter, er det nemlig lige dér jeg bliver allermest tændt, så det er jo nok derfor:-)
   Ærgrer mig over vi slet ikke nåede at snakke lidt sammen.
   Knus
   Malene

   Slet
 4. Hvor er det dejligt med saglige betragtninger som ikke bare ser noget kedeligt og forudsigeligt i denne have. Jeg synes også at haven som helhed var et godt og realistisk bud på hvordan man kan indrette en have stor eller lille og jeg var helt vild med blomsterbedet omkring spejlbassinet:-)
  Desværre var vejret så omskifteligt da jeg var der i lørdags, at jeg ikke nåede at studere showhaverne indgående - så det med placeringerne fik jeg ikke rigtig selv taget stilling til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Tak. Ja, det kan jeg jo ikke lade være med. Jeg analyserer nok meget,når det kommer til stykket.
   Jeg synes også der var mange lækre detaljer ved denne have, som man kunne kopiere til sin egen matrikel.
   Blomsterbedet var legende, uskyldigt og meget naturinspireret. Rigtig lækkert.
   Jeg overværede award-showet, sammen med en pæn stor flok havebloggere om onsdagen og jeg havde både onsdag og torsdag til fordybelse, så derfor kunne jeg så også det.
   Knus
   Malene

   Slet
 5. Hej Malene.Dejlige billeder fra CPH.Var der selv med Gitte i lørdags.Og der kom godt nok nogle byger.
  Viser også billeder derfra.Og Gitte og min ynglingshave var den fra Dorte Kvist.
  Ærgerligt at vi ikke mødtes i Valby.
  Rigtig god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, jeg ville også gerne være mødtes. Men I kom jo først et par dage efter os, det havde Gitte også fortalt os, da vi mødtes i Kolding.
   Helle og jeg var faktisk på Sjælland i 4 dage, men vi kunne desværre ikke nå forbi dig. Der var i det hele taget mange flere ting vi gerne ville have oplevet derovre. Det kunne ellers have været mægtigt hyggeligt. Men vi fik propfyldt vores dage med haveguf, så jeg har masser at vise på bloggen. Jeg kigger forbi din blog en af dagene, men jeg har lidt svært ved at følge med lige nu. De kommende dage står på blogtræf i min have, samt havebesøg fra Haderslev og Christiansfeld havekredse på onsdag, samt et havebesøg på torsdag, fra nogle havefolk fra Fyn, hvis have jeg så sidste sommer. Så jeg har travlt derude, og masser jeg selv vil vise på bloggen. Så jeg må læse med ved jer andre i etapper.
   Tak i lige måde.
   Knus
   Malene

   Slet
 6. Dejlig have med linier og især drivhuset, det ligner et Gariel Ash, som sikkert ville klæde de fleste haver. Nogle har kritiseret at den var lidt mainstream, det vil jeg nu gerne anfægte, så ville der jo være fliser, granitskærver fra kina, og to håbløse stakkels rhododendron i blå krukker fra et byggemarkedsudsalg. JEg synes der er mange ting som er lige til at gøre efter for den ikke alt for erfarne haveejer.
  VEnligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Ja, det var en lækker have, med flotte stramme rammer og linjer, blødt op af planternes bløde vækstform. Det er altid en flot kontrast. Drivhuset var et gedigent og lækkert drivhus, i en varm træfarve, som gik igen i de orange blomster og terrakotta-krukkerne. Jeg har dog ikke sat mig ind i hvilket mærke det er.

   Ja, hvis det skulle være mainstream, så skulle der stort set kun være græs og granit i store flader. Der ville heller ikke være fokuseret på sigtelinjer, lavet nedsunken terrasse, eller et spejlbassin. Træer ville der med meget stor sandsynlighed heller ikke have været et eneste af. De blå krukker er endda kun i de haver, hvor man rent faktisk har indført en enkelt lille forkølet Rhododendron eller Hortensia. De mest gængse haver er helt fantasiforladte, og ejerne har på ingen måde fået øjnene op for, hvor heldige de er, at have deres egen have, som potentielt kan blive en fredfyldt og inspirerende oase. Kedeligt er det, at gå en tur i et hvilket som helst nyere villakvarter. Folk i vores generation har slet ikke opdaget det univers en have kan åbne op for.

   Jeg synes også de har formået, at få rigtig mange fine detaljer og idéer ind i en meget lille have. Idéer og detaljer, som både vil kunne overføres til små og store haver, samtidig med, at det som du også skriver, er nemt at gå til, både for den erfarne gartner og for den nyslåede haveejer.
   Knus
   Malene

   Slet