Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 6. juni 2017

Plantemarked og blogtræf - en dejlig tradition.


Endnu engang havde jeg en fantastisk dejlig dag, sammen med en lille flot haveblokkere i Geografisk have, samtidig med det årlige plantemarked. 

Der var ikke en masse nye bloggere, men mest gode gamle kendinge, den hårde kerne måske ligefrem??? 

Det er altid super hyggeligt, at se hinanden i virkeligheden, for på den måde føler man jo, at man lærer hinanden endnu bedre at kende, end når man kun skriver sammen/viser billeder. Så jeg vil da gerne opfordre flere havebloggere til, at gribe muligheden og være med, når der er blogtræf igen. 

Jeg holder selv blogtræf i min have, søndag den 2. juli fra klokken 13.
Min have ligger på denne adresse:

Mølvejgårdsvej 16, Hjerting
6630 Rødding. 

Der er plads til mange flere, så kom frisk...... 
Men giv en tilbagemeldig, hvis du kommer, så jeg har stole, boller og kage nok til alle. :-) 

Her over står Vivi (Mit Grønne Univers) til venstre i billedet. Åse (Fredes) sidder og vender sig om i stolen. I den hvide t-shirt ved bordet, er det Helle (Blomsterhatten). På den modsatte side af bordet med ryggen til, er det Jette (Fru Friis Frøbo), i blå jakke er det Susanne (Solbakken), som taler med Ulla (Frk. Anemone som står med fronten mod kameraet).


Her har vi Jette (Fru Friis Frøbo), som sidder og taler med Lisbeth (Høneballehaven) i blå jakke og Helle (Blomsterhatten) i hvid t-shirt. Det var som altid et stort, meget inspirerende og ekstremt fristende plantemarked. 
Her ses Birgitte Husted Bentsen, som næsten havde udsolgt, selvom der stadig var næsten 3 timer tilbage, at sælge i. 


Hjemme igen. Jeg havde besluttet, at jeg ikke skulle have nogen stauder, men det blev ikke en aftale med mig selv, som jeg kunne holde. Disse skønheder fristede for meget. 


Her er det til gengæld ikke impuls, men ønskeplanter, som jeg bevidst gik efter at finde. 
Mit Korea Korneltræ tålte åbenbart ikke, at blive flyttet i efteråret. Så jeg måtte have et nyt. 
Cornus Kousa Aurora (Aurora som Tornerose faktisk hedder, det ved man når man har 3 piger ha ha).
Rhododendron Home Bush fandt Helle til mig, da jeg ikke havde flere penge og var på vej hjem, men den stod højt på listen, så jeg havde gang i mobile pay. Føj, det er svært at holde sig til sit budget, når den slags findes! Men jeg blev nu tilgivet, da jeg kom hjem. 
Og sidst men ikke mindst, fandt jeg en relativt stor Azalea "Sorie de Paris", som jeg forelskede mig i hos Lisbeth Høneballe sidste mandag. Min have er i akut Azalea-mangel, da dette faktisk er min første. Jeg har ønsket mig Azalea længe...... kommer tid kommer råd, som man siger. Jeg kan jo ikke købe alt på én gang. Så det var den første, bestemt ikke den sidste. 

Tak for en rigtig dejlig dag i godt selskab. 

Nu vil jeg gå ud og plante mine nyanskaffelser. :-) 

16 kommentarer:

 1. Hej Malene.
  Jeg syntes du var rigtig god til at holde dig på måtten (Eller hvad det nu hedder) for med alle de fristelser der var, var det bestemt ikke nemt, det må jeg erkende som slet ikke skulle have noget :o)
  Fine ting du fik med hejm og hvor heldigt du faldt over en "Sorie De Paris" jeg så jo dine hjerter i øjnene da du så den i Høneballehaven.
  Jeg glæder mig til vi snart ses igen.

  Stort Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Nja, men jeg brugte faktisk flere penge, end jeg havde taget med, OG jeg havde ellers lavet en aftale med mig selv om, at alle de penge jeg ikke brugte i Kolding, måtte jeg tage med på Sjælland, for de kan jo, som bekendt kun bruges én gang. Pokkers også! Men det er da dejligt at høre, at du heller ikke kunne holde dig på måtten, ha ha...... Som min svigermor siger: Din have ville jo aldrig være kommet til at se sådan ud, hvis du aldrig var blevet fristet:-) Hun deler min haveinteresse, så det er rigtig dejligt.
   Ja, jeg tænker også, at jeg sikkert fysisk havde store, røde hjerter i øjnene hos Lisbeth Høneballe..... og det fik jeg igen, da jeg fik øje på Azaleaen i Kolding, og så grinede jeg jo lidt af mig selv, da jeg vendte navneskilte og kunne konstatere, at det var 2. gang på en uge, at jeg var blevet forelsket til op over begge ører, i nøjagtigt den samme sort. Ha ha..... Så det er da klart den måtte med hjem, der stod jo MALENE ud over det hele på den. ;-)

   Jeg glæder mig også rigtig meget til vi ses hos dig. Jeg er sikker på det bliver super hyggeligt. Lad nu være med,at få stress over det. Det er jo bare os to, der kommer. Hyg dig så længe.

   Knus og kram
   Malene

   Slet
 2. tak for sidst - det var hyggeligt...

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tim, det var det i hvert fald..... selvom det var lidt kort.
   Har du opdaget jeg har blogtræf søndag den 2. juli i min have?
   Knus
   Malene

   Slet
 3. Hej Malene
  Ja men så var det godt, der var en Soire Paris på markedet, og at du havde set den hos mig.
  Det er hyggeligt at mødes irl, det er fint at opfordre til at flere kommer.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det var da rigtig godt, for det var netop den og en Korea kornel, jeg havde besluttet mig for, at jeg ville forsøge gå efter i år.
   Ja, det er altid hyggeligt når vi mødes rigtigt. Vi føler jo vi kender hinanden i forvejen, men det får alligevel en ekstra dimension, når vi har mødt hinanden en eller flere gange.
   Ja, der er jo altid plads til flere, vi har jo ikke en lukket klub;-)
   Knus
   Malene

   Slet
 4. Tak for sidst, det var hyggeligt.
  Du fik fine sager med hjem - det var vist mange, der ikke holdt aftalerne med sig selv om at man ikke skulle have noget med hjem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja, de planter jeg fik med hjem, var til gengæld meget velvalgte, så jeg er i bund og grund meget godt tilfreds. Jacob tilgav mig da også, så snart jeg trådte ind af døren, så pyt nu med det. Det var helt klart must haves, jeg fik fat i. :-)

   Slet
 5. PS: Og jeg glæder mig virkelig til at se din have den 2. juli - tak for invitationen, jeg tager Mr. M. med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt:-) Jeg glæder mig til at se jer begge to:-)
   Knus og kram
   Malene

   Slet
 6. Tusind tak for sidst. Jeg elsker din fyldte barnevogn med planter og andet guf. Regner bestemt med at vi ses til din åbne have. jeg glæder mig. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Selv tak. Ha ha, ja! Jeg blev stoppet 100 gange, for hvert 5. skridt, at folk der roste mine indkøb. Ha ha:-)
   Fedt du også kommer.....du mener til blogtræf ikke sandt?
   Ellers har jeg jo åben have i samarbejde med Christiansfeld og Haderslev havekreds den 5. juli og i samarbejde med Rødding/Gram havekreds den 17. august, samt efter aftale alle andre dage.

   Tak fordi du og Ulla stadig orker at stå for blogtræf. Det er på trods af lækre planteindkøb, trods alt stadig det bedste den dag, i min optik. :-)

   Knus
   Malene

   Slet
 7. Nå du fik den købt, det var godt nok tilfældigt jeg så den.
  Jeg holdt i hvert fald ingen aftaler, py jeg har mega dårlig samvittighed, så nu er sparekniven kommet frem, hvis jeg bare skal have råd til noget af alt det som sker resten af denne måned. Jeg skulle højst have haft en ridderspore og sådan lidt, altså hvor jeg fik behov undervejs.
  Nå det går forhåbentlig, vi plejer da og få det til at løbe rundt.
  Udsigten til en hyggelig aften i Sdr. Hygum ser lidt våd ud p.t
  Kram

  SvarSlet
 8. jamen jeg tror altså også kun at du købte helt nødvendige ting - og Azalier det SKAL man jo ha' - jeg har en der dufter som din gør, men jeg ved ikke hvad den hedder.... den minder mig om en solcreme som mine ældre kusiner brugte, da jeg var barn (i det forrige århundrede)

  SvarSlet
 9. Kære Malene, det så da jævnt hyggeligt ud, jeg har aldrig været til det årlige træf i Kolding, mest fordi tiden bruges i egen have med de store projekter. Men jeg håber da i fremtiden at kunne prioritere det. Alene plantesalget ville gøre det turen værd. Fine planter, og Azalea må man jo have i en have, lidt lige som med roser.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 10. Kære Malene. Blogtræffet ser hyggeligt ud, jeg er lidt ærgerlig over at jeg ikke kunne være med. Herlige planter du er kommet hjem med og godt, at du blev tilgivet for de ekstra køb :-). Rigtig god weekend til dig. Knus Mette

  SvarSlet