Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

mandag den 27. maj 2013

Havebesøg hos Trine og Gunnar i Christiansfeld


Jeg har været til åbne haver sammen med Rødding/Gram havekreds. Den første have vil jeg vise her. Vi er på besøg i Trine og Gunnars have. Trine er bestyrelsesformand i Havekredsen i Christiansfeld og Gunnar deler haveinteressen. Jeg har mødt dem begge mange gange i forbindelse med foredrag og andre arrangementer. Helle (Blomsterhatten) sidder i bestyrelsen i samme Havekreds, så jeg har fået meget snak den vej. Helle var ikke med denne aften, for hun skulle til et møde. Trine gav mig et kram, da hun så jeg var med:-)Gunnar har tidligere haft Parakitter. Men volieren skulle renoveres for mange penge, hvis han fortsat skulle ha' fugle. Men de besluttede sig for, at inddrage arealet til haven istedet, og genbruge noget af volieren som espalier. 


I Christiansfeld er de jo Danmarks berømte for deres honningkager. Derfor synes jeg også det var sjovt, og oplagt, at de havde disse søde hjerter i haven.


En dobbelt, frynset anemone. Jeg har selv lige købt et eksemplar mage til på Gram Slots havefestival

 Engblomme


Stjernemagnolie


Botaniske tulipaner


Hosta


Lig lige mærke til de meget høje og elegante Dorothealiljer i baggrunden. De var helt fantastiske, synes jeg.


Heleborus, Påskeklokker var der mange forskellige af.Der var rigtig mange detaljer og små finurligheder. Store kig og mere intime rum, og mange forskellige stier at udforske.


Bispehue med søde lyserøde og pink blomster.


I haven var der også et hyggeligt lysthus/tepavilion. Her havde Trine og Gunnar lagt nogle fotoalbum med billeder af havens udvikling og årstider, samt nærbilleder af en masse forskelligt, som er i haven, men som man ikke kan se på denne årstid. Det synes jeg var rigtig spændende også at se:-)


Opstammet troldhassel


Der var mange besøgende. 


Gunnar havde også et lille plantesalg af stiklinger, rodskud og overskudsplanter. Det var der en del, der benyttede sig af.


Trine og Gunnar havde en meget diskret tørresnor, som jeg faktisk først opdagede 3. gang jeg gik forbi den. Der var også rigtig meget at se på i deres have.


Jeg har en plante mage til herhjemme. Helle har fortalt mig det er en Foldblad eller noget i den retning. Jeg er ikke sikker på om jeg husker rigtigt.


Flere af de høje, smukke Dorothealiljer. De er nok 3 gange så høje, som de Dorothealiljer jeg har plantet her i haven.Trillium eller Treblad. De er meget smukke. Jeg har slet ikke nogen i min have (endnu). De er til gengæld én af de planteslægter som Helle (Blomsterhatten) samler på. Jeg forstår hende godt, for de er meget smukke og der findes meget forskelligt. Vi så en del dagen efter, da vi var på besøg hos Hosta Hans. Det laver jeg et indlæg om senere.


Bladene lignede til forveksling Skvalderkål, men med disse smukke gule blomster. Jeg fik ikke spurgt Trine og Gunnar. Er der nogen af jer andre der kender denne plante, eller skal jeg spørge dem selv næste gang vi ses?


Det var en meget forårsfin og spændende have. Samme aften skulle vi se Pouls have også. Poul sidder også i bestyrelsen i Havekredsen i Christiansfeld, så ham kender jeg også en lille smule. Det skriver jeg om senere på ugen.

8 kommentarer:

 1. Ja der er mange skønne planter i den have. Det hedder en fodblad, foldblad ser helt anderledes ud.
  Jeg kender ikke planten med de gule blomster.
  Tak for turen rundt i Trine og Gunnars have.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, de havde rigtig mange spændende planter.
   Det var også derfor jeg blev i tvivl, for jeg kender nemlig godt Foldblad, men kunne ikke komme på, hvad det var Helle sagde den hed, andet end, at det var tæt på det samme.
   Jeg må prøve, at spørge dem selv. Den samme plante stod også i den næste have, hvor Poul og hans kone bor. De har garanteret delt med hinanden. Poul solgte også af dem i sit lille plantesalg. Så jeg må bare spørge dem næste gang vi ses.
   Knus Malene

   Slet
 2. Der er mange skønne og attråværdige planter i den have :) Det har været en god udflugt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie-Louise.
   Ja, det var meget spændende:-) Og hyggeligt også.
   Venlig hilsen Malene

   Slet
 3. Hej Malene.
  Tak for turen Malene. Du må have fået en masse inspiration på de ture du har været på.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 4. fin samling af planter, tak for kikket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt Tim. Går det fremad med byggeriet hos jer?
   Glæder mig til vi snart ses igen:-)
   Knus Malene

   Slet