Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 28. maj 2013

På havevisit hos Poul i Stepping


Jeg var med Rødding/Gram Havekreds på havebesøg i Christiansfeld og Stepping. Her er vi i Stepping i Poul og hans hustrus have. Poul sidder i bestyrelsen i Havekredsen Christiansfeld, hvor Helle (Blomsterhatten) også sidder. 

Allerede ude fra vejen, kan man se, at Poul er glad for haven og for planter og sten.


Indkørslen var meget imponerende.


En sjov lille detalje, med det lille kighul i hækken. Hækken står, som man måske kan fornemme, ude i indkørslen.


Forhaven. Her er det allerede tydeligt, at Poul og konen, ligesom jeg selv, dyrker planter og ikke bar jord. Da vi holdt fødselsdag for begge mine piger, sagde min far til mig, at jeg skulle da have tyndet noget ud i mine bede, for det var da ikke til at komme til at kultivere! Han var vist glad for, at det ikke var hans opgave at luge i min have.


Indgangen fra forhaven, til baghaven var markeret med et stakit og en portal.


Det var en dejlig, frodig have.


Der var rigtig meget at se på. Der var nogle rigtig fine rosenbuer, som jeg godt kunne føle trang til, at kopiere.


Magnolie med mange, smukke blomster. Min egen Magnolie har ikke blomstret i år, og det er desværre andet år det springer blomstringen over.

Her var rigtig noget guf. Rigtig søde lyserøde anemoner. Lige noget for mig:-)


En god, robust staudeholder, som jeg vil gætte på er hjemmelavet. Hvor ville det være dejligt, hvis jeg selv kunne den slags. 


Bag haven var der et ekstra haverum med drivhus, køkkenhave, kompost og skattekammer med mange forskellige spændende planter, som man kunne købe.


Et kig fra nyttehaven tilbage til prydhaven. Her havde Poul endnu et drivhus med mange forskellige planter, samt tomatplanter i to etager i hele drivhusets midte.


Et lille hyggeligt haverum.

Vi var rigtig heldige med vejret. Det holdt tørt hele aftenen, lige indtil alle mand havde fået te/kaffe og kage. Så kom der vand! Men det var okay, for vi var ved at bryde op alligevel.

Jeg kunne sige. vi ses i morgen, til både Poul, Trine og Gunnar. For dagen efter havde Havekredsen Christiansfeld arrangeret en aftentur i 3 forskellige haver i Vamdrup. Mere om det en anden dag.

6 kommentarer:

 1. Hej Malene .
  Tak for en skøn havevandring.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe.
   Det var så lidt. Det var en rigtig dejlig aften:-)
   Kh. Malene

   Slet
 2. Fin tur i Pouls have, og spændende med stativerne. Jeg har også en magnolie, som aldrig har blomstret, ret irriterende.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Ja, det var en dejlig have Poul havde. Vi så lige, her i forrige uge, tror jeg det var, at Monty Don viste, hvordan man på en meget nem måde laver en staudeholder, ved hjælp af en stålpind, en rund genstand fx en stor krukke eller tønde og et brædt, som man bruger til at bøje stålpinden. Det har du sikkert set i Gardeners world/havemagasinet på TV2 Fri, har du ikke?
   Min magnolia blomstrede rigtig flot de første to år vi boede her, men i år og sidste år, er det sikkert på grund af sen nattefrost, at det ikke er blevet til noget. Min magnolie skulle nemlig blomstre før løvspring, og så er der jo risiko for, at frosten svider knopperne af, før de når at blomstre. Bjarne Dinesen fra Asperupgård siger, at man nok kun skal regne med, at de tidlige sorter blomstrer hvert 3. eller 4. år af samme årsag. Det er lidt øv. Det må man så ha' med i sine overvejelser, inden man evt. farer ud og køber en ny magnolia.
   Knus Malene

   Slet
  2. Hej Malene, så fandt jeg ind på din blog:)
   Tak for besøget i går. Det var hyggeligt st hilse på jer!
   Vi ses sikkert på onsdag i Geografisk Have.
   Jeg har standplads nr 34.
   Kh Helle

   Slet
  3. Hej Helle.
   Selv tak. Det var en rigtig god oplevelse. Det er helt utroligt flotte ting du laver.
   Vi ses helt sikkert i morgen. Vi er SÅ klar:-)
   Kh. Malene

   Slet