Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

tirsdag den 21. maj 2013

Haven på Sønderskov slot


Æbletræer espalieret som en allé. 


Haven bliver passet af frivillige.
Helle (Blomsterhatten) og jeg var først på plantecenter ved Skodborghuskrydset. Det er et udendørs plantecenter, som har åben fra foråret til hen i juni. Det er et billigt plantecenter i forhold til så mange andre steder, så det havde jeg fortalt Helle om. Bagefter kunne vi se Sønderskov Slot, som ligger imellem Skodborghus krydset og Foldingbro, så det var alligevel undervejs hjem til mig. Kristi Himmelfartsdag var der et stort arrangement på Sønderskov Slot med Vejen Havekreds, som holdt et stort jubilæumsarrangement. Jeg kunne desværre ikke være med den dag, da jeg skulle til fødselsdag ved min svoger. Senere på sommeren plejer der at være Rosenfestival med Det Danske Rosenselskab på Sønderskov Slot, men det ved jeg ikke om der bliver i år, for jeg har ikke set det annonceret nogen steder, i hvert fald endnu.


Jeg kan rigtig godt li' de geometriske former der er blevet brugt  i noget af haven, både med bede, stedsegrønne hække og espalierede æbletræer.


I midten her, gror Sønderskov rosen.

Sønderskov Slot er en rigtig smuk, gammel herregård, som i dag fungerer som museum. I kælderen ligger Restaurant Herregårdskælderen, som er et af Vejen og oplands fineste spisesteder. Vi har været til bryllup dernede for knap 4 år siden. Apropos bryllup, er der også mange brudepar, der tager deres fotograf med til Sønderskov Slot, hvilket min eksmand og jeg også gjorde for 10 år siden. Helle og jeg besøgte Sønderskov Slot søndag den 5. maj, hvorfor billederne også afslører, at jeg er lidt bagefter med mine blogindlæg. :-)

Der er meget mere, at se i haven ved Sønderskov Slot, når vi kommer længere hen på sommeren. Man kan også besøge herregården op til jul, hvor de traditionelt har et arrangement om jul i gamle dage, og hvor man komme ind i hele herregården.

12 kommentarer:

 1. Hej Malene
  Så fik jeg da lige en tur til Sønderskov slot, det var hyggeligt, jeg kommer jo ikke så mange steder :)
  Jeg glæder mig til indlægget om Asperupgård, men det går nok, du skal jo også passe haven :)
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, men så er det jo dejligt du kan følge med via bloggene:-) Jeg regner med at komme forbi Sønderskov mindst et par gange mere i løbet af sommeren. Det ligger jo som sagt kun 10 minutters kørsel her fra. Så kan jeg tage billeder af hvordan det ser ud når roserne blomstrer.
   Ja, jeg har haft en mega travl periode og der har ikke været meget tid til hverken bloggen eller haven. Nu lysner det i øst, og min kalender passer meget bedre til mine kræfter igen. Så bliver der forhåbentligt vejr til at komme ud i haven. Jeg har en trillion planter som venter på, at blive plantet ud i haven og 700 andre projekter derude, som venter. Det har været pænt frustrerende med så lidt tid. Glæder mig til i morgen. Jeg vil ud, uanset om der så blev snestorm! Næsten i hvert fald.
   Knus Malene

   Slet
 2. Jeg var på Sønderskov Slot til havemarkedet Kr. Himmelfartsdag. Mødte iøvrigt også Tim og Vivi... Det er bestemt et dejligt sted, jeg fik også taget billeder af de flotte espalier. Håber de holder rosenmarked senere på sæsonen, det vil da være et oplagt turmål.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ville jeg også ha' været. Sammen med min veninde Mette, var Signe Wenneberg skyld i, at jeg fik høns i min gamle have. Jeg synes hun har sådan en dejlig ligefrem og entusiastisk måde at fortælle på. Hendes begejstring smitter. Så jeg havde gået og glædet mig til, at høre hende holde foredrag. Det er jo ikke så tit hun kommer her over. Men så blev vi inviteret til fødselsdag og jeg ville ikke være bekendt at melde fra. Øv, øv. Ja, jeg er også spændt på om der bliver Rosenfestival på Sønderskov i år, for jeg har ikke set det annonceret nogen steder endnu. Ellers må vi lave vores egen tur dertil. Så kan jeg gi' en kop te eller kaffe i min have bagefter. Jeg bor jo tæt på.

   Slet
 3. Hej Malene.
  Dejlig sted i har været.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det:-)
   Hvor er det dejligt at høre fra dig igen. Har du og Marlene været i vinterhi?
   Kh. Malene

   Slet
 4. Hej Malene.Sikke da et smukt sted du har besøgt.Kender ikke Sønderskov Slot.
  Men vi har været en tur på Nivågård i Nordsjælland med den skønneste rhodopark....se mit indlæg.Der findes så mange dejlige steder i vores lille land.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, det gør der. Jeg kender til gengæld ikke Nivågård, så det må jeg ind og læse om på din blog:-) Der ligger også en irriterende dyr bro imellem os. Ellers tror jeg da vi kom til Sjælland en hel del oftere.
   Helle (Blomsterhatten) og jeg skal se Rhododendronhaven og Lille Malund på lørdag, så der skal vi også ud og se Rhododendronpark:-)
   Fortsat god weekend.
   Knus Malene

   Slet
 5. Fint at se. Og imponerende at frivillige passer haven.

  SvarSlet
 6. Tak for en dejlig tur ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt. Skulle det være en anden gang?
   Knus

   Slet