Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 13. juli 2012

Havebesøg i Mejlby ved Lintrup

Hos Lizzy og Viggo Bruhn, Silkeborgvej 2 i Mejlby.

Det første vi så, var denne skarpt klippede hæk, i næsten præcis samme højde, som kornet på marken. Der var INGEN ukrudt hverken under hækken eller ind mod den, heller ikke på marksiden. Græsset havde ikke EN mælkebøtte, det var KUN græs!

I forlængelse af hækken var der plantet over 100 georginer/dahlia. ligeledes helt ud til marken, og her var der heller ikke hverken ukrudt eller noget som helst tegn på dræbersnegle på nogen som helst måde. Jeg var så imponeret, at jeg næsten var chokeret! Men jeg kan selvfølgelig ikke se hvilke metoder de har brugt. Her tænker jeg især på ukrudsgift, som aldrig vil komme indenfor min havelåge.
Det var et imponerende syn med geoginer næsten lige så langt, som øjet rækker. Man kan ikke lade være med, drømmende, at forestille sig, hvordan det ville komme til at se ud, når det hele blomstrer. Prøv engang at tænk hvor mange buketter man kan plukke her, når de er sprunget ud alle sammen.

Indgangen til haven går igennem en sti imellem huset og køkken og skærehave.

Hjørnet af huset, set samme sted fra, som billedet oven over.

Ærteblomsterne har ganske enkelt og lige til fået støtte af et trådhegn og en hegnspæl.

Ens bunddække i en cirkel rundt om et træ tiltaler mig af en eller anden grund rigtig meget. Her er endnu en måde at gøre det på.

Jeg har ind imellem nogle ærgelser, over at bo helt ud til en mark, for jeg kæmper en ulige kamp imod skvalderkål og kvikgræs. Derfor tager jeg i den grad hatten af for dette ældre ægtepar, der har dristet sig til at lave køkkenhave helt ud til marken. Og faktisk er det gået op for mig, at det måske ikke så meget er marken, men den meter brede bremme, der ligger bag mit skel, som er problemet. For marken er jo sådan set altid fin og uden ukrudt.
Jeg har planer om at løse prøblemet, i hvert fald mere eller mindre, ved hjælp af ukrudtsdug med nogle gamle fliser til at holde det på plads. Det er ikke noget der bliver at se fra havesiden.
Et nyt cirkelformet bed rundt om et træ er på vej. Her med lodden løvefod.


Denne busk kender jeg ikke. Minder lidt om Hortensia, men blomsterstandene, synes jeg ikke lignede. Værtsparret havde besøg af over 100 mennesker i løbet af aftenen, så det var ikke nemt at få svar på så meget, når opmærksomheden skulle deles med så mange.

På et havebord, lå der nogle blade og en gæstebog. Og så havde Lizzy skrevet ned i hvilke MÆNGDER hun koger saft og laver marmelade og jeg ved snart ikke hvad. Det er fuldstændigt vildt hvad der bliver lagt af tid og kræfter i både haven og også i køkkenet, når afgrødrene er blevet høstet. Jeg er dybt imponeret. Jeg tror nærmest aldrig den kone sidder ned!

Et sidste kig på en helt utroligt fint holdt have. Det kan jeg virkelig ikke hamle op med!

1 kommentar: