Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

mandag den 9. juli 2012

På besøg i Helbos have 3. og sidste del.


Det sidste rum var køkkenhave potagér.
Her blev dyrket både grøntsager og blomster.Hækkene overalt i haven var tydeligt inspiret af de engelske haver. Hækportalen er her, ligesom flere andre steder i haven, tykkere og højere end resten af hækken.

Overfor hækken, i den modsatte side af stien her, er der en hæk magen til med en identisk høj havelåge i også. Virkeligt gennemført.


Ud igennem hækportalen her, kan man se ud i topiaryhaven, ud mod bænken, som jeg viste i første indlæg fra denne skønne have.

På hver side af bænken stod der en stor krukke med hosta.


Her kan man sidde i rundkreds.

 I udestuen/vinterhaven var der en hyggelig stemning og et hul i hækken, der kaldte på éns lyst til at gå ud igen.
Rislende vand fra en fontæne ned i et zinkkar.


 Selv på toiletdøren var der roser.

Haven er absolut et besøg værd, også selv om vi kom langvejs fra.
Haven er åben hver lørdag og søndag kl. 14-17 og hver onsdag kl. 16-19, frem til den 26. august, og det koster 25 kr. i entré pr. person. Der er salg af stauder, brugskunst til haven, havebøger, kaffe, te, kage mv., så husk kontanter! Havens adresse er: Sundgårdsvej 14, 5772 Kværndrup. (Meget tæt på Egeskov slot). Se evt. også www.helbohaveplaner.dk Birgit Helbo har i øvrigt designet haver mange steder rundt omkring især i region syd Danmark.

7 kommentarer:

 1. Hvor er du heldig, at du besøgte haven i tørvejr, da vi var der var det regnvejr, og derfor fik vi ikke taget ret mange billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Det var synd.
   I tørvejr, kunne man nemt få et par timer til at gå. Det var virkelig en flot have, synes jeg.
   Knus Malene

   Slet
 2. Spændende have, du har besøgt, tak for turen, det var mange gode billeder, du har taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak. Ja, den var virkelig en køretur værd. En rigtig god oplevelse.

   Slet
 3. Tak for turen og inspirationen. Vi skal på de kanter inden længe, så jeg vil prøve om jeg kan få et besøg passet ind. :o)

  SvarSlet
 4. Spændende at følge med på de tre haveture i en meget flot og seværdig have. Du har lavet et flot arbejde med at 'tekste' billederne, så man rigtig fik et overblik.
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
 5. Tak for turen Malene.. Dejlig ervda helt bestemt en have jeg gerne vil se.

  SvarSlet