Om mig

Mit billede
Jeg hedder Malene og jeg bor i Hjerting ved Rødding, sammen med min mand Jacob, vores lille Isabella, og Camilla og Simone, som jeg har fra mit første ægteskab. Derudover tæller familien også vores Dansk-Svenske gårdhund Molly. Jeg har tidligere prøvet kræfter med en del spændende jobs, jeg har blandt andet været sælger, hjemmehjælper og fængselsbetjent, men i dag er jeg desværre førtidspensionist. Jeg prioriterer mine kræfter på livskvalitet og på min familie, og jeg bruger haven både som genoptræning og til at være meditativ og kreativ i.

fredag den 27. juli 2012

Haven i topform.

Efter en hel uge, hvor jeg har haft det godt, solen har skinnet fra en skyfri himmel, og jeg har hverken haft børn hjemme eller aftaler i kalenderen hele ugen, så jeg har i den grad fået ordnet have i den her uge.
Min "stolpeskov" er dog ikke kommet videre. Jeg har brug for min fars hjælp for at komme videre, og han holder ferie.

I mandags var mine svigerforældre og jeg på rov i den have der skal nedlægges, (se tidligere indlæg). Jeg fik en helt masse hosta med hjem, som blev plantet langs med dette skel. Derudover fik jeg nogle store eksemplarer af Høstanemoner, hvid Stjerneskærm astrantia, en pink Høstfloks, en høj hvid campanuela-agtig blomst, som jeg ikke kan vise jer billeder af, fordi jeg var nødt til at klippe den ned efter genplantning, for at øge dens chancer for at overleve flytningen, og desuden en staude med violette spir. Den har jeg glemt at tage et billede af.

Fra Børnehaven og ud mod den del af haven, hvor jeg er færdig med at indrette de grove linier til de rum jeg havde forestillet mig. Stakittet er genbrug fra min gamle rækkehus have, og jeg skal ha' købt et par fag mere, for at kunne lukke af. Så slipper pigerne for hundelort i deres del af haven.

I det runde bed er jeg blevet færdig med at grave fliserne ned langs kanten. Det gør vedligeholdelsen nemmere, når græsslåmaskinen kan køre på flisekanten, og jeg kan nemmere holde formen på bedet. De bunddækkende planter, langs kanten, vil med tiden dække fliserne, så de ikke bliver så meget at se.

Vandslangen ligger ude, da jeg jo lige har plantet en hel masse, på et ikke særligt plantevenligt tidspunkt. Jeg valgte at køre ud og se hvad jeg kunne forsyne mig med af planter alligevel, fordi det er nemmest at se hvad der er, når det forskellige blomstrer. Desuden kan jeg ikke følge med ukrudtet i nordvestskel, der bliver invaderet af kvikgræs fra bremmen ud mod marken. Derfor var jeg meget ivrig efter at få fat i nogle flere hosta, som jeg ved vil pynte på sagen.
Granitbænken er endelig blevet limet sammen med cement.


Udsigten fra vores hus, rummer både mark og skov, bakke og dal, samt Rødding by i det fjerne. Byen er også flot at kigge ind mod, når det er mørkt og der er lys i gadelygter osv.

Landmændene har haft travlt med at høste de sidste dage, så de har kørt frem og tilbage og larmet og gjort ved, og på begge sider af huset, så der har ikke været meget (hverken ro) eller privatliv, for de tidligere ejere har stort set fældet alt, især i hele nordvest skellet,(så her er heller ingen læ).
Jeg er ret godt tilfreds med den virkning, som det runde bed har fået i den runde plæne. Når hækkene på tværs af rummet er vokset til, vil man næsten kun kunne se ind til det runde bed, fra det første rum med den cirkelrunde græsplæne, og når man går igennem portalen, kan man vælge at følge græsstien rundt om bedet endten med eller mod uret.

Jeg overvejer om jeg kan udvide bedet til venstre ud omkring vandslangens placering, dog ikke præcis der, da vandslangen bare ligger tilfældigt. Jeg vil i hvert fald have lagt nogle trædesten fra indgangen af haven i en blød bue og videre hen til portalen.

Glæder mig til hækken lukker mere tæt ind mod naboen og hendes meter høje græs og ukrudt..... Og ikke mindst grimme skure.

Ikke fordi mit eget er noget at råbe hurra for, men vi har planer om at isolere vores hus udvendigt og beklæde det med sorte etanitplader/fiberbeton, som ligner træplader, så huset kommer til at blive sådan lidt sommerhusagtig at se på. Alt vil pynte i forhold til det nuværende.


Fra haven hen mod entrédøren har vi planer om der skal stå en frodig pergola. Carporten skal pilles ned og der skal indrettes forhave istedet. Vi vil have en dobbelt carport ved den modsatte gavl i stedet, så man ikke skal gå igennem carporten for at komme ind til huset. På den måde forventer jeg at gøre det langt mere indbydende at komme her, både for os selv og vores gæster.

På ovennævnte pergola, skal der være espalier på den sidste del mellem den nye stolpe ved fuglebadet og stolpen der kommer til at stå tæt på buksbomkuglen.

I skulle lige se Molly:-)

- Og min dejlige mand Jacob. På kattetræet sover Felix.

Stokroseromantik hører sig til, hvis romantikken skal blomstre.

New Dawn ved et fællet grantræ.


Eucalyptus med en hosta i samme nuance.

Mary Rose

The Queen of Sweeden

Queen of Sweeden

Raubritter

Rose De Rescht og White cover

Jeg mener det er en Storkenæb Geranium Jolly Bee og så selvfølgelig Lodden Løvefod Alchamilla Mollis.

Hortensiabedet mellem granitbænken og regnvandstønden.

Morgenstjerne Star

Rose De Rescht og White cover igen.

Marguritter og parykbusk Grace

Lupiner og Skabiose


Udsigten fra sofaen i udestuen.

Samme udsigt, her lidt forstørret. I virkeligheden ser man det smukke stuehus rimeligt tydeligt her fra.

Inde i udestuen har vi fået rykket lidt sammen, så vi har fået plads til både sofasæt og spisebord. Vores gamle havebord er nemlig ikke længere i brug ude i haven, for vi har fået nye havemøbler.Jeg skal ha' fat i en nabo eller genbo, så jeg få nogle flere marksten. Jeg er vild med pigstensbelægning, som jeg synes hører helt naturligt hjemme her ude på landet. I hjørner som her, hvor græsslåmaskinen ikke kan komme, er de endnu mere oplagte at bruge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar